foto

Matt Groening

  • nar. 15.2.1954 (64 let)
    Portland, Oregon, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Matt Groening se narodil 15. února v Portlandu ve státě Oregon v USA. Matt je slavným karikaturistou a tvůrcem animovaných seriálů (Simpsonovi, Futurama) v poslední době je také producentem a režisérem. Jeho otec Homer byl producentem a animátorem, matka Marge byla učitelkou. Jeho čtyři sourozenci se jmenují Mark, Patty, Lisa a Maggie a jeho děti se jmenují Homer a Abe. Všechny tyto jména Groening použil ve svém slavném seriálu Simpsonovi.

Jiří "Plik" Mikula

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 The Oscar Nominated Short Films 2013: Animation
2007 Simpsonovi ve filmu
2000 The Simpsons.com (video kompilace)
1989 Simpsons: Family Therapy, The (TV film)

TV seriály

1987 The Tracey Ullman Show (TV seriál)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2018 Disenchantment (TV seriál)
Epizoda 10 (E10)
Epizoda 9 (E09)
Epizoda 8 (E08)
další epizody (10)
Simpsonovi (TV seriál)
Epizoda 1 (S30E01)
Ha Ha Land (S29E10)
1989 Simpsonovi (TV seriál)
Vánoce u Simpsonových (S01E01)

Skladatelská filmografie

TV seriály

1992 Simpsonovi (TV seriál)
Homer sám doma (S03E15)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(600)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace