Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 5

Recenze (448)

tron 

všechny recenze uživatele

"Každá rodina by mala mať Deň marmelády. A medveďa. Toho predovšetkým." Paddingtona je veľmi ťažké nezamilovať si. Hovoriaci macko z hlbín džungle Peru  po rodinnej tragédii skúša šťastie v ďalekom Londýne. Má síce meno, ale iba v medvedej reči a nedá sa príliš dobre vysloviť, tak ho rodina Clydeovcov pomenuje podľa stanice. Strašidelne mručí, ale nebojte sa, je neškodný. Miluje broskyňovú marmeládu (vie ju dokonca vyrábať), je pozorný džentlmen, slušne vychovaný, po schodisku chodí výlučne po zábradlí, má malý kufrík a v ňom plno pohárikov s mlsanicou, parádny širák a pod ním sendvič („pre prípad", ako mu vždy prízvukoval strýko). Má dobré srdce a vždy každému rád pomôže, ale je v meste nový a tak sa mu občas (alebo azda i častejšie?) podarí nechtiac niečo vyparatiť. Film Paddington je milý, vtipný (čivava, nepríjemný pohľad vo výťahu), zábavný, rozkošný, vynaliezavý, ľudsky hrejivý (dobrácky vojak) a dosaďte si sem ďalších 15 (ale pokojne aj 20, ak chcete) superlatívov. Množstvo scén je po vizuálnej stránke magických (Paddington vstúpiaci prostredníctvom kino plátna do milovanej džungle alebo staničná spomienka Jima Broadbenta) a postavy sú sympatické a prirastú k srdcu (až na Nicole Kidman a otravného suseda, ktorý sa poučil, ale i tak je tvorcami potrestaný vypadnutím z deja bez vysvetlenia). Plus obsahuje pozoruhodnú Kauzu Taxikár. "Stará mama, ty sa nečuduješ?" - "Odkedy som prvý raz videla mikrovlnku, nečudujem sa ničomu." ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film tak pripomína súčasnú tvorbu jedného tu už spomínaného amerického nezávislého režiséra, až sa dostáva King na tenkú hranicu medzi inšpiráciou a vykrádaním. Ale práve hravá a výrazne štylizovaná forma je ten bonus navyše, ktorým Paddington disponuje v porovnaní so záplavou iných rodinných filmov. Vziať si domov imigranta by asi nebola taká zábava, ako rozprávajúceho medveďa, ale zase nejaký Peruánec by Vám nevytopil dom. Preto sa mi ani nechce rozmýšľať nad filmom ako nejakým obrazom súčasných európskych trablov. Lenže sú tu aj nejaké nie zanedbateľné výčitky, ktoré svieži režijný prístup nedokáže zakryť. Z medvedíka by mali najväčšiu radosť asi deti, lenže tie sú oproti p. Brownovi absolútne v pozadí a nemáte šancu si ani zapamätať ich tváre. Finále je nezaujímavé a rýchlo odbité, akoby už došli všetky invenčné nápady. Rovnako naznačená trauma z detstva plus potenciálna love story vypchávačky zvierat sú zametené pod koberec a jej línia končí pre mňa neuspokojivo. Scenár zmotivováva jej nenávisť voči zvieratám, ale nič s tým neurobí. Ale Nicole v búdke a Hallo ma pobavilo. 70% ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

U britských filmů a pomerančové marmelády se vysoká očekávání často nevyplácí. Bohužel, Paddington má své nejlepší momenty již v traileru, takže film absolutně ničím nepřekvapí, neohromí. Přesto jako večerní oddychovka zafunguje spolehlivě. Zamrzela přítomnost Nicole Kidman, které role absolutně nesedla, její dějová linie navíc působila dost zbytečně. Nebýt jí, jdu možná s hodnocením o trochu výš. Takhle je to bohužel docela vyplácaný potenciál. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pro děti a milovníky destruktivního humoru s místy nechutnými prvky ohledně tělesné hygieny a vyměšování různých tekutin. Barevná obrazovost ale zahřeje u srdce a potěší i některými výtvarnými gagy. MÓDNÍ OKÉNKO Ledově chladná Nicole Kidman se pyšní nádherně štíhlou postavou, kterou ještě podtrhuje dokonale padnoucími kostýmky a obleky. Připomínají lovecké ohozy a zároveň využívají zvířecí motivy na důkaz, že Nicol je tady za dravou šelmu i za lovkyni, která si z poražených zvířat dělá trofeje v podobě oblečení. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Pro mě vcelku roztomilý rodinný film, který nepřináší co se zápletky týká vcelku nic unikátního, ale je to v podstatě velmi příjemná záležitost s úžasně sympatickým hlavním hrdinou. Jako velké pozitivum, za které přihazuji jednu * a posunuji film nad pomyslnou hranici průměru, je fakt, že je to tak "Britské". Obzvlášť když jsem se na film díval v originálním znění, tak jsem mohl ocenit ten krásný britský přízvuk hlavních aktérů, který se mě osobně tak krásně poslouchá a samozřejmě se také kochat velmi vtipným anglickým humorem. Když k tomu přidám i pár zajímavostí, které mi film přinesl, jako třeba fakt, že Londýňané mají 107 způsobů jak vyjádřit, že prší, tak dostávám pro mě nadprůměrný a příjemný zážitek. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Postavu Paddingtona měl původně namluvit Colin Firth. Jeho hlas mu ale připadal příliš hluboký pro roli medvíděte, a tak po dohodě režisérem odstoupil. Nahradil ho Ben Whishaw. (Barghest)
  • Jako součást reklamní kampaně vznikla v Londýně tzv. Paddington Trail. Ve spolupráci s Visit London bylo vytvořeno 50 soch medvídka Paddingtona, které byly následně rozmístěny po celém Londýně. Kromě obsazení a filmového štábu na sochách pracovaly známé osobnosti jako Benedict Cumberbatch, Emma Watson, Michael Sheen, David Beckham nebo starosta Londýna Boris Johnson. Stezka byla uzavřena v prosinci 2014, sochy vydraženy v aukci a výtěžek věnován charitativní kampani NSPCC (společnost zabývající se prevencí týrání dětí). (Michi88)
  • V úvode filmu, keď ide Paddington v záchrannej loďke, otvorí tašku a má tam 15 fliaš marmelády. Nasleduje strih na prázdne fľaše, ktorých je evidentne viac ako 15. (megajalec)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama