foto

Matt Groening

  • nar. 15.2.1954 (64 let)
    Portland, Oregon, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Matt Groening se narodil 15. února v Portlandu ve státě Oregon v USA. Matt je slavným karikaturistou a tvůrcem animovaných seriálů (Simpsonovi, Futurama) v poslední době je také producentem a režisérem. Jeho otec Homer byl producentem a animátorem, matka Marge byla učitelkou. Jeho čtyři sourozenci se jmenují Mark, Patty, Lisa a Maggie a jeho děti se jmenují Homer a Abe. Všechny tyto jména Groening použil ve svém slavném seriálu Simpsonovi.

Jiří "Plik" Mikula

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 The Oscar Nominated Short Films 2013: Animation
2007 Simpsonovi ve filmu
2000 The Simpsons.com (video kompilace)
1989 Simpsons: Family Therapy, The (TV film)

TV seriály

1987 The Tracey Ullman Show (TV seriál)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2019 Disenchantment (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (10)
2018 Disenchantment (TV seriál)
Dreamland Falls (S01E10)
To Thine Own Elf Be True (S01E09)
The Limits of Immortality (S01E08)
další epizody (10)
Simpsonovi (TV seriál)
Epizoda 10 (S30E10)
Epizoda 9 (S30E09)
Epizoda 8 (S30E08)
další epizody (11)
1989 Simpsonovi (TV seriál)
Vánoce u Simpsonových (S01E01)

Skladatelská filmografie

TV seriály

1992 Simpsonovi (TV seriál)
Homer sám doma (S03E15)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(608)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace