Reklama

Reklama

Americká reportérka

  • USA Whiskey Tango Foxtrot (více)
Trailer 1

Novinářka Kim Baker (Tina Fey) už má dost své rutinní práce, a tak se rozhodne opustit newyorskou redakci a coby válečná zpravodajka se vydává na nebezpečnou misi do Afghánistánu. Ocitá se daleko od domova i známého pohodlí a zažívá kulturní šok. Zároveň nachází přátele, kteří jí pomáhají se v novém prostředí zorientovat: dobrodružnou australskou korespondentkou (Margot Robbie), pragmatického plukovníka (Billy Bob Thornton) a okouzlujícího skotského fotografa (Martin Freeman). Uprostřed chaosu odhaluje Kim svou skutečnou sílu a riskuje vše, aby přišla s dobrou reportáží - v tomto „chytrém a absurdně vtipném filmu." (Pete Hammond, Deadline) (Magic Box)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (152)

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi ovlivněná jedním z příbuzenstva, který je nějaká šarže u vojska a právě v tuhle dobu tam byl. Říkal, že tam byl klídek a pohoda, nic se nedělo, což odpovídá i filmu, kde si holky málem vjely do vlasů, když se něco peckovního, co by stálo za to hodit do telky, či do novin, vynořilo. A já jsem tentokrát jsem nebyla kách nesympatickou hlavní herečkou, kterou jsem viděla poprvé, takže na mě nedejte. Jen mi to extra nesedlo, nic víc, nic míň. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film „Whiskey Tango Foxtrot“ nemá zlý scenár a nie je ani zle natočený. A ešte k tomu má veľmi silné herecké zastúpenie na všetkých hereckých pozíciách (hlavné a vedľajšie). Trošku však postrácam dynamickejší príbeh a vážnejší prístup. PS. M. Robbie is still beautiful. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Reklama

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Označení "komedie" se moc nehodí a trailer je hodně zavádějící. Zasmějete se - většinou absurditám života ve válečné zóně - ale nikdy to není nucený humor. Parádní a překvapivě pohodovej film. Tina Fey válí, Robbie, Thornton a Freeman jsou taky dobří. Speciální uznání za minimalistický výkon Christophera Abbotta jako Fahima. Příjemné překvapení - škoda že to vypadá, že u nás film nebude uveden. I když čemu se divit, jak je řečeno ve filmu, Afgánistán je zapomenutá válka. S velkým Z a velkým V. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mi to sedlo. Hořko-nasládlé odlehčenější drama na pozadí novinářské stránky americko-spojenecky-afghánského konfliktu je z nějakého důvodu promováno co by komedie, kterou tu ale moc nenajdete. V tomhle ohledu tedy trailer (ten jeden, co jsem viděl) dost lže a nedivím se, že tu jsou i komentáře spílající na tohle zavádějící očekávání. Sám jsem k tomu ale tak přistupoval, protože jsem to tak nějak očekával. A doslova v 50% filmu jsem čekal, že to skončí, já tomu dám dvě za těch pár sexistických oplzlých vtipů, jež jsou běžně nazývání Hollywoodem "humor" a vypustím film z hlavy. Kupodivu to ale nekončilo a teprve se to stále rozjíždělo a ta nosná linka vnikala skutečně až poté, do té chvíle to byl jen úvod, seznámení s postavami a jejich vzájemné propletení co by nesourodých postaviček na divném místě. Potom mi to ale celé splynulo právě v pohodový film o jednom probuzení, který sice měl hodně dlouhý a celkově pomalý rozjezd, ale přesto mi těch dvou hodin líto není. Možná to není dějově nijak objevné, ale jak píšu: Překvapivě mi to sedlo. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Produkce filmu "Americká reportérka" pravděpodobně hodně pokaňhala marketing.. Už jen podle úvodních posterů, kde je především zobrazovaná Margot Robbie ve stylu céčkového seriálu, jsem byla přesvědčená, že raději tuhle červenou válečnou knihovnu raději přeskočím.. Naštěstí mě ukecal můj muž, abych dala filmu malou šanci a já si tuhle příjemnou ironickou vcelku průměrnou záležitost s nadprůměrným obsazením pustila.. Tina Fey byla naprosto perfektně vybraná do role válečné reportérky, která vede poměrně všední americký život a nějakým omylem se rozhodne zkusit postrčit svou kariéru nebezpečnou misí do Afghánistánu. Velmi rychle se adaptuje na zdejší podmínky a s lehkostí naskočí na tuhle zběsilou jízdu, která je poháněna jedinou opravdovou potřebou - získat co nejadrenalinovější zážitek díky nějaké opravdu hodně exkluzivní reportáži.. Na Východě to pro ženy není jednoduché, tak musí být drsnější než mužský a vzniká z toho řada relativně vtipných situací.. Billy Bob Thornton má roli šitou na tělo.. Rozjíždějící love story mezi Tinou Fey a Martinem Freemanem mě bavila.. Margot Robbie byla perfektně otravná a ztvárnila velmi sympatickou mrchu :-) Nic převratného, ale tuhle uvolněnou a pohodovou životopisnou blbinu bych se podruhé pustit nebála.. Celkem fajn vidět komerčním a mainstreamovým okem vidět afghánskou problematiku - lepší než klasické střílečky ;-) Btw, název filmu spíše vystihuje originál než zpaznechtěný český překlad - "Whiskey Tango Foxtrot" zamená ve fonetické abecedě WTF.. :-) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu Whiskey Tango Foxtrot zamená ve fonetické abecedě WTF. (KRYSIOPICE)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v USA, v Maroku a v Indii. (MikaelSVK)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama