foto

Matt Groening

  • nar. 15.2.1954 (66 let)
    Portland, Oregon, USA

Biografie

Matt Groening se narodil 15. února v Portlandu ve státě Oregon v USA. Matt je slavným karikaturistou a tvůrcem animovaných seriálů (Simpsonovi, Futurama) v poslední době je také producentem a režisérem. Jeho otec Homer byl producentem a animátorem, matka Marge byla učitelkou. Jeho čtyři sourozenci se jmenují Mark, Patty, Lisa a Maggie a jeho děti se jmenují Homer a Abe. Všechny tyto jména Groening použil ve svém slavném seriálu Simpsonovi.

Jiří "Plik" Mikula

Scenáristická filmografie

Filmy

2022 The Simpsons Movie 2
2013 The Oscar Nominated Short Films 2013: Animation
2007 Simpsonovi ve filmu
1989 The Simpsons: Family Therapy (TV film)

TV seriály

1987 The Tracey Ullman Show (TV seriál)

Video kompilace

2000 The Simpsons.com (video kompilace)

Herecká filmografie

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2020 Simpsonovi (TV seriál)
The Way of the Dog (S31E22)
The Hateful Eight-Year-Olds (S31E21)
Warrin' Priests Part 2 (S31E20)
další epizody (12)
2019 Rozčarování (TV seriál)
Pád Tiabeanie (S01E20)
Elektrická princezna (S01E19)
Ve vlastním psaní (S01E18)
další epizody (10)
Simpsonovi (TV seriál)
Bobby, It's Cold Outside (S31E10)
Todd, Todd, Why Hast Thou Forsaken Me? (S31E09)
Thanksgiving of Horror (S31E08)
další epizody (23)
2018 Rozčarování (TV seriál)
Pád říše (S01E10)
Sám sobě věrný (S01E09)
Hranice nesmrtelnosti (S01E08)
další epizody (10)
Simpsonovi (TV seriál)
Šťastné a třicáté (S30E10)
Můj táta je bůh (S30E09)
Šašek v manéži (S30E08)
další epizody (22)
2017 Simpsonovi (TV seriál)
Zmizelý (S29E09)
Opus slečny Lízy (S29E08)
Pimprlata (S29E07)
další epizody (21)
2016 Simpsonovi (TV seriál)
Ukradené Vánoce šáši Krustyho (S28E10)
Poslední trakční hrdina (S28E09)
Hříchy našich otců (S28E08)
další epizody (23)
2015 Simpsonovi (TV seriál)
Bartovo chlapectví (S27E09)
Cesta ke slávě (S27E08)
Lisa dobývá svět (S27E07)
další epizody (22)
2014 Simpsonovi (TV seriál)
Vánoční vyhazov (S26E09)
Kapela otců (S26E08)
Učitel mučitel (S26E07)
další epizody (23)
2013 Simpsonovi (TV seriál)
Vzpomínky na bílé Vánoce (S25E08)
Žlutá pomsta (S25E07)
Školní lavice a pravice (S25E06)
další epizody (22)
2012 Simpsonovi (TV seriál)
Panu Burnsovi s láskou (S24E08)
Den, kdy se ochladila Země (S24E07)
Ve Springfieldu roste strom (S24E06)
další epizody (21)
2011 Simpsonovi (TV seriál)
Duch Vánoc příštích (S23E09)
Krustyho comeback (S23E08)
Muž v modrých flanelových kalhotách (S23E07)
další epizody (22)
2010 Simpsonovi (TV seriál)
Krycí jméno Donnie Špekoun (S22E09)
Předvánoční hádky (S22E08)
Lepší holub v hrsti než pes v boudě (S22E07)
další epizody (24)
2009 Simpsonovi (TV seriál)
Bratříčku, kde jsi? (S21E08)
Čarodějky ze Springfieldu (S21E07)
Rošťárny bez konzervantů (S21E06)
další epizody (21)
2008 Simpsonovi (TV seriál)
Burns a včely (S20E08)
MyPody a sousedi (S20E07)
Homer a Lisa ve při (S20E06)
další epizody (19)
2007 Simpsonovi (TV seriál)
Věčný stín Simpsonovy mysli (S19E09)
Pohřeb nepřítele (S19E08)
Manželé a podnikatelky (S19E07)
další epizody (22)
2006 Simpsonovi (TV seriál)
Kill Gil - první a druhý díl (S18E09)
Parťáci (S18E08)
Umění na špejli (S18E07)
další epizody (22)
2005 Simpsonovi (TV seriál)
Simpsonovské vánoční skazky (S17E09)
Taliján Bob (S17E08)
Pomsta červených rajčátek (S17E07)
další epizody (25)
2004 Simpsonovi (TV seriál)
Komiksák a Chlapeček (S16E05)
Kamarádky na život a na smrt (S16E04)
Noci s nepřítelem (S16E03)
další epizody (20)
2003 Simpsonovi (TV seriál)
Patnácté Vánoce u Simpsonů (S15E07)
Krustyho zkouška z dospělosti (S15E06)
Rychle a srstnatě (S15E05)
další epizody (23)
2002 Simpsonovi (TV seriál)
Kdo chce zabít Homera? (S14E06)
Zkáza domu Simpsonů (S14E05)
Veliká Marge (S14E04)
další epizody (22)
2001 Simpsonovi (TV seriál)
Malověrná Líza (S13E06)
Telecí léta (S13E05)
Zamilovaný Burns (S13E04)
další epizody (19)
2000 Simpsonovi (TV seriál)
Skinnerova zkouška sněhem (S12E08)
Podfuk za všechny prachy (S12E07)
Muž, který věděl příliš mnoho (S12E06)
další epizody (21)
1999 Simpsonovi (TV seriál)
Hračka snů (S11E09)
Marge jako rukojmí (S11E08)
Osm raubířů (S11E07)
další epizody (23)
1998 Simpsonovi (TV seriál)
Střet s mafií (S10E09)
Homer Simpson a ledvina (S10E08)
Líza má jedničku (S10E07)
další epizody (24)
1997 Simpsonovi (TV seriál)
Zázrak na Evergreen Terrace (S09E10)
Marge prodává nemovitosti (S09E09)
Líza skeptik (S09E08)
další epizody (27)
1996 Simpsonovi (TV seriál)
Hurikán Ned (S08E08)
Lízino rande s blbostí (S08E07)
Rozdělený Milhouse (S08E06)
další epizody (22)
1995 Simpsonovi (TV seriál)
Nemáš se čím chlubit, Marge (S07E11)
Slavnostní epizoda (S07E10)
Poslední šance Leváka Boba (S07E09)
další epizody (25)
1994 Simpsonovi (TV seriál)
Strach z létání (S06E11)
Dědeček versus sexuální ochablost (S06E10)
Zvrhlík Homer (S06E09)
další epizody (23)
1993 Simpsonovi (TV seriál)
Jak jsem se přestal bát aneb Legalizace hazardu ve Springfieldu (S05E10)
Poslední pokušení Homera Simpsona (S05E09)
Bart táborníkem (S05E08)
další epizody (21)
1992 Simpsonovi (TV seriál)
Homerova koronární operace (S04E11)
Lízino první slovo (S04E10)
Pan Pluhař (S04E09)
další epizody (23)
1991 Simpsonovi (TV seriál)
Jak jsem si bral Marge (S03E12)
Jak Burns prodával elektrárnu (S03E11)
U ohnivého Vočka (S03E10)
další epizody (25)
1990 Simpsonovi (TV seriál)
Za všechno může televize (S02E09)
Ďábelský Bart (S02E08)
Bart kazisvět (S02E07)
další epizody (20)
1989 Simpsonovi (TV seriál)
Vánoce u Simpsonových (S01E01)

Skladatelská filmografie

TV seriály

1992 Simpsonovi (TV seriál)
Homer sám doma (S03E15)

Host

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(619)