Reklama

Reklama

Akční komedie Zombieland společnosti Columbia Pictures vypráví příběh dvou mužů, kteří se snaží přežít ve světě, ovládaném zombies. Columbus (Jesse Eisenberg) je obrovský zbabělec – ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás strach udržet naživu. Tallahassee (Woody Harrelson) je drsňácký zabiják zombie, který je motivován touhou získat poslední čokoládovou tyčinku na světě. Když spojí své síly s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), které také objevily vlastní způsoby, jak přežít nadvládu zombie, budou muset zjistit, co je horší: spoléhat se jeden na druhého nebo se nechat přemoci zombies. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (1 720)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23,6miliónaTržby USA $75,590,286Tržby Celosvetovo $102,791,207Tržby za predaj DVD v USA $31,692,388 //počet predaných kusov 1,996,354║ Fajn oddychovka z celkom zaujímavým obsadeným, réžia nie najhoršia, spomalovačky, triky, masky, uspokojili ale nejak ma to na viac než na klasický priemer neohúrilo, ale aj tak spokojný. /60%/ ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Koncem 70. let George A. Romero příznačně své době zasadil zombie apokalypsu do nákupáku. V současnosti se ideální dějiště nemůže přesunout jinam než do Hollywoodu. Zombieland je splněný sen geeků a filmových fandů, a to doslova – ústřední postava je geek, který dá vale své trudné existenci asociála, začne žít v žánrovém filmu, kámoší se s největším borcem široko daleko, dostane úžasnou holku (takže žádnou fiflenu), přestane trčet zalezlý doma, stane se hrdinou, dostane se do Hollywoodu a dokonce i potká svůj idol. A k tomu samozřejmě coby geek má klíč k ovládnutí žánrového univerza, neboť zná všechny jeho zásady. "Úsvit mrtvých" přes zombie satirizoval konzum a "Zombieland" je využívá k vystavění alegorie pro fandom - skupina fandů (všechny žijící postavy k sobě poutá vyznávání stejných hodnot stran popkultury) semknutě čelí atakům masy tupých konzumentů. Po éře filmů, které po divácích jen podbízivě pomrkávaly tím, že odhalovaly citace na klasiky, nastal čas točit filmy které si umí chytře hrát se samotnými základy žánrů a ne jen s povrchem kanonických děl. "Zombieland" navíc, podobně jako "Pařba ve Vegas" i "Star Trek", fascinuje tím, že je nejen chytrý a promyšlený, ale také až požitkářsky zábavný. Více v recenzi na Aktuálně.cz. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

(Don't Fear) The Reaper, děcka. Bohužel jsem se trefil, když jsem po dokonalých úvodních titulcích posmutněle konstatoval, že nic lepšího už následovat nemůže. Zombieland je totiž filmem kde největší klad je současně i největším záporem. Woody Harrelson je sice nesporně výtečný a celé to táhne, ale ta role si i přesto žádala někoho s kultovním statusem poctivě vydobytým v nesčetných béčkách. Ano, někdo formátu Bruce Campbella by byl vhodnější. A tak je to v Zombielandu se vším. Co tu najdete je dobré a zábavné, ale zároveň z toho čiší o kolik to mohlo být lepší a dotaženější... PS: Za odkaz na Vysvobození velké díky. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po Doghouse další super zombie komedie, která je, světe div se, i docela originální a zase přináší trošku něco jinýho, teda v rámci možností, takovej ten základ s pustým světem a pár přeživšími je tu stejnej jako všude jinde, ale právě ty odlišný nápady spolu se skvělým po zuby ozbrojeným Woodym, kterej musí najít buchtičky, zábavným stylem vyprávění a hromadou úžasně hustých likvidací zombií, z toho dělá super zábavnou zombie jízdu od začátku do konce, která má sice pár hlušších míst, ale koho to zajímá, když tam Woody Harrelson vystřílí celej zábavní park a ještě to tam nehorázně schytá zombie-klaun. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístek v akci po americku - Bobík Tallahassee, Myšpulín Columbus, sexy Fifinka Wichita a Pinďa Little Rock spolu na cestě po zemi-nezemi sužované zombie nákazou ve vozítku ze starého známého zábavního parku, který místy ztrácí kolečka až z podvozku srší jiskry, aby v poslední půlhodině dovezl diváky k nefalšovaným slzám dojetí. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (70)

  • Když Columbus (Jesse Eisenberg) spatří klauna, zjistí, že už nemá náboje. V obchodě se smaženými Twinkies pak ale dvakrát vystřelí. (A7X92)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

04.01.2019

Už je v podstatě jasné, že studio Disney místo klasického pokračování Pirátů z Karibiku hodlá celou sérii rebootovat. Poslední díl totiž vydělal „jen“ 794 milionů a to je po miliardových dílech pád,… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Reklama

Reklama