Reklama

Reklama

V postapokalyptickém světě, kde platí "zabij, nebo budeš zabit," panuje všudypřítomný hladomor a cizí lidé vždy představují nebezpečí. Přeživší farmář se ukrývá hluboko v lese, kde s pomocí brokovnice a improvizovaných nástrah bedlivě střeží svou úrodu před vetřelci. Dlouhá léta v izolaci si ale začínají vybírat svou daň a on pomalu ztrácí kontakt s realitou. Všechno se změní, když jeho farmu objeví vyhladovělá matka a její dospívající dcera. V zoufalé snaze sehnat potravu a přístřeší mu starší žena nabídne, aby výměnou za postel a jídlo strávil noc s její dcerou. Farmář v návalu touhy poruší základní principy sebezáchovy a pustí je k sobě do chatrče. Výměna se však nakonec promění v nelehké soužití, které začne ohrožovat nejen jeho pečlivě vybudovaný svět, ale i holý život. (Cinemax)

(více)

Recenze (106)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Taky vám často skoro u všech drsňáckých post-apo filmů vrtá hlavou, proč se v nich skomírající společnost nesnaží dát se co nejrychleji znovu do kupy? Proč se zase nezačnou obdělávat políčka, proč není z každé přeživší ženy do 40-ti let těhule, a proč se nestaví domy a stavení, co by něco vydržely a lidi nemuseli trávit dny nekonečným čundrem? A proč se sakra všichni zabíjej? Uf, to je otázek. No a The Survivalist má na každou z nich konečně tu nejadekvátnější, upřímně syrovou odpověď. Myslím, že Hollywood našel režiséra pro celovečerní Stanici 11. Po debutu. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Perverzný a úchylný film so scénami, ktoré si mohol, režisér, Fingleton, skrátka, odpustiť ! Sila filmu spočíva vo flashbackoch, i v niektorých kompozíciach - kamery, inak sa vo filme nič podstatné nedeje, vystupujú v ňom, jeden muž a dve ženy, tú mladšiu - náramným spôsobom obšťastňuje, samozrejme i on sám seba stíha, pokiaľ sa ona, neobjavila, prvých 17. minút, nezaznie ani slovo, to by sa musel rozprávať sám so sebou, vtedy prídu do deja, tieto dve osoby, pričom všetci traja, si extra nedôverujú, dôvera príde po čase, ale stále, jej čosi chýba... Je to zaujímavá myšlienka, na ktorej pracuje film, len je sprístupnená takým spôsobom, ktorý mi, vadí, pochybujem, že budem mať niekedy chuť, sa znovu k filmu vrátiť. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Strašně komorní drama, neatraktivní herci, ale i tak svým způsobem neskutečně zajímavý, ačkoli se tam toho moc nestane. Zvláštní mix všeho možnýho. Tenhle žánr Survival filmu má takřka vždycky, co nabídnout. Člověk je totiž po celej film v napětí, co se může ještě přihodit a stát. 100 minut uteklo jak prd, což je paradox, vzhledem k tempu filmu. Ale ten konec zklamal. Průběh napovídal čemukoliv, ale tohle bylo slabší. I tak to jsou pro mě lepší 3 hvězdy. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi syrový a silně naturalisticky provedený postapo snímek debutujícího režiséra Stephena Fingletona, optikou tohoto komorního filmu opravdu velmi slibného a nadějného tvůrce, kolega Rob Roy to napsal přesně... Absence filmové hudby, pomalé tempo vyprávění, hutná atmosféra, z hlediska obnažení se náročné herecké party... PS: Předseda Pirátské strany Ivan Bartoš v dosud neviděné roli... :-) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Maximální dopad za potřeby minimálních prostředků - jeden z nejsilnějších realistických postapo filmů vůbec. Stejná krevní skupina jako Hillcoatova Cesta, ale totální nihilismus a opuštění humanistických hodnot tu na rozdíl od ní není prostředek k dosažení totální deprese, ale prostý a čistě logický důsledek maximální snahy o přežití v absolutní anarchii. A přitom je to přesně tak dlouhé, jak to potřebuje být - nejde o žádný ultrapomalý art typu Belly Tarra, délka scén a "pomalost" vyprávění jen nezbytně podtrhuje intenzitu s jakou film zapůsobí. 8/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v Antrime, v Severnom Írsku. (GTS_PUNK)
  • Název filmu se objeví až na konci. (pornogrind)

Reklama

Reklama