Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(více)

Recenze (185)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Absolutně bezdůvodná hra na kočku a na myš v domě uprostřed lesa. Slečna je navíc hluchoněmá, takže ideální situace na nějakou tu zvrácenost. Jak je tu psáno, dokud měl záporák na sobě tu masku, působilo to dost creepy, a nejspíš by i působilo po zbytek filmu. Tím, že si jí sundal se vlastně nic nestalo, protože spolu žádnou souvislost neměli. Jinak to byl ale klasickej časově přívětivej průměr. Oba se mohli navzájem zabít x-krát, ale asi vyčkávali na lepší příležitost, jak si to víc vychutnat. Ten hluchovej handicap by při lepším zpracování mohl vyprodukovat mnohem víc lekaček, což by se k tomu hodilo, ale i tak si to určitou úroveň na dnešní horory dokázalo udržet. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kvalitní reklama na ticho. Ano, jde skutečně o výběrové ticho, k němuž záruku, že divák bude příjemně našponovaný, poskytl hvězdný režisér Mike Flanagan. Chata v lese na samotě, osamělá a handicapovaná ženština a neznámý útočník, který vytrvale obléhá její sídlo. Tohle funguje spolehlivě, až tak moc, že vlastně se film neubrání tomu, že se postupně dostavuje obehrané a rutinní zpracovaní. Jistě, vždyť handicapovaná žena v ohrožení života, tady není zdaleka poprvé. O hluchoněmé Maddie víme, že je začínající spisovatelkou a své postižení má vlivem nemoci od puberty. O agresorovi nevíme zhola nic. K jejich vzájemné konfrontaci dojde po úvodním představení hlavní představitelky i interiéru chaty, za kterou z nedalekého okolí dochází milá kamarádka Sarah. Nepředpokládám, že se nepříliš známé Kate Siegel, bude hrnout jedna herecká nabídka za druhou, ale své postižení zahrála uvěřitelně. Maniak, ktrerého představoval John Gallagher, se jí určitě nevyrovnal. Dokonce jsem hned nepoznal, že se jedná o stejného maníka z nedávného Cloverfieldu, v němž hrál kladnou roli. Kate si sepsala scénář, proběhla zdatná felace režiséra, který kupodivu do společně realizovaného scénáře, nepřipsal žádnou velkou erotiku. Našel se příhodný lesík, navařila se černočerná tma, postavil se srub a hotovo. Jakmile to jen šlo, objevila se krvácející zranění hlavních protagonistů. Natočeno řemeslně zdatně, precizně, ovšem přece jen se určitá úskalí vyskutují. Když přes hodinu někdo obléhá slabě zabezpečený dům s asi padesátikilovou ženou uvnitř, do něhož se nedostane, je to přece jen na hraně věrohodnosti. V domě není veskrze žádná zbraň, až moc snadno útočník odpojí zdroj elektřiny, i další úkony v ději nejsou úplně košér, nicméně hluchota a němota dělá s filmem divy. Nejenže se méně mluví, jsou zde hodně dlouhé úseky, kdy nepadne ani slovo, zároveň je to natočeno tak, že i divák přijde o jeden ze svých pěti smyslů. No, zkuste se ve tmě hned zorientovat, když vám jde o život. A tohle se Flanaganovi podařilo hodně. Dokázal handicap hlavní hrdinky aplikovat na diváka. Vzniklo home invasion, z něhož se nikdo nepodělá, ovšem vymyslet v tomhle subžánru něco nového, to už snad ani nejde. Takže asi tak lze tento napínavý počin brát. 80% ()

Reklama

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Hluchoněmost tu měla velká sílu a ta dívčina překvapila, ale taky nedala nic zadarmo. Až na to, že ho mohla několikrát sejmout, ale chtěla mu ukázat celý svůj barák, aby jí ho zhodnotil. Málo dialogů mi vůbec nevadilo, pač jsem se na to díval výjimečně na mobilu jenom ta temná noc mi trochu kazila. Dávám 60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Až příliš rutinní a překvapivě nenapínavé. Hlavní hrdinka je nevýrazná a natvrdlá, záporák je neschopný dement, který moc strachu nevyvolává. Hraje si s obětí jak největší frajer, ale nebejt proklatého štěstí, mohl bejt vlastní vinou tuhej během filmu minimálně 3x. Scenáristicky je tohle nanejvýš rušivé. Logické díry filmu klidně odpustím, retardové chování postav nikoli. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

HuŠsh hajzle od mých dveří! Nóóóó, téda pěkně ve mě tenhle biják rozproudil krev. A ne jen ve mě, ale i všude okolo baráčku i v něm se krví proudilo hezky zvesela. Na béčkověj thriller velice dobrej počin. Psychologický hrátky maskovanýho "sympaťáka" vůči hendikepované hlavní hrdince byly obstojný a kolikrát silně mrazily! Na biják o jednom baráku, cca čtyřech hercích a stopáži o necelé hodince a půl, bomba zážitek! Moc díky bráchovi SherifStyfovi za doporučení! 80% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, keď Maddie pripája svoj notebook na nabíjačku, si môžeme všimnúť knihu „Mr. Mercedes“, od jedného z najvýznamnejších hororových spisovateľov, Stephena Kinga. (Marceloo)
  • Film obsahuje méně než 15 minut dialogu. To znamená, že přes 70 minut nepadne ve filmu ani slovo. (MeanWhile)

Reklama

Reklama