Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (204)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, že se střídají dvě časové roviny, ale na konci jsem pochopil. Protože nepatřím mezi lidi tvrdící, že je Shailene Woodley ošklivá, protože mám rád moře a protože mi to připadlo realistické, hodnotím docela vysoko. Někteří lidé tu kritizují, ale zajímalo by mé, jak by se tento skutečný příběh měl dát převést na plátno líp. ■ Víc by se mi líbil název "Unášení". ■ Till the End of the World se mi ale líbilo víc. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Filmů s názvem Adrift je celá kupa. Tento aspoň s divákem zatřese. Pravdivý příběh o statečné mladé ženě. Spojuje mý žánr s katastrofickým. Pár ztělesnili Shailene Woodleyová a Sam Claflin, které spojuje žánr teenagerské fantasy. Ona hrála v sérii Divergence, on v Hunger Games. Předlohou je mladík , který zahynul v bouři a jeho dívka žila sama s arašídovým máslem. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Příběh Tami Ashcraft je horor, ze kterého nechci zažít ani deset minut ve snu. Nemám problém uvěřit té velké romanci, ani beznadějné, příšerné situaci, ve které se Tami ocitla, problém je v tom, že z filmu vše vyznívá vlažně. Myslím, že tento film je důkazem toho, že i když se sejdou schopní tvůrci, nemusí být úspěch zaručen... ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Než přišla bouře je film, jehož příběh by se s klidným srdcem dal odvyprávět v 15 minutách. Místo toho je zde natáhnut téměř do 100 minut, kdy se k “udržení”pozornosti tvůrci rozhodli vyprávět nezajímavým, zmateným a ničím nepřekvapujícím způsobem. A závěrečný jakoby plot twist nemá čím překvapovat. Kormákur je však řemeslně zručný a scény na moři jsou natočeny skvostně a uvěřitelně. Herci ale moc přesvědčivý nebyli a Shailene Woodley mne snad poprvé i iritovala (a to i přesto, že málokdy nebyly vidět její bradavky) a Sam Claffin nemá na to, aby utáhl nějaký film. Musím říct, že jsem byl z tohoto snímku nemile překvapen. Pár lidí mi ho čas od času doporučovalo a dané téma mě baví. Ale snímek krom poctivého řemesla nic nenabízí. Snaží se předvědčit diváka o sofistikovanosti příběhu, ale ten nabízí je prázdno a ploché postavy. Velké zklamání. 3/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak Kormakur si našiel podobný námet ako v Hlboko,aj medzi Američanmi a mohol tak aj za ich prachy natočiť niečo tematicky príbuzné. Samozrejme, Everest je trochu iný, megalomansklejší prípad. No a osobne mám dojem, že svojou novinkou z tejto kvázi trilógie o prežití vyšiel na tretí krát asi aj najlepšie. Ale ono to asi bude platiť najmä v prípade, ak si skutočne o skutočných udalostiach nič vopred nenaštudujete, inak sa Adrift môže stať predvídateľnou nudou s fajn zábermi a sympatickými postavami. Inými slovami nás čaká pred záverom zásadný zvrat, ktorý zmotivuje rozhodnutie natočiť film v dvoch časových líniách, pričom minulosť, smerujúca k druhému bodu obratu, ktorým film začína, sa zdala byť navyše. Ale nakoniec je to všetko predsa len trochu inak... 70% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Hlavná predstaviteľka Shailene Woodley po druhýkrát v kariére stvárnila skutočnú postavu. Prvýkrát to bolo vo filme Snowden (2016), kde si zahrala ako Lindsay Millsová, priateľka Edwarda Snowdena. (MikaelSVK)
  • Tami Oldham (Shailene Woodley) po hurikánu Raymond byla uvězněná na moři 41 dnů na zničené jachtě. Přežívala jen na jídle v konzervách. (ARI50)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama