Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš kamarád Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 7

Recenze (208)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem před pár lety viděl, docela se mi líbila, ale že bych měl nějaké blažené vzpomínky, to se říci nedá. A s dvojkou to bude podobné. Více slavných anglických herců, další hezký rodinný příběh, který semtam zašustí papírem, ale dost často pobaví díky vtipné hlášce a samotný méďa Paddington je prostě k zulíbání. Jop, trojka je jasná. PS : Brendan Gleeson je tu vyloženě boží. Bavil mě v každé své scéně! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vypli ste svetlo, nie mikrofón. Všetko, čo ste povedali, sme všetci veľmi dobre počuli.“ Ešte o kúsok rozkošnejšie, ako megarozkošná jednotka – a to už je vážne čo povedať. Možnože tempo troška zdržuje Hugh Grant. Ten je síce na jednej strane super (dosť mi jeho egomaniak pripomínal Kennetha Branagha z druhej potterovky) a samozrejme rozhýbava hlavnú zápletku. Na strane druhej, akonáhle sa zjaví na scéne je síce pôvabný a zábavný a rolu si zjavne užil (vrátane záverečných titulkov), ale, proste, nuž, ehm, ehm, brzdí tempo a narúša celistvú atmosféru. To Brendan Gleeson je opäť zas riadna šupa. Samozrejmosťou sú vydarené výkony Paddingtonovej rodiny + postáv z minula, ktoré sme si obľúbili. Po vizuálnej stránke je to miestami poriadne hravé a originálne („živá kniha“). Je tu tiež plno dobrého humoru a dojemných, silných scén. Miestami tvorcovia robia natoľko bizarné pasáže, až je to WTF, ale WTF úžasným, pozitívnym spôsobom (premena väznice na raj na zemi). Ústredný medvedík Paddington nestratil nič zo svojej roztomilosti z prvej časti. Stále je to macko, ktorého si jednoducho musíte obľúbiť a nikto sa naňho nedokáže hnevať, lebo to nemyslí zle, je slušne vychovaný a diplomatický a v každom človeku, a to aj v tom najhoršom, vidí aspoň iskierku nádeje a dobra. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pro toto pokračování medvědího dobrodružství platí doslova a do písmene to samé, co pro první díl, a to že jde o až neuvěřitelně nesoudně infantilní a kýčovitou podívanou, což ovšem opět ani trochu nevadí, neboť jde zároveň i o velice roztomilou, půvabnou a miloučkou záležitost, která se prostě a jednoduše musí líbit jak dětem, tak dospělým a jen ten největší škarohlíd může tvrdit, že u toho neměl úsměv od ucha k uchu a příjemný pocit na duši. Každopádně je ovšem nutné podotknout, že Paddington je takový malý filmový unikát, neboť se zde vyskytuje jedinečná kombinace naivnosti a funkčnosti zároveň, a zmiňuji to především kvůli tomu, že právě tato smrtící kombinace ještě snad nikde jinde nefungovala tak zábavně, než jako právě zde. K filmu. Co se zápletky týče, je to znovu taková odvázaná medvědí taškařice, kde se nedá brát snad ani slovo, či scéna vážně, konkrétně scény z vězení jsou pak fakt už až trochu šílený, ale i tak, jak na to má divák reagovat negativně, když je to tak mile rozpustilé, dětinsky nadšené, a i vážně vtipné, postavy pak to samé, v jiných filmech se takhle chovat a tvářit, tak tomu dám odpad a herce označím za totální dementy, ale zde to ani jinak snad zahrát nešlo a ani ty postavy nemohli být méně afektované, neboť by to pak ztratilo veškeré to kouzlo a půvab. Samotný Paddington, respektive zpracování ústřední postavičky medvídka, je jinak až ohromující a hlavně, jeden jeho pohled, a divák jde do kolen, to je roztomilost sama! Takže, ano, je to nevídaně hloupé, triviální a nesoudně dětinské, a přesto jsem byl, stejně jako u prvního dílu, upřímně spokojený a jen doufám, že se dostaví i další, v naprosto stejném duchu zpracované, pokračování. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Co se týče prvního dílu, tak si pouze pamatuji, že se mi líbil velmi. To se bohužel o tomto pokračování říci nedá. Nemám pocit, že bych sledoval něco víc, než milou a ztřeštěnou komedii s několika málo zábavnými momenty. Líbila se mi přímočarost snímku. Věřím, že děti musí být nadšené. Snímek má jasně stanovený cíl, kterého se snaží dosáhnout. V příběhu nejsou pražádné zbytečné odbočky. Za sebe se mi rozhodně nejvíce líbil pobyt za mřížemi. Tam se tvůrci opravdu vytáhli, co se týče originality. Naopak hledání zaměstnání, které vězení předcházelo, se mi zdálo poněkud odfláknuté a maximálně nezábavné. Pokusy o zabrnkání na dojemnou notu byly úspěšné. Solidní pohádka na zpříjemnění dne či večera. Vzhledem k tomu, že nedělám nic pro nikoho pro nic, tak nebudu v tomto případě nikterak nadhodnocovat. Solidní 3 kousky. ()

consuela1 

všechny recenze uživatele

Advent dva roky za sebou přinesl mimořádné filmové zážitky- po loňském Andělu Páně2 přichází podruhé také peruánský medvídek. Tentokrát přináší návod jak zlomit srdce ostřílených kriminálníků (pomerančovou marmeládou), jak vytvořit prototyp hvězdy (obsadit Hugha Granta), jak udržet smích v kině (skvělým britským humorem suchým jako Pinot Gris), jak přinést nejkrásnější dárek tetě Lucy (milovat ji) a jak obdarovat, kromě tety, také diváky. Díky, Paddingtone, za báječný dárek! ()

Galerie (101)

Zajímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. listopadu 2017 v Londýně. (Varan)
  • Keď Paddington vyrába vo väzení marmeládu, kuchár Knuckles číta noviny, v ktorých je príbeh o Spider Murphym. Článok odkazuje na pieseň Elvisa Presleyho "Jailhouse Rock", ktorý sa tiež odohrával vo väzení. Samotný nadpis článku je: "Warden throws party in county jail," čo je úvodom spomínanej piesni. (megajalec)
  • Podobne ako vo filme Paddington (2014) aj tu je na konci titulkov veta: Počas natáčania nebolo ublížené žiadnemu medveďovi. (megajalec)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno