Reklama

Reklama

Sandman

(seriál)
  • USA The Sandman
Trailer 3
USA, (2022–2024), 19 h 8 min (Minutáž: 38–64 min)

Předloha:

Neil Gaiman (komiks)

Hudba:

David Buckley

Hrají:

Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Charles Dance, Boyd Holbrook, Jenna Coleman, Vivienne Acheampong, Sanjeev Bhaskar, Asim Chaudhry, David Thewlis (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(21)

Existuje svět, kam se dostaneme, jenom když zavřeme oči a usneme – říká se mu Snění. A Pán snů Sandman (Tom Sturridge) tam umí zhmotnit naše nejhorší noční můry a představy. Když Sen nečekaně padne do zajetí, ve kterém stráví sto let, vyvolá jeho nepřítomnost dlouhou řadu událostí, které navždy promění svět spících i bdících. Sen se proto vydává na putování mezi světy i v čase a napravuje chyby, které udělal za dobu svojí dlouhé existence, musí znovu prozkoumat, kdo je přítel, a kdo nepřítel, a poznává taky nové bytosti – ať už kosmické nebo ze světa lidí. (Netflix)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (288)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně ambivalentní adaptace legendární komiksové ságy, respektive prvních dvou knížek, od mistra imaginace Neila Gaimana – není vyloženě špatná, ale ani vyloženě kvalitní. Extrémně věrohodná, ale zároveň dost pofidérní a nevěrohodná. Poutavě fantasmagorická, a přitom tak nezajímavá. Nápaditá, a přitom tak debilní. Vizuálně krásná, a přitom tak kurevsky hnusná (ten podivně plochej formát obrazu mi fakt vadil). Vypadá draze, a přitom tak levně.... Vrcholem seriálu je 4., 5. a 6. epizoda – tedy návštěva Pekla, konverzačka v bistru, a procházka se Smrtí. Vše mezi tím je random směs rádoby fantazijních báchorek bez ladu a skladu. Prostě typická netflixovka, která si sice bezpochyby najde své příznivce a fanoušky, ale jinak své literární předloze nesahá ani po kolena, ale ani po kotníky. Komiksová série mi leží v knihovničce, a Domeček pro panenky považuju za jeden z nejlepších grafických románů co kdy vznikl, takže mám páru o čem mluvím. Jsem ale rád, že Neil je rád.... Jakožto average spánek enjoyer hodnotím 6 lapači snů z 10. Doufám že druhá série víc prozkoumá mýty, urban-legends, kosmické či božské entity a svůj fikční svět celkově. Tenhle seriál zkrátka potvrzuje, že Sandman je příliš komplexní a nezfilmovatelná umělecká látka. Ve formě kresleného animáku by šlo o prvotřídní a mnohonásobně kvalitnější záležitost. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

O Sandmanovi jsem měla povědomí už dříve a připadal mi vždy zajímavý, protože se zdá, že jde o jedinečné, mnohorstevné dílo. Bohužel, komiksy nejsou moje parketa a tak jsem to nechala být. Pak udělali seriálového Lucifera, ale pochopila jsem, že ten nemá s předlohou společného téměř nic, navíc je to jen nenáročná kriminální blbinka, i když občas docela zábavná. No a teď je tu seriálový Sandman. Měla jsem zrovna zálusk na hezké temné fantasy a to jsem jako neznalec předlohy dostala. A líbilo se mi to tak, že bych tomu střelila plnou palbu, kdyby to skončilo po šestém dílu. Do té doby to bylo opravdu fajn. Charismatický, nekompromisní a přesto sympatický Morfeus a jeho knihovnice, cool Korinťan, Jenna Coleman jako slečna Constantine, příjemně nejednoznačný záporák v podání Davida Thewlise, bráchové Kain a Ábel, s roztomilým chrličem, a byla jsem spokojená i s Luciferem. Vizuálně i trikově taky povedené a hlavně se mi líbily příběhy jednotlivých epizod, ať už se odehrávaly v Londýně, v baru nebo v pekle. Bohužel, kvalita šla trochu dolů od sedmé do desáté epizody, když se tam začal(a) řešit snový vír. Není to žádný průšvih, ale děj se začal trochu táhnout a kdyby to zhustili do jednoho dvou dílů, prospělo by to lepšímu zážitku. Bonusová jedenáctá epizoda už byla zase docela v cajku, překvapily mě ty animované kočky. Každopádně, určitě se těším na pokračování, i když to vypadá, že si budu muset ještě tak rok počkat. ()

Reklama

Xicht0r 

všechny recenze uživatele

Ta teploušská tlačenka je fakt šílená, i přes to je to do poloviny série výborný, ale pak hlavní roli ukradne Sandmanovi černá holka a začne to bejt úplně dementní. Jo a BTW opravdu nikdo neřeší černou bábu, kterou někdo v léta trvajícím spánku naštěkal a v poho porodila a ani neni úplně v prdeli z toho že většinu života prožila ve snu? asi komix logic :))) ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný snový příběh. Některé linky a ideje vás chytnou za srdce. Jiné přivedou smutek i naději. Nejsilnější je seriál v momentech, kdy se vám snaží představit svojí lidskost. Každý ji vnímáme rozlišně, ale hlavní pilíře se dají snadno rozpoznat. Herci jsou úžasní, hudbu si oblíbíte a pár momentů vám zůstane dlouho v hlavě. Říše snů představila své kouzlo a bylo vydařené. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé původní obavy, jak si filmová políčka poradí s Gaimanovým comicsem, se poměrně brzy rozplynuly, a tak mi nezbývá, než seriál pochválit. Vskutku snový vizuál, zajímavé postavy, mnozí herci mne fakt potěšili. Nejlepší bylo Peklo, které jako by vypadlo z obrazů Hieronyma Bosche. Jasně, mohlo to být krvavější, i když na krev došlo, mohlo to být odvážnější, mohlo, mohlo....ale jako celek mne to nakonec více než uspokojilo. Snad jen v roli Lucifera bych raději viděl Tildu Swintonovou, avšak Gwebdoline Christieová je více než důstojnou herečkou pro tuhle roli - takže dobré. Zavřete oči, sny právě přicházejí... ()

Galerie (234)

Zajímavosti (10)

  • Tom Sturridge (Morpheus) v jednom z rozhovorů prozradil, že mu Neil Gaiman první den natáčení řekl, aby se ve svých dialozích „přestal chovat jako Batman“. (LUKICKK)
  • Přestože se v seriálu nevyskytují a není o nich zmínka, příběh se odehrává v komiksovém vesmíru DC, tedy ve stejném světě, kde existují postavy jako Superman a Batman. (spacemaster)
  • Jed Walker (Eddie Karanja) má ve svém snovém doupěti figurky Batmana, Flashe a Wonder Woman. (spacemaster)

Související novinky

Sandman se dočká druhé řady

Sandman se dočká druhé řady

03.11.2022

Tak je to konečně oficiální, a fanoušci už můžou přestat na sociálních sítích bombardovat spisovatele a scenáristu Neila Gaimana dotazy, jestli a kdy Netflix obnoví adaptaci jeho slavného komiksu… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Netflix chystá Sandmana

Netflix chystá Sandmana

01.07.2019

Kultovní komiks The Sandman se v Hollywoodu pekl už pěknou řadu let. Oceňované dílo spisovatele Neila Gaimana zkoušela studia přivést na plátna kin už někdy od počátku devadesátých let minulého… (více)

Reklama

Reklama