Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak hodně velký zklamání. Původní film mám moc rád, je atmosférický, drsný a dokáže v hlavě zanechat otázky. Bohužel o tomhle se to říct nedá. Je to tuctový béčko které sice sem tam je solidně drsné ale taky docela nudné a neuvěřitelně klišovité. Hlavně konec, proboha proč takovýhle klišé? Neuvěřitelné kolik dokáže režisér podělat film v posledních 10 minutách. Nicméně gore je tu solidní ať už od uříznutý hlavy až po dost brutální scénou s trumpetou. Není to remake ale spíše takový pokračování, takže jsem čekal aspoň něco originálního, a to se mi sice trošku dostalo ale ne ve velkém množství. Líbilo se mi spojení staré verze k nové verzi. Postavy jsou ploché, herci nudní a já se docela nudil. Zklamání. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Pohodovej slasher kterej neurazí. Nešlo si nevzpomenout na první díly Pátku 13. hlavně díky bramborový masce a pár scénám jako např. lukaření u vody. Konec klasicky nelogickej a tak trochu na pytel. Celkově to je spíš taková bubáčtější kriminálka ale místama film slušně čvachtá. Hlavním plusem filmu je asi kamera která je nečekaně profesionální a záběry jsou fakt super a neni to vůbec náký DVD céčko. ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

No to mi poser nohu. Narazil sem na tenhle "remake" staršího slasheru úplně náhodou a ono je to prostě super. Proč je remake v uvozovkách? On ten film jaksi uznává existenci prvního filmu ze sedmdesátých let a operuje s tím, že je to založeno na reálných událostech. Což dává autorům prostor ke stylu v hororech docela nevídanému, kombinující retro slasher scény s pomrkáváním na diváka, který chvílemi neví, jestli to tvůrci myslí vážně, nebo ho tahají za nos. Je to opravdu hodně stylizovaný, ale já si brzo zvykl a pak si už jenom užíval zajímavej příběh vrcholící pro někoho debilní, ale rozhodně neodhadnutelnou pointou. Rozhodně to lepší, co v hororech rok 2014 nabídl. 8/10 ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Zajímavě udělaná předělávka. A ač jsem původní díl neviděla a měla jsem v tom trochu nejasno kvůli všem těm kino projekcím a zmiňovaným filmům, s tímto jsem byla příjemně spokojená. Asi hlavně kvůli tomu, že to není ten klasický klišovitý béčkový teenage slasher, ale naopak velice nevšedně zpracovaná vyvražďovačka, která má styl a nikoho nesere. Taky bych zmínila, že to má dost stylový vizuál a jak tady už zmiňoval J*A*S*M, kdyby neměly postavy novodobou techniku, myslela bych si, že sleduji záměrné retro. Příjemně osvěžující podívaná. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obstojný, avšak nijak výjimečný slasher o masovém vrahovi s pytlíkem na hlavě. Původní snímek z roku 1976, na nějž se tento odvolává (aby to navypadalo jako čistý remake) jsem neviděl a ani se na něj nechystám. Kterýkoliv Pátek 13. bude zřejmě o třídu lepší. Škoda jen, že když film nevsadil na brutalitu (vymalování auta rudou bylo hezké, ovšem většina ostatních vražd, včetně vystřeleného oka, byla mizerná), nenabídl hutnou atmosféru. Naháněčky krátké a bez nápadu, sex v mezích TV produkce ( a to nemyslím GOT) a benzinka nakonec do vzduchu nevyletěla. Dívatelné, leč snadno zapomenutelné. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městech Texarkana ve státě Texas a Shreveportu v americkém státě Louisiana. Několik místních obyvatel města Texarkana si pak ve filmu zahrálo jako kompars. (Terva)
  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama