Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer 2
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (99)

kombajn 

všechny recenze uživatele

Možná to měla být parodie na Star Trek, ale vyšel z toho docela zajímavý bratříček Star Treku. Pokud vás to nechytne ani po sedmém dílu, ok, není to pro vás. Ne všemu se dá smát, ale stejně jako u Family Guye musíte tento druh humoru trošku akceptovat a ty vážné linky tomu sedí. UPDATE po druhé polovině 2. série: Osvěžující a rozhodně nejlepší sci-fi seriál za posledních 10 let. LOVE IT! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Orville je zvláštny počin. Nerieši až tak závažne filozofické problémy ako Star Trek. Má väčší nadhľad a je väčším reflektorom súčasnej technickej kultúry a politiky. MacFarlane výborne ovláda spoločensko politický efekt vo svojom diele. Či už je to planéta, kde musíte dostávať lajky a dislajky, alebo transgender diel, alebo posledný náboženský diel. Je tam toho veľa a kupodivu to funguje. Postavy sú sympatické, situácie sú správne odľahčené a je to hlavné dobré sci-fi, ktoré dobre pracuje s motívmi, štruktúrou a pravidlami. Bavil som sa a bol som spokojný. Camea ľudí ako Theron, alebo Neeson potešia. 1.séria - 80% Na druhú sériu som sa tešil. Ale pravdou je, že jej veľmi často dochádza dych. Ľudskejšie dieli sú stále dobré. Ale akcia a moralizovanie je už dávno za hranicou znesiteľnosti. Aspoň u mňa. Herci často prehrávajú a okrem niektorých focusov na postavičky, ktoré sa potulujú po Orville táto séria ponúka pomerne malú sondu do ich psyché a do filozofických úvah, ktoré by som v tomto prípade uvítal. Druhá séria je pozerateľná a má svoje silné momenty. Ale týmto sa so seriálom lúčim. Ďalšiu sériu by som nedal. Hlavne ak sa to bude niesť v podobnom duchu. 2.séria - 60% ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to vypadá, že po třetí sérii Orville definitivně doletěl do cíle, a spolu s ním i snaha navázat na klasické sci-fi seriály doby minulé se vším, co k tomu patří, a ještě k tomu přidat o něco více nadhledu. Tedy aspoň v prvních dvou řadách, které si s klasiky jako Star Trek (neznám) či Hvězdná brána (znám velmi dobře) opravdu v ničem nezadají, a svým stylem opravdu věrně navazují na trend takovýchto seriálů. MacFarlane tady zdárně kombinoval humor s vážnými prvky, a s ironií sobě vlastní poukazovat na různé společenské neduhy současnosti, a zároveň dokázal vytvořit i poutavý sci-fi příběh. Plusem k tomu byli různé epizodní roličky velkých hvězd, když vám dojde na malou roli Liam Neesom, nebo hlasově Bruce Willis, tak je to vážně pecka. Třetí série, vznikající skrze mnohé covidové, produkční a všemožné další problémy už na to šla trochu jinak. S přechodem na Hulu nabobtnala délka jednotlivých dílů, mnohdy až skoro na filmovou délku, humor se vypařil, a zbyla jen ta sociální kritika. Už to prostě nebylo ono... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Když je parodie/pocta Star Treku lepší než současný Star Trek... Orville si podobně jako jeho vzor nehraje na hardcore sci-fi, ale je spíše komentářem a zamyšlením nad spoustou problémů současné společnosti - partnerství dvou lidí stejného pohlaví, závislost na sociálních sítích, slepá nenávist k nepříteli (USA vs. kdokoli proti komu zrovna válčí) atd. atd. A překvapilo mě, že seriál (ačkoli je komediální) bere tahle témata vážně a má k nim o říct. Opravdu vás donutí se nad určitými věcmi zamyslet bez toho, aby kázal "homosexuální manželství je super" a podobně. No popravdě se toto občas dost nevhodně míchá s komediálním tónem Orville. Ta nevyrovnanost je největší slabinou seriálu. Na druhou stranu, některé MacFarlanovy vtipy stojí opravdu za to (cokoli s robotem Isaacem), takže by byla škoda je vypustit. Ještě bych vyčetla, že některé díly mají tak hutné téma, že by si zasloužili minimálně o deset minut delší stopáž - díl někdy končí až moc rychle. Jinak je ale Orville zajímavý a zábavný seriál, který v současné éře temných a "edgy" seriálů příjemně překvapí. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Zatim tři. Na to, aby to byla jakože velká švanda to není tak vtipné, na to, aby to byl vážný seriál je to zas trošku pitomé, je to takové neustálené uprostřed. Skutečně se zasměju tak jednou za dil, jinak se spíš tak jako usměju. Třebas je to tím, že zas tolik neznám startrek, jindy si zas myslím, že to prostě jen není dobré. Sledovat budu dál. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • Posádka mostíku na začiatku epizódy sleduje epizódu The Junior Mint (1993) seriálu Seinfeld (od r. 1989). (koba)
  • Loď je pojmenována podle Orvillea Wrighta, jednoho z bratří Wrightových. Bratři úspěšně absolvovali první bezplatný, kontrolovaný let strojově poháněného letadla dne 17. prosince 1903. Lze si všimnout modelu tohoto letadla na stole kapitána Mercera (Seth MacFarlane). (JimNorton)
  • Video, které Gordon (Scott Grimes) pustí na oslavě narozenin, je odkazem na stránky JibJab, které umožňovaly uživatelům posílat personalizované animované pohledy. Služba dosáhla vrcholu popularity více než deset let před odvysílám první epizody Orvillu. (HellFire)

Reklama

Reklama