foto

Seth MacFarlane

  • nar. 26.10.1973 (45 let)
    Kent, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Seth MacFarlane je animátor, scenárista, producent, režisér, herec a zpěvák. Je tvůrcem televizního seriálu Griffinovi a spolutvůrcem seriálu American Dad!, v nichž svým hlasem rovněž ztvárnil řadu postav. Dále je výkonným producentem dokumentárního seriálu Kosmos – časoprostorová odysea.

MacFarlaneův film Méďa je nejvýdělečnější původní mládeži nepřístupnou komedií všech dob. Na snímku Všechny cesty vedou do hrobu se podílel jako spoluautor scénáře, producent, režisér i představitel hlavní role. Jako zpěvák vydal MacFarlane album amerických standardů Music Is Better Than Words, jež získalo nominaci na cenu Grammy. Je absolventem Rhode Island School of Design.

Mladá fronta

Herecká filmografie

Filmy

2017 Loganovi parťáci
2016 Zpívej
2015 Méďa 2
2014 Všechny cesty vedou do hrobu
2013 Mládeži nepřístupno
2012 Méďa
2010 Robot Chicken: Star Wars Episode III (TV film)
Víla Zuběnka
2008 Hellboy 2: Zlatá armáda
Robot Chicken: Star Wars Episode II (TV film)
2007 Robot Chicken: Star Wars (TV film)
2006 Life Is Short
2005 Family Guy Presents: Stewie Griffin - The Untold Story (video kompilace)

TV seriály

2019 The Orville (TV seriál)
Epizoda 14 (S02E14)
Epizoda 13 (S02E13)
Epizoda 12 (S02E12)
další epizody (13)
Griffinovi (TV seriál)
Epizoda 14 (S17E14)
Epizoda 13 (S17E13)
Epizoda 12 (S17E12)
další epizody (5)
2018 The Orville (TV seriál)
Primal Urges (S02E01)
Americký táta (TV seriál)
Epizoda 22 (S15E22)
Epizoda 21 (S15E21)
Epizoda 20 (S15E20)
další epizody (21)
Griffinovi (TV seriál)
Pawtucket Pete (S17E09)
Con Heiress (S17E08)
The Griffin Winter Games (S17E07)
další epizody (17)
2017 The Orville (TV seriál)
Mad Idolatry (S01E12)
New Dimensions (S01E11)
Firestorm (S01E10)
další epizody (12)
Americký táta (TV seriál)
Santa, Schmanta (S15E01)
West to Mexico (S14E22)
The Talented Mr. Dingleberry (S14E21)
další epizody (16)
Griffinovi (TV seriál)
Don't Be a Dickens at Christmas (S16E09)
Crimes and Meg's Demeanor (S16E08)
Petey IV (S16E07)
další epizody (20)
2016 Star Wars: Detours (TV seriál)
Americký táta (TV seriál)
Ninety North, Zero West (S14E07)
Roger's Baby (S14E06)
Bahama Mama (S14E05)
další epizody (29)
Griffinovi (TV seriál)
How the Griffin Stole Christmas (S15E09)
Carter and Tricia (S15E08)
High School English (S15E07)
další epizody (20)
2015 Americký táta (TV seriál)
Seizures Suit Stanny (S12E15)
American Fung (S12E14)
Holy Shit, Jeff's Back (S12E13)
další epizody (9)
Griffinovi (TV seriál)
A Shot in the Dark (S14E09)
Brokeback Swanson (S14E08)
Hot Pocket-Dial (S14E07)
další epizody (21)
2014 Americký táta (TV seriál)
Dreaming of a White Porsche Christmas (S12E06)
Now and Gwen (S12E05)
Big Stan on Campus (S12E04)
další epizody (21)
Griffinovi (TV seriál)
The 2,000-Year-Old Virgin (S13E06)
Turkey Guys (S13E05)
Brian the Closer (S13E04)
další epizody (19)
2013 Cleveland show (TV seriál)
Wheel! Of! Family! (S04E23)
Crazy Train (S04E22)
Mr. & Mrs. Brown (S04E21)
další epizody (17)
Americký táta (TV seriál)
Minstrel Krampus (S10E08)
Faking Bad (S10E07)
Independent Movie (S10E06)
další epizody (20)
Futurama (TV seriál)
Hra o tóny (S07E23)
Griffinovi (TV seriál)
Christmas Guy (S12E08)
Into Harmony's Way (S12E07)
Life of Brian (S12E06)
další epizody (22)
Simpsonovi (TV seriál)
Výročí ve vlaku (S24E22)
2012 Cleveland show (TV seriál)
'Tis the Cleveland to Be Sorry (S04E06)
A Vas Deferens Between Men & Women (S04E05)
Turkey Pot Die (S04E04)
další epizody (21)
Americký táta (TV seriál)
National Treasure 4: Baby Franny: She's Doing Well - The Hole Story (S09E07)
Adventures in Hayleysitting (S09E06)
Why Can't We Be Friends? (S09E05)
další epizody (18)
Griffinovi (TV seriál)
Jesus, Mary and Joseph! (S11E08)
Friends Without Benefits (S11E07)
Lois Comes Out of Her Shell (S11E06)
další epizody (22)
2011 Cleveland show (TV seriál)
Die Semi-Hard (S03E07)
Sex and the Biddy (S03E06)
Yemen Party (S03E05)
další epizody (20)
Americký táta (TV seriál)
Season's Beatings (S08E07)
The Scarlet Getter (S08E06)
Virtual In-Stanity (S08E05)
další epizody (17)
Griffinovi (TV seriál)
Do starého železa (S10E09)
Frajer Peter (S10E08)
Amišská lekce (S10E07)
další epizody (20)
2010 Cleveland show (TV seriál) - herec, vyp.
Beer Walk! (S02E09)
Murray Christmas (S02E08)
Another Bad Thanksgiving (S02E07)
další epizody (21)
FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
Obětovat královnu (E15)
Americký táta (TV seriál)
For Whom the Sleigh Bell Tolls (S07E08)
The People vs. Martin Sugar (S07E07)
There Will Be Bad Blood (S07E06)
další epizody (17)
Griffinovi (TV seriál)
Cesta na Severní pól (S09E07)
Brian píše bestseller (S09E06)
Umíš mě uzemnit, Baby (S09E05)
další epizody (19)
2009 Cleveland show (TV seriál)
A Cleveland Brown Christmas (S01E09)
From Bed to Worse (S01E08)
A Brown Thanksgiving (S01E07)
další epizody (9)
FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
Konec dobrých dní (E01)
Americký táta (TV seriál)
Rapture's Delight (S06E09)
G-String Circus (S06E08)
My Morning Straitjacket (S06E07)
další epizody (22)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Kritik ve víně (S04E24)
Griffinovi (TV seriál)
Business Guy (S08E09)
Dog Gone (S08E08)
Jerome Is the New Black (S08E07)
další epizody (19)
2008 Cavalcade of Cartoon Comedy (TV seriál)
Americký táta (TV seriál)
Phantom of the Telethon (S05E07)
Pulling Double Booty (S05E06)
Escape from Pearl Bailey (S05E05)
další epizody (15)
Griffinovi (TV seriál)
Příběhy ze třetí (S07E06)
Nový Brian (S07E05)
Prázdniny bez Stewieho (S07E04)
další epizody (11)
2007 5 Second Movies (TV seriál) - a.z.
Americký táta (TV seriál)
The Most Adequate Christmas Ever (S04E08)
Surro-Gate (S04E07)
42-Year-Old Virgin (S04E06)
další epizody (18)
Griffinovi (TV seriál)
Peterova dcera (S06E07)
Padre de familia (S06E06)
Jak Lois zabila Stewieho (S06E05)
další epizody (17)
2006 Americký táta (TV seriál)
The Best Christmas Story Never Told (S03E09)
Irregarding Steve (S03E08)
Of Ice and Men (S03E07)
další epizody (16)
Griffinovi (TV seriál)
Zamilovaná Meg (S05E08)
Ženský svět podle Petera (S05E07)
Do uší ne! (S05E06)
další epizody (20)
2005 Americký táta (TV seriál)
Not Particularly Desperate Housewife (S02E09)
Star Trek (S02E08)
Stannie Get Your Gun (S02E07)
další epizody (16)
Robot Chicken (TV seriál)
Rodinná válka (TV seriál)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Onemocnění (S04E15)
Griffinovi (TV seriál)
Otec, syn a svatý Fonz (S04E18)
Zhubni, nebo zhyň (S04E17)
Stewie se nudí (S04E16)
další epizody (18)
2004 Chlapi sobě (TV seriál)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Zapomenuté (S03E20)
2003 Pitts, The (TV seriál)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Zhyň, blbče (S04E08)
Slavnostně přísahám (S03E11)
Will a Grace (TV seriál)
Cesta do Afriky (S05E14)
2002 3-South (TV seriál)
Vtipálkové Crank Yankers (TV seriál)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Absolventka (S02E21)
Griffinovi (TV seriál)
Jak je nutné míti Weinsteina (S03E22)
Nad dopisy diváků (S03E21)
Cesta do Evropy (S03E20)
další epizody (6)
2001 Griffinovi (TV seriál)
Vánoční šílenství (S03E16)
Zdatný invalida (S03E15)
Rodokmen Griffinů (S03E14)
další epizody (16)
2000 Aqua Teen Hunger Force (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Otec na odpal (S02E21)
Pivní talent (S02E20)
Příběh z první stránky (S02E19)
další epizody (18)
1999 Griffinovi (TV seriál)
Tě prásk (S02E03)
Svatá sprostoto (S02E02)
Peter, Peter, kaviárovej fotr (S02E01)
další epizody (10)
1995 The What a Cartoon Show (TV seriál)
1993 Shnookums and Meat Funny Cartoon Show (TV seriál)

Dokumentární

2017 Barbra: The Music... The Mem'ries... The Magic!
The Truth Is in the Stars
2014 Kosmos - časoprostorová odysea (TV seriál)
2013 Resistance Is Futile: Assimilating Star Trek -The Next Generation
Star Trek: The Next Generation - Regeneration: Engaging the Borg
Starring Adam West
2012 Making It So: Continuing Star Trek - The Next Generation
2010 Národ Star Treku
2009 Family Guy: The Story So Far... (TV film)
2005 100 Greatest Cartoons (TV film)
2004 Choose or Lose Presents: The Best Place to Start (TV film)

TV pořady

2017 69. Emmy Awards (TV pořad)
2016 Grammy Awards 2016 (TV pořad)
2015 5th Critics' Choice Television Awards (TV pořad)
Hovory o hvězdách (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
Ocenění Breakthrough Prize 2015 (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
2013 85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
FOX 25th Anniversary Special (TV pořad)
Sunday Brunch (TV pořad)
2011 Comedy Central Roast of Charlie Sheen (TV pořad)
Grilování Donalda Trumpa (TV pořad)
2010 Comedy Central Roast of David Hasselhoff (TV pořad)
Conan (TV pořad)
Postavte se rakovině (TV pořad)
2009 Family Guy Presents: Seth & Alex's Almost Live Comedy Show (TV pořad)
Shark Tank (TV pořad)
2006 Talkshow with Spike Feresten (TV pořad)
2003 Real Time with Bill Maher (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1994 Inside the Actors Studio (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Méďa 2
2014 Všechny cesty vedou do hrobu
2012 Méďa
2005 Family Guy Presents: Stewie Griffin - The Untold Story (video kompilace)
1998 Zoomates

TV seriály

2017 The Orville (TV seriál)
Mad Idolatry (S01E12)
New Dimensions (S01E11)
Cupid's Dagger (S01E09)
další epizody (9)
2009 Cleveland show (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2008 Cavalcade of Cartoon Comedy (TV seriál)
2007 The Winner (TV seriál)
2005 Americký táta (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Griffinovi (TV seriál)
Na sever severní linkou (S04E01)
2002 Griffinovi (TV seriál)
Nad dopisy diváků (S03E21)
1999 Griffinovi (TV seriál)
Démon alkohol (S01E01)
1997 Johnny Bravo (TV seriál)
1996 Ace Ventura: Pet Detective (TV seriál)
Dexterova laboratoř (TV seriál)
Jungle Cubs (TV seriál)
1995 Cow and Chicken (TV seriál)
The What a Cartoon Show (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2015 Méďa 2
2014 Všechny cesty vedou do hrobu
2012 Méďa

TV seriály

2018 The Orville (TV seriál)
Primal Urges (S02E01)
2017 Griffinovi (TV seriál)
Don't Be a Dickens at Christmas (S16E09)
2009 Cleveland show (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2008 Cavalcade of Cartoon Comedy (TV seriál)
2005 Americký táta (TV seriál)
1995 The What a Cartoon Show (TV seriál)
1993 Shnookums and Meat Funny Cartoon Show (TV seriál)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2019 The Orville (TV seriál)
Epizoda 14 (S02E14)
Epizoda 13 (S02E13)
Epizoda 12 (S02E12)
další epizody (13)
Griffinovi (TV seriál)
Epizoda 14 (S17E14)
Epizoda 13 (S17E13)
Epizoda 12 (S17E12)
další epizody (5)
2018 The Orville (TV seriál)
Primal Urges (S02E01)
Griffinovi (TV seriál)
Pawtucket Pete (S17E09)
Con Heiress (S17E08)
The Griffin Winter Games (S17E07)
další epizody (20)
2017 The Orville (TV seriál)
Mad Idolatry (S01E12)
New Dimensions (S01E11)
Firestorm (S01E10)
další epizody (12)
Griffinovi (TV seriál)
Don't Be a Dickens at Christmas (S16E09)
Crimes and Meg's Demeanor (S16E08)
Petey IV (S16E07)
další epizody (20)
2016 Griffinovi (TV seriál)
How the Griffin Stole Christmas (S15E09)
Carter and Tricia (S15E08)
High School English (S15E07)
další epizody (20)
2015 Griffinovi (TV seriál)
A Shot in the Dark (S14E09)
Brokeback Swanson (S14E08)
Hot Pocket-Dial (S14E07)
další epizody (21)
2014 Griffinovi (TV seriál)
The 2,000-Year-Old Virgin (S13E06)
Turkey Guys (S13E05)
Brian the Closer (S13E04)
další epizody (19)
2013 Cleveland show (TV seriál)
Wheel! Of! Family! (S04E23)
Crazy Train (S04E22)
Mr. & Mrs. Brown (S04E21)
další epizody (17)
Griffinovi (TV seriál)
Christmas Guy (S12E08)
Into Harmony's Way (S12E07)
Life of Brian (S12E06)
další epizody (22)
2012 Cleveland show (TV seriál)
'Tis the Cleveland to Be Sorry (S04E06)
A Vas Deferens Between Men & Women (S04E05)
Turkey Pot Die (S04E04)
další epizody (21)
Griffinovi (TV seriál)
Jesus, Mary and Joseph! (S11E08)
Friends Without Benefits (S11E07)
Lois Comes Out of Her Shell (S11E06)
další epizody (22)
2011 Cleveland show (TV seriál)
Die Semi-Hard (S03E07)
Sex and the Biddy (S03E06)
Yemen Party (S03E05)
další epizody (20)
Griffinovi (TV seriál)
Do starého železa (S10E09)
Frajer Peter (S10E08)
Amišská lekce (S10E07)
další epizody (20)
2010 Cleveland show (TV seriál)
Beer Walk! (S02E09)
Murray Christmas (S02E08)
Another Bad Thanksgiving (S02E07)
další epizody (21)
Griffinovi (TV seriál)
Cesta na Severní pól (S09E07)
Brian píše bestseller (S09E06)
Umíš mě uzemnit, Baby (S09E05)
další epizody (18)
2009 Cleveland show (TV seriál)
A Cleveland Brown Christmas (S01E09)
From Bed to Worse (S01E08)
A Brown Thanksgiving (S01E07)
další epizody (9)
Griffinovi (TV seriál)
Business Guy (S08E09)
Dog Gone (S08E08)
Jerome Is the New Black (S08E07)
další epizody (19)
2008 Griffinovi (TV seriál)
Příběhy ze třetí (S07E06)
Nový Brian (S07E05)
Prázdniny bez Stewieho (S07E04)
další epizody (11)
2007 Griffinovi (TV seriál)
Peterova dcera (S06E07)
Padre de familia (S06E06)
Jak Lois zabila Stewieho (S06E05)
další epizody (17)
2006 Griffinovi (TV seriál)
Zamilovaná Meg (S05E08)
Ženský svět podle Petera (S05E07)
Do uší ne! (S05E06)
další epizody (20)
2005 Americký táta (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Otec, syn a svatý Fonz (S04E18)
Zhubni, nebo zhyň (S04E17)
Stewie se nudí (S04E16)
další epizody (18)
2002 Griffinovi (TV seriál)
Jak je nutné míti Weinsteina (S03E22)
Nad dopisy diváků (S03E21)
Cesta do Evropy (S03E20)
další epizody (6)
2001 Griffinovi (TV seriál)
Vánoční šílenství (S03E16)
Zdatný invalida (S03E15)
Rodokmen Griffinů (S03E14)
další epizody (16)
2000 Griffinovi (TV seriál)
Otec na odpal (S02E21)
Pivní talent (S02E20)
Příběh z první stránky (S02E19)
další epizody (18)
1999 Griffinovi (TV seriál)
Tě prásk (S02E03)
Svatá sprostoto (S02E02)
Peter, Peter, kaviárovej fotr (S02E01)
další epizody (10)

Producentská filmografie

TV seriály

1999 Griffinovi (TV seriál)

Dokumentární

2015 The Message

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(432)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace