foto

Shailene Woodley

  • nar. 15.11.1991 (27 let)
    Simi Valley, California, USA

Biografie

Shailene Diann Woodley se narodila 15. listopadu 1991 v Kalifornském městečku Simi Valley. Měří 173 cm a přezdívají ji Shai. Její otec je ředitel školy a matka pracuje jako školní poradce. Má mladšího bratra, Tannera. V jejích patnácti se rodiče rozvedli.

Už od roku 2002 se začala objevovat v malých televizních roličkách. Zahrála se třeba v seriálu BEZE STOPY nebo THE DISTRICT. V roce 2005 byla nominována na Young Artist Award za roli Californie Fordové v A PLACE CALLES HOME. Objevila se i ve filmu FELICITY – PŘÍBĚH Z VÁLKY O NEZÁVISLOST.

To už ale přicházely další seriálové role a tak byla k vidění například ve VŠICHNI MILUJÍ RAYMONDA, MY NAME IS EARL, DRZÁ JORDAN nebo CSI: NEW YORK. Na 6 epizod se objevila i v O.C. a potom si zahrála roli mladé amišky v seriálu ODLOŽENÉ PŘÍPADY. Od roku 2008 hraje v seriálu THE SECRET LIFE OF THE AMERICAN TEENAGER postavu Amy Juergens.

V roce 2011 si ji vybral ke spolupráci na svém novém filmu George Clooney. Film DĚTI MOJE byl zároveň její debut v celovečerním filmu. Její postava Alexandry, ale i celý film je kritiky vynášen do nebes. Sama byla nominována na několik ocenění. Nakonec získal film i Oskara za nejlepší adaptovaný scénář.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2019 Untitled Drake Doremus Project
2018 Než přišla bouře
2016 Aliance
Snowden
2015 Rezistence
2014 9 Kisses
Divergence
Hvězdy nám nepřály
White Bird in a Blizzard
2013 Kouzlo přítomného okamžiku
2012 The Monogamy Experiment
2011 Děti moje
2007 Nebezpečný let (TV film)
Škvára
2005 Felicity - příběh z války za nezávislost (TV film)
O princezně na hrášku (TV film)
2004 Společný dům (TV film)
1999 Otcův návrat (TV film)

TV seriály

2019 Sedmilhářky (TV seriál)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
další epizody (7)
2017 Sedmilhářky (TV seriál)
Dostaneš, co potřebuješ (S01E07)
Horoucí láska (S01E06)
Když už tě jednou kousne (S01E05)
další epizody (7)
2008 The Secret Life of the American Teenager (TV seriál)
2007 Kriminálka New York (TV seriál)
Omámený vínem a šeredy (S03E19)
Odložené případy (TV seriál)
Vyjížďka (S05E03)
2006 Jmenuju se Earl (TV seriál)
Brok v zadku (S01E23)
2005 Zločiny ze sousedství (TV seriál)
2004 Jack & Bobby (TV seriál)
O.C. (TV seriál)
The Ties That Bind (S01E27)
The Goodbye Girl (S01E21)
2003 O.C. (TV seriál)
The Perfect Couple (S01E10)
The Debut (S01E04)
The Model Home (S01E02)
další epizody (4)
2002 Beze stopy (TV seriál)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
2000 Policejní okrsek (TV seriál)
1996 Raymonda má každý rád (TV seriál)

Dokumentární

2016 The Best Democracy Money Can Buy: A Tale of Billionaires & Ballot Bandits
2014 Bystander Revolution (TV seriál)
Hollywood Film Awards (TV film)
2007 Brotherhood 2.0 (TV seriál)

Hudební videoklipy

2016 The Black Eyed Peas feat. The World - #WHERESTHELOVE (hudební videoklip)
2014 Charli XCX - Boom Clap (hudební videoklip) - a.z.
2011 Best Coast: Our Deal (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Host

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(927)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace