Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna Eberhartová (Nicole Kidmanová) je úspěšná televizní producentka, která však kvůli násilnému incidentu, vyvolanému jejím kontroverzním pořadem, dostane v prestižní televizní společnosti výpověď. Když se následkem toho zhroutí, přestěhuje se s manželem Walterem (Matthew Broderick) a dvěma dětmi z Manhattanu do dokonalého moderního městečka Stepfordu. Všechno zde se zdá tak perfektní, že to je až neuvěřitelné. Zdejší ženy se skvěle starají o své protějšky, o domácnost, a dokonale plní své manželské povinnosti. Joanna si společně se svými přáteli - spisovatelkou a vyléčenou alkoholičkou Bobbie (Bette Midlerová) a extravagantním homosexuálem Rogerem (Roger Bart) – záhy uvědomí, že zde něco není v pořádku. A že nic není takové, jak se na první pohled zdá… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Všechno, co bylo na knize Iry Levina tak krásné - tajemno, alegorie, satira, dvojznačnost (v ní vlastně nevíme, jestli ty "sci-fi" náznaky jsou skutečné, nebo jestli jde jen o obraz společnosti) tady naprosto chybí. Z ironické a inteligentní knihy zbyla ne zrovna inteligentní moralitka s happy endem. Nicole Kidman se snaží, seč může, přesto mi tahle její role přišla jako jedna z nejhorších (i tak ale naprůměrná), ale není to vlastně její vina. Chyba je na straně scénáristy a režiséra, že uchopili tolik nadějnou látku z hodně špatného konce. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

O Stepforských paničkách sem měl zdaleka jiný mínění než se z toho nakonec vyklubalo. Nicméně to tomu stejně moc nepomohlo. Ze začátku sem ani nechtěl uvěřit, do jaký kraviny se to Nicol Kidman, Broderick nebo Walken nechali naverbovat, protože mi to přišlo jako docela stupidní film, naštěstí postupem času to celkem nabralo dech a i když se z toho nakonec stala taková sci-fi komedie, tak sem z toho měl rozhodně lepší pocit, než co na mě vysokočilo na začátku, ale i tak se mi to zdálo takový dost mdlý a o ničem ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem předlohu, ani neviděl původní film z roku 1975, podle ohlasů je oboje o dost lepší, nicméně film mě příjemně překvapil! Přes skvělou hudbu, výborné herecké obsazení, příjemnou stylizaci až po žánrový vývoj! Ve filmu se sice vyskytují občasné nelogičnosti a celkově je děj poněkud nesmyslný, ale na to kaká pes! Já se bavil a občas nahlas smál, hlavně vtipům, které jsou současné, tudíž pro tento film originální! (Viggo Mortensen jako buzní idol, Microsoft, Apple, Mattel jako zaměstnavatelé zrůdných vědců) 7/10 ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nic proti, ale udělat ze satirického hororu romantickou komedii nebude fungovat tak na 90% a milé paničky, ať sebenačančanější, to mezi těch 10% nedovlečou. Nicole a ostatní dámy musím za kreaci dam tak sladkých, že z nich člověka chytají křeče do moudráků, pochválit, ale jejich mužské protějšky to dost flákají. Fajn, co si žena nezařídí sama, to nemá, to je té části lidstva, nosící sukně, známo už od dob, kdy se nenosily sukně, nýbrž stylové kostýmky z kůže šavlozubých tygrů. Ale ten konec, panstvo, u toho se rozpláče i nejotrlejší cynik. Vzteky. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Podivný film. Asi tak podivný, jako celé městečko Stepford. Nevím, jak moc se film liší od knižní předlohy, ale na komedii to zrovna dvakrát nejvtipnější nebylo (ačkoliv občas jsem se některým scénám a hláškám zasmál, jiné byly zase až moc ujeté), ale jako satira na dokonalé manželství dejme tomu, a jako sci-fi to sice mělo zajímavý nápad, ale téma se dalo zpracovat mnohem lépe. Proto se mi více líbila ta část filmu, která byla uvolněnější, a ne ta, která se snažila jít tou vážnější sci-fi cestou, protože tam to bylo hodně zmatené a jestli chtěl někdo udělat odlehčenější sci-fi, tak si mohl některé ty opravdu ujeté robotické momenty odpustit. Herecké obsazení bylo příjemné, Nicole Kidman to před proměnou svým způsobem slušelo a Christopher Walken byl jako vždy dobrý "záporák". Naopak Glenn Close se zde moc nepředvedla, strašně přehrávala a svým projevem mi spíše lezla na nervy. A škoda, že Jon Lovitz neměl mnoho prostoru. V první scéně to vypadalo, že bude hrát "přitroublého balíka", svou typickou menší komickou postavu, která se k němu tak hodí, ale nestalo se tak. Když byl na scéně, moc toho nenamluvil a žádná komická postava to nebyla, ačkoliv k němu asi tak mělo být přistupováno. Hudba Davida Arnolda byla celkem povedená, stylem mi hodně připomínala Johna Williamse. No, film nebyl špatný, ale nic světoborného to také nebylo. Na jedno zhlédnutí dobré, když nemáte večer co dělat. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (16)

  • Na začiatku filmu, keď ženy cvičia, zaznieva pieseň "1975", čo je odkaz na rok vydania pôvodnej verzie Stepfordských paničiek. (misterz)
  • Během testovacích projekcí se producenti rozhodli přetočit několik scén, a tak Nicole Kidman musela přerušit natáčení filmu Tlumočnice a vrátit se do Stepfordu. (imro)
  • Když Mike (Christopher Walken) v pánském klubu předvádí animovanou reklamu na Stepfordské paničky, jedna pasáž pojednává o ingrediencích, které se tu přidávají ženám do mozku. Tyto ingredience jsou: „Sugar, Spice and Everything nice.“ Tato pasáž je převzatá z intra seriálu Powerpuff Girls (od r. 1998), kde takto byly stvořeny jeho hlavní hrdinky. (Stejšn)

Reklama

Reklama