Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(více)

Recenze (186)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Až příliš rutinní a překvapivě nenapínavé. Hlavní hrdinka je nevýrazná a natvrdlá, záporák je neschopný dement, který moc strachu nevyvolává. Hraje si s obětí jak největší frajer, ale nebejt proklatého štěstí, mohl bejt vlastní vinou tuhej během filmu minimálně 3x. Scenáristicky je tohle nanejvýš rušivé. Logické díry filmu klidně odpustím, retardové chování postav nikoli. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Je sama doma. V dome. Ktorý je v lese. A zrazu sa vonku zjaví neznámy útočník, ktorému ide bohvie o čo. Jedno z mála vydarených home invasion, ktorému dosť dáva príjemné prostredie (luxusný dom v lesoch, aký by ste určite chceli aj vy), sympatická hrdinka + jej postihnutie. Je totiž hluchonemá. To tvorcom umožňuje prísť s viacerými osviežujúcimi nápadmi. Vôbec, celkovo ide miestami o značne originálny film (hlavná postava zomrie v polovici filmu?!). ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ničím prevratné, ale aj tak našlapané. Gallagher Jr. je ako psychopat výborný a celé prostredie opusteného domu v lese využité na maximum. Niekoľko vecí mi od začiatku nesedelo, ale aj s tým sa Flanagan dokázal vyhrať do sýtosti. V zásade je to tradičná žánrovka aj keď tá atmosféra, je neustále narúšaná veľkým množstvom strihov. Ale je to zábavné a hlavne to vôbec neurazí. Finálna skladba od The Newton Brothers prekvapivo epická. Silný priemer. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pocit. Vidět tenhle film až po Midnight Mass. Ten úvod byl fakt vtipnej. Ale na Geraldovu hru se musím kouknout znovu, asi jsem po tom tehdy nekoukala. Nebyl důvod, že? :D (Mmch Kate Siegel je spoluautor scénáře, byť to tady není vedené. Ale moje zkušenost je špatná, nebudu to nikam hlasit.) ***** Mám podobné filmy ráda, přestože je u nich šance 50/50, že to bude průšvih. Vždy mě o to víc totiž potěší, když to průšvih není. A tady se začalo vážně slibně. Hluchouněmou myš chce dostat kočka, ale nejdřív si pohraje. Takže hlavní děj je o těch dvou postavách. Otázkou je, jak dlouho to zůstane dobré. Stopáž "klasická devadesátka" je naštěstí dobrý pomocník. Ale nebylo to tak špatný. Sice mi borka ke konci přišla zdatná skoro jako ten slepej psychopat z Don't Breathe ale ta neměla nic ve sklepě, takže cajk. Ale kolem hodiny to začalo být dlouhé a nelogické. Ohlížení se ve tmě na střeše, jestli už nejde? Vždyť tam ani nemohla dohlédnout. Na reflex to nejde vztáhnout, když se ani neotočila při první vraždě s pocitem "že tam někdo je". Ale když přišel ten její "hlas", přitáhla jsem si deku pod bradu a myslela jsem, že se strachy tamto. Ale jinde nic. Škoda. Takovej rodinnej horor  ;) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle si asi Flanagan natočil jen proto, aby se nenudil, ale i když je to ničím výjímečný kříženec slasheru a home invasion, mě to celkem bavilo. Asi to bylo především díky hlavní hrdince, která mi byla sympatická. Jako bonus bych přidal i sluchové a hlasové postižení, což bylo celkem rozumně využito a hlavně se díky němu film vyhnul zbytečnému ječení. Na druhé straně vrah byl rozumu mdlého a kdyby to nebyl naprostý idiot, tak mohl svojí potenciální oběť odkrouhnout hned několikrát, aniž by se tím narušil námět, že zabiják si se svým cílem rád hraje. Nehledě na to že bych uvítal alespoň náznak vysvětlení, jakou má vrah motivaci. No ale nakonec i to se dalo s přivřenýma očima akceptovat. Nic zapamatovatelného, ale jako žánrová jednohubka zcela vyhovující. 60% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Režísér filmu Mike Flanagan a herečka Kate Siegel jsou ve skutečnosti pár. Nápad na tento film dostali během rande v roce 2014. O dva roky později se vzali. (MeanWhile)
  • V scéne, keď Maddie pripája svoj notebook na nabíjačku, si môžeme všimnúť knihu „Mr. Mercedes“, od jedného z najvýznamnejších hororových spisovateľov, Stephena Kinga. (Marceloo)

Reklama

Reklama