Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 4
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (164)

Marys 

všechny recenze uživatele

Aj keď ide o iný koncept a formát, nedá to neporovnávať so Simpsonovcami a Futuramou. A tí sú oveľa vtipnejší a údernejší. Zároveň pri Disenchantmente dochádza k určitému rozčarovaniu nad tým, že pri nástupe každej ďalšej série zabudne, čo sa stalo v tej predchádzajúcej, dokonca aj aké charaktery mali postavy. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvelej futurame a simpsonovcov si tvorcovia priniesli niečo nové. fantasy kreslený seriál, ktorý má zložitý nazov. Hlavne postavy parádne aj keď ich je len 3 ale vedlajsie postavy sú tiež dosť užitočné. Niektore časti slabšie ale zbruba sa to pohybovalo v slušnej forme. 10 epizod zbehlo ako voda a my len musíme čakať rok na druhú sériu. 4* ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Kdyby na mě někdo v pivní debatě tlačil, možná, ale jenom možná bych přiznal, že ke čtyřem hvězdám to kapánek dotlačila nostalgie po Futuramě a starém dobrém Mattovi. Takhle nepřiznám nic a naopak vyzdvihnu v podstatě neorané pole prostředí a postav. Jako jo, kdo by nechtěl vidět odvrácenou tvář feudalismu, kreslenou a navíc kouzla, rytíře a opilé víly? Narážek je spousta, vtipů též, a jakmile se do toho dostanete, pocit libosti narůstá.“I’m drowning!” - “I’m Elfo! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Groening zkouší nové prostředí, kde by se mohl uchytit. Po oblíbených Simpsonech a Futuramě tu je toto Rozčarování, z něhož jsem poněkud rozčarován. Standardní okoukaná animace mi už přijde omšelá a nezáživná. Humor mi taky nijak nesedl a žádná postava mi není nijak extra sympatická. Takže ani po třech dílech mě to nechytlo a prozatím ho nechávám u ledu. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

S dalším projektem Matta Groeninga se člověk samozřejmě neubrání srovnání s těmi předchozími. Disenchantment je nejvymakanější, což ale není všechno. Vtip tomu nechybí, spousta jich je podobně filozofických, jako hlavně ve Futuramě. Ale že by seriál člověk pohltil podobně jako ona a Simpsonovi, to úplně ne. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Ke konci 20. minuty Bean osvobodí i jednu příšeru od bahna a listí. Jedná se o prase, jenž se proměnilo v Merkimera v epizodě Komu chrochtá pašík (2018). Ten se objeví až poté v této sérii jako monstrum, co demoluje domy vesnice v epizodě Kasička (2021). (GejmronCZ)
  • Když je Bean nasazována koruna, Alva Gunderson pronese, že Koruna  je jeho oblíbený seriál. Netflix také vysílá seriál se stejným názvem – Koruna (od r. 2016). (Karlosik_4)
  • Na rozdíl od všech animovaných seriálů od Groeninga mají v tomto všechny lidské postavy pět prstů na jedné ruce. Nadpřirozené postavy jako elf Elfo mají čtyři, zatímco démon Luci má pouze tři prsty. (hansel97)

Reklama

Reklama