Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 7

Recenze (448)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Pro mě vcelku roztomilý rodinný film, který nepřináší co se zápletky týká vcelku nic unikátního, ale je to v podstatě velmi příjemná záležitost s úžasně sympatickým hlavním hrdinou. Jako velké pozitivum, za které přihazuji jednu * a posunuji film nad pomyslnou hranici průměru, je fakt, že je to tak "Britské". Obzvlášť když jsem se na film díval v originálním znění, tak jsem mohl ocenit ten krásný britský přízvuk hlavních aktérů, který se mě osobně tak krásně poslouchá a samozřejmě se také kochat velmi vtipným anglickým humorem. Když k tomu přidám i pár zajímavostí, které mi film přinesl, jako třeba fakt, že Londýňané mají 107 způsobů jak vyjádřit, že prší, tak dostávám pro mě nadprůměrný a příjemný zážitek. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TAHLE RODINA POTŘEBOVALA TOHO MEDVĚDA ÚPLNĚ STEJNĚ, JAKO ON POTŘEBOVAL VÁS…“ /// Máme tady velmi zvláštní druh medvěda, kterej využil toho, že svět lidí už žádnej Méďa nepřekvapí. Uvítaj ho zejména maminy s děckama, páč se nemusej bát, že jejich ratolestím pokřiví charakter. Jedná se totiž o lehce trhlou rodinnou podívanou, ve který se hledá domov a (nejen dětskej) hrdina. Britskej humor, filmový narážky a vymazlenej vizuál, dělají s Paddingtona asi nejpovedenější rodinnej kousek poslední doby. Proto přivřu víko a dávám... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vím, že domov je víc, než jen střecha nad hlavou. 2.) Zjistím, proč všichni zdrhaj do Anglie (Eržika, Dežo, Lakatoš…). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ukázkový feel-good rodinný film, kde každý motiv a každá dílčí zápletka najde svoje opodstatnění a rozuzlení. Je tu hodný, ale nešikovný medvěd (Whishaw), který nabourá stereotyp rodiny Brownových (Bonneville, Hawkins, Harris, Joslin). Je tu výrazný záporák, resp. záporačka (Kidman), je tu střelená hospodyně (Walters), je tu brblavý soused (proklatě nevyužitý Capaldi) a jednoduchá zápletka (Paddington cestuje do Londýna, aby našel nový domov u cestovatele, který kdysi navštívil jeho strýce a tetu v nejtemnějším Peru). Z otce morouse (Bonneville) se nedobrovolně stává hrdina, po němž celá rodina tak volala, tuto proměnu provázejí mnohé vtipné momenty atd. Prostě typický film, kdy víte, jak to dopadne, ale právě protože to víte, není důležité, jak to skončí, ale jak se k očekávanému cíli dostanete. Paddington tuto cestu podává vtipně, vkusně a co se stopáže týče, tak akorát. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hezký rodinný film o milém medvídkovi, který se z Peru přestěhuje do Londýna. Je to takový klasický rodinný film, má to hezký příběh, klasického záporáka a vlastně vše co se tam děje, tak vídáme v ostatních rodinných filmech. Je sladké, jaký je Paddington gentleman, nikdy není naštvaný a i když mu je opravdu ouzko, vždy je na každého velice milý. Velice se mi líbí také píseň k filmu od Gwen Stefani - Shine. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná pohádka pro celou rodinu o méďovi v Londýně. Byla tam řada vtipných momentů, ale dost se mi líbila definice civilizace Královské společnosti pro expedice: v oné civilizaci aby se dala hodnotit jako civilizovaná - musí hrát kriket a pít čaj :-) ! Anglický rukopis se v této rodinné komedii nezapře ! A jelikož se hlavní příběh odehravá v zimě, je z filmu ideální vánoční film pro všechny. A samozřejmě v každém filmu musí být nějaký záporák. V tomto je to Nicol Kidmanová, od které bych se možná i nechal nakonec dobrovolně vypreparovat páč jí prostě můžu (a nebo raději ne)... Každopádně v takovéhle roli jsem ji ještě neviděl a se svojí narkotizační pistolí pobavila. A tak dávám za 4 sklenice marmelády ! * * * * ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Medvídek Paddington je v Anglii oblíben podobně jako u nás Krteček. (Kacko15)
  • Na scénáři se podílela také Emma Thompson – režisér jí vyjádřil svůj vděk v závěrečných titulcích. (HellFire)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama