foto

Seth MacFarlane

  • nar. 26.10.1973 (44 let)
    Kent, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Seth MacFarlane je animátor, scenárista, producent, režisér, herec a zpěvák. Je tvůrcem televizního seriálu Griffinovi a spolutvůrcem seriálu American Dad!, v nichž svým hlasem rovněž ztvárnil řadu postav. Dále je výkonným producentem dokumentárního seriálu Kosmos – časoprostorová odysea.

MacFarlaneův film Méďa je nejvýdělečnější původní mládeži nepřístupnou komedií všech dob. Na snímku Všechny cesty vedou do hrobu se podílel jako spoluautor scénáře, producent, režisér i představitel hlavní role. Jako zpěvák vydal MacFarlane album amerických standardů Music Is Better Than Words, jež získalo nominaci na cenu Grammy. Je absolventem Rhode Island School of Design.

Mladá fronta

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Méďa 2
2014 Všechny cesty vedou do hrobu
2012 Méďa
2005 Family Guy Presents: Stewie Griffin - The Untold Story (video kompilace)
1998 Zoomates

TV seriály

2017 The Orville (TV seriál)
Epizoda 13 (E13)
Primal Urges (E12)
New Dimensions (E11)
další epizody (13)
Griffinovi (TV seriál)
Crimes and Meg's Demeanor (S16E08)
Petey IV (S16E07)
The D in Apartment 23 (S16E06)
další epizody (19)
2016 Griffinovi (TV seriál)
How the Griffin Stole Christmas (S15E09)
Carter and Tricia (S15E08)
High School English (S15E07)
další epizody (20)
2015 Griffinovi (TV seriál)
A Shot in the Dark (S14E09)
Brokeback Swanson (S14E08)
Hot Pocket-Dial (S14E07)
další epizody (21)
2014 Griffinovi (TV seriál)
The 2,000-Year-Old Virgin (S13E06)
Turkey Guys (S13E05)
Brian the Closer (S13E04)
další epizody (19)
2013 Griffinovi (TV seriál)
Christmas Guy (S12E08)
Into Harmony's Way (S12E07)
Life of Brian (S12E06)
další epizody (22)
2012 Griffinovi (TV seriál)
Jesus, Mary and Joseph! (S11E08)
Friends Without Benefits (S11E07)
Lois Comes Out of Her Shell (S11E06)
další epizody (22)
2011 Griffinovi (TV seriál)
Do starého železa (S10E09)
Frajer Peter (S10E08)
Amišská lekce (S10E07)
další epizody (20)
2010 Griffinovi (TV seriál)
Cesta na Severní pól (S09E07)
Brian píše bestseller (S09E06)
Umíš mě uzemnit, Baby (S09E05)
další epizody (19)
2009 Cleveland show (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Business Guy (S08E09)
Dog Gone (S08E08)
Jerome Is the New Black (S08E07)
další epizody (19)
2008 Cavalcade of Cartoon Comedy (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Příběhy ze třetí (S07E06)
Nový Brian (S07E05)
Prázdniny bez Stewieho (S07E04)
další epizody (11)
2007 The Winner (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Peterova dcera (S06E07)
Padre de familia (S06E06)
Jak Lois zabila Stewieho (S06E05)
další epizody (17)
2006 Griffinovi (TV seriál)
Zamilovaná Meg (S05E08)
Ženský svět podle Petera (S05E07)
Do uší ne! (S05E06)
další epizody (20)
2005 Americký táta (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Otec, syn a svatý Fonz (S04E18)
Zhubni, nebo zhyň (S04E17)
Stewie se nudí (S04E16)
další epizody (18)
2002 Griffinovi (TV seriál)
Jak je nutné míti Weinsteina (S03E22)
Nad dopisy diváků (S03E21)
Cesta do Evropy (S03E20)
další epizody (6)
2001 Griffinovi (TV seriál)
Vánoční šílenství (S03E16)
Zdatný invalida (S03E15)
Rodokmen Griffinů (S03E14)
další epizody (16)
2000 Griffinovi (TV seriál)
Otec na odpal (S02E21)
Pivní talent (S02E20)
Příběh z první stránky (S02E19)
další epizody (18)
1999 Griffinovi (TV seriál)
Tě prásk (S02E03)
Svatá sprostoto (S02E02)
Peter, Peter, kaviárovej fotr (S02E01)
další epizody (10)
1997 Johnny Bravo (TV seriál)
1996 Ace Ventura: Pet Detective (TV seriál)
Dexterova laboratoř (TV seriál)
Jungle Cubs (TV seriál)
1995 Cow and Chicken (TV seriál)
The What a Cartoon Show (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2017 Loganovi parťáci
2016 Zpívej
2015 Méďa 2
2014 Všechny cesty vedou do hrobu
2013 Mládeži nepřístupno
2012 Méďa
2010 Robot Chicken: Star Wars Episode III (TV film)
Víla Zuběnka
2008 Hellboy 2: Zlatá armáda
Robot Chicken: Star Wars Episode II (TV film)
2007 Robot Chicken: Star Wars (TV film)
2006 Life Is Short
2005 Family Guy Presents: Stewie Griffin - The Untold Story (video kompilace)

TV seriály

2017 The Orville (TV seriál)
Epizoda 13 (E13)
Primal Urges (E12)
New Dimensions (E11)
další epizody (13)
Griffinovi (TV seriál)
Don't Be a Dickens at Christmas (S16E09)
Crimes and Meg's Demeanor (S16E08)
Petey IV (S16E07)
další epizody (20)
2016 Star Wars: Detours (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
How the Griffin Stole Christmas (S15E09)
Carter and Tricia (S15E08)
High School English (S15E07)
další epizody (20)
2015 Griffinovi (TV seriál)
A Shot in the Dark (S14E09)
Brokeback Swanson (S14E08)
Hot Pocket-Dial (S14E07)
další epizody (21)
2014 Griffinovi (TV seriál)
The 2,000-Year-Old Virgin (S13E06)
Turkey Guys (S13E05)
Brian the Closer (S13E04)
další epizody (19)
2013 Futurama (TV seriál)
Hra o tóny (S07E23)
Griffinovi (TV seriál)
Christmas Guy (S12E08)
Into Harmony's Way (S12E07)
Life of Brian (S12E06)
další epizody (22)
Simpsonovi (TV seriál)
Výročí ve vlaku (S24E22)
2012 Griffinovi (TV seriál)
Jesus, Mary and Joseph! (S11E08)
Friends Without Benefits (S11E07)
Lois Comes Out of Her Shell (S11E06)
další epizody (22)
2011 Griffinovi (TV seriál)
Do starého železa (S10E09)
Frajer Peter (S10E08)
Amišská lekce (S10E07)
další epizody (20)
2010 FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
Obětovat královnu (E15)
Griffinovi (TV seriál)
Cesta na Severní pól (S09E07)
Brian píše bestseller (S09E06)
Umíš mě uzemnit, Baby (S09E05)
další epizody (19)
2009 Cleveland show (TV seriál)
FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
Konec dobrých dní (E01)
Griffinovi (TV seriál)
Business Guy (S08E09)
Dog Gone (S08E08)
Jerome Is the New Black (S08E07)
další epizody (19)
2008 Cavalcade of Cartoon Comedy (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Příběhy ze třetí (S07E06)
Nový Brian (S07E05)
Prázdniny bez Stewieho (S07E04)
další epizody (11)
2007 5 Second Movies (TV seriál) - a.z.
Griffinovi (TV seriál)
Peterova dcera (S06E07)
Padre de familia (S06E06)
Jak Lois zabila Stewieho (S06E05)
další epizody (17)
2006 Griffinovi (TV seriál)
Zamilovaná Meg (S05E08)
Ženský svět podle Petera (S05E07)
Do uší ne! (S05E06)
další epizody (20)
2005 Americký táta (TV seriál)
Rodinná válka (TV seriál)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Onemocnění (S04E15)
Griffinovi (TV seriál)
Otec, syn a svatý Fonz (S04E18)
Zhubni, nebo zhyň (S04E17)
Stewie se nudí (S04E16)
další epizody (18)
2004 Chlapi sobě (TV seriál)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Zapomenuté (S03E20)
2003 Pitts, The (TV seriál)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Zhyň, blbče (S04E08)
Slavnostně přísahám (S03E11)
2002 Vtipálkové Crank Yankers (TV seriál)
3-South (TV seriál)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Absolventka (S02E21)
Griffinovi (TV seriál)
Jak je nutné míti Weinsteina (S03E22)
Nad dopisy diváků (S03E21)
Cesta do Evropy (S03E20)
další epizody (6)
2001 Robot Chicken (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Vánoční šílenství (S03E16)
Zdatný invalida (S03E15)
Rodokmen Griffinů (S03E14)
další epizody (16)
2000 Aqua Teen Hunger Force (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Otec na odpal (S02E21)
Pivní talent (S02E20)
Příběh z první stránky (S02E19)
další epizody (18)
1999 Griffinovi (TV seriál)
Tě prásk (S02E03)
Svatá sprostoto (S02E02)
Peter, Peter, kaviárovej fotr (S02E01)
další epizody (10)
1995 The What a Cartoon Show (TV seriál)
1993 Shnookums and Meat Funny Cartoon Show (TV seriál)

Dokumentární

2017 Barbra: The Music... The Mem'ries... The Magic!
The Truth Is in the Stars
2014 Kosmos - časoprostorová odysea (TV seriál)
2013 Resistance Is Futile: Assimilating Star Trek -The Next Generation
Star Trek: The Next Generation - Regeneration: Engaging the Borg
2012 Making It So: Continuing Star Trek - The Next Generation
2010 Národ Star Treku
2009 Family Guy: The Story So Far... (TV film)
2005 100 Greatest Cartoons (TV film)
2004 Choose or Lose Presents: The Best Place to Start (TV film)

TV pořady

2017 69. Emmy Awards (TV pořad)
2016 Grammy Awards 2016 (TV pořad)
2015 Hovory o hvězdách (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
5th Critics' Choice Television Awards (TV pořad)
2014 Ocenění Breakthrough Prize 2015 (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2013 85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2012 FOX 25th Anniversary Special (TV pořad)
Sunday Brunch (TV pořad)
64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 Comedy Central Roast of Charlie Sheen (TV pořad)
Grilování Donalda Trumpa (TV pořad)
2010 Comedy Central Roast of David Hasselhoff (TV pořad)
Conan (TV pořad)
Postavte se rakovině (TV pořad)
2009 Family Guy Presents: Seth & Alex's Almost Live Comedy Show (TV pořad)
Shark Tank (TV pořad)
2006 Talkshow with Spike Feresten (TV pořad)
2003 Real Time with Bill Maher (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1994 Inside the Actors Studio (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2015 Méďa 2
2014 Všechny cesty vedou do hrobu
2012 Méďa

TV seriály

2017 The Orville (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Don't Be a Dickens at Christmas (S16E09)
2008 Cavalcade of Cartoon Comedy (TV seriál)
2005 Americký táta (TV seriál)
1995 The What a Cartoon Show (TV seriál)
1993 Shnookums and Meat Funny Cartoon Show (TV seriál)

Producentská filmografie

TV seriály

1999 Griffinovi (TV seriál)

Dokumentární

2015 The Message

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(413)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace