Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Exner a půvabná studentka řeší záhadnou vraždu, která souvisí s cenným archeologickým nálezem... Detektivní romány Václava Erbena si rychle získaly širokou čtenářskou obec. Zásluhu na tom má i atraktivní a neobyčejně originální vyšetřovatel kapitán Exner. Ten je nejen bystrý detektiv, ale i člověk, který si s chutí užívá života plnými doušky. V Pokladu byzantského kupce svěřil postavu „velkého“ detektiva Jiřímu Valovi, režisér a spoluscenárista Ivo Novák. Na scénáři se také, kromě samotného autora předlohy, podílel i Zdeněk Podskalský. V napínavém příběhu o záhadné vraždě a nesnadné cestě ke znovuobjevení starobylého pokladu se setkáte také s Gabrielou Vránovou, Jiřím Sovákem, Lubomírem Lipským, Josefem Kemrem a řadou dalších populárních herců. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak tahle odpočinková komediálně laděná detektivka s originální a svérázně napsanou postavou kapitánem Exnerem (Jiří Vala) mě celkem chytla. Spousta vtipných scén i trochu napětí, a to hned od začátku až dokonce. Spousta výborných českých herců zvučných jmen, dobrá režie, pěkná Liškova hudba i samotná pointa. Film byl natočen podle románu od Václava Erbena, kteří si tenkrát rychle získaly širokou čtenářskou základnu.O trochu lepší než Smrt talentovaného ševce (1982) v hlavní roli s Jiřím Kodetem. ()

Přemek

všechny recenze uživatele

Nezvykle zdařílý film z dílny řemeslníka Ivo Nováka. Detektivní komedie v pravém slova smyslu, z doby, kdy jedinou skutečnou vtipkující detektivní dvojicí byli pánové Höger a Bek ze série Alibi. Zde se k nim přidružili výteční Vala a Vránová a sekunduje jim Jiří Sovák v roli anarchistického archeologa. Doporučuji! ()

Reklama

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Ta šedesátá jsou z toho cítit. Soudruh kapitán Exner jezdí v Bugatce. Do toho mladá Gabriela Vránová (coby Exnergirl, jak zde někdo vtipně poznamenal). A ve vynikající roli její otec agresivní Kemr. Něco jako Bohumil Císař s povahou Evžena Humla. Sovák je tam nakonec taky, coby hláškující archeolog dr. Soudek. Prostě skvělé, vtipně, s noblesou a šarmem napsané i zahrané. Ačkoli se to zdá nemožné, tak Vala překonává Kodetova Exnera o koňskou délku. Asi proto, že Kodet je (skoro o dvacet let později) obalen zelenými esenbáky a ne Janem Libíčkem a Václavem Lohnickým. ()

GIK odpad!

všechny recenze uživatele

Vala a jeho křečovitý seladon s obrnovým úsměvem. Nateklá kebula, dvojitá brada. Opravdu nemá daleko do Libíčka. To už je mnohem lepší vyšetřovatel Kodet. Erben jako scénárista se opět vyznamenal. Není náhoda, že to byla protěžovaná spisovatelská celebrita. Za slávu ovšem musel zaplatit. Toto je vykonstruovaná, rádoby vtipná, nesmyslná a nudná kriminálka. 15 minut před koncem vypnuto. Nezájem kdo ukrad / neukrad vybájený poklad roztavený / neroztavený při náletu jedno koho a zda byl vrah vědec, který zkoumá naše blízké příbuzné vymyšlené neandrtálce, nebo kdokoli jiný. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

To, co předvedl Josef Kemr na konci, by zasloužilo zapsat mezi legendární hlášky čs filmu. To byl nářez, kulometná palba, a nedělní králík už naservírovaný. Jakkoliv je to vytržené z kontextu, pokud jste před tím neviděli celý film. Jiří Vala a charisma, se kterým utáhne cokoliv. To je u mě český Bond navždy. Lehká, svižná i když trochu zbytečně moc zamotaná krimi komedie (vyhodil bych aspoň postavu profesora). Parádní auta, atraktivní děj, půvabná blondýnka, sympatičtí kriminalisté Libíček, Hrubý a Lohniský. Mladičký Haničinec. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (19)

  • Natáčelo se v obci Miškovice a na zámku Roztěž. (nylo)
  • Filmovalo se také v obci Bylany a v Kolíně. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Smaltovaná kuchyňská linka v bytě Holubové (Dana Reimová) má název Norma a vyráběla je smaltovna ve Frýdlantu nad Ostravicí od 50. let až do 90. let 20. století. (sator)

Reklama

Reklama