Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

svik 

všechny recenze uživatele

Snobské prostředí, které se střetávalo s prostředím ulice byl dobrý nápad. Námět filmu se velice podobal Higinsově a Pickeringově sázce v muzikálu My Fair Lady (1964). Eddie Murphy se nám ukázal v druhé polovině filmu takřka jako normální chlap, ještě jsem neviděl film ve kterém by nehrál komedianta nebo zarmouceného chlápka až v tomto filmu, a docela se to k němu hodilo. Aykroyda sem vlastně také pořádně neviděl jen v Krotitelých duchů, a tak se mi nemůžete divit, že dávám 4*, když sem na to nebyl připravenej, a tak sem překvapenej. ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších zahraničních komedií. Murphy je ve formě a skvěle mu sekunduje zbylá trojce budoucích milionářů. Především komorník je nezapomenutelný, trošku mi jej připomíná v Chůvě k pohledání Neiles, ale nesahá mu ani po kotníky. Spousta fórků se snažila být využita i v jiných filmech, avšak u mě nezaznamenala takový úspěch. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

70%. Kdysi se mi to líbilo podstatně více. Ale když jsem se na to podíval nyní, zase až tak skvělé to nebylo. Bylo tam pár dobrých frků a situací, ale ne zase tolik, jak bych si ve skvělé komedii představoval. Takový lepší průměr. Pozitivum bylo, že se tam nějak šíleně neksichtil a nevyváděl Eddie a mohli jsme vidět krásné tělo JLC. Takže ve finále to nebylo špatné, ale nijak extra taky ne. Howgh! ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Klasika klasik. Dan Aykroyd i Eddie Murphy mají co hrát a využívají své role naplno. Dva staříci jsou dobře kapitalisticky odporní, Denholm Elliott je sluha k pohledání a Jamie Lee Curtisová zkrátka a jednoduše byla pořádná kost - zvláště jako Inge ze Švédska. K tomu v hudbě ty motivy z Mozarta - mám rád tenhle film. Ne že bych si ho někdy pustil jen tak z dlouhé chvíle. Je to ten typ filmu, který když je v televizi, tak si ho prostě nemůžu nechat ujít. ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to. Některé fóry byly vynikající, jiné už méně. Režie ničím neoslní, zato obsazení je povedené. Navíc Jamie Lee v nejlepších letech a nejméně oblečená... Všehovšudy je to na poctivé tři hvězdy, nicméně v porovnání s dnešními "komediemi" je tento film hotový skvost a zaslouží si čtyři jak vyšité. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Časopis Premiere zařadil tento film mezi 50 nejlepších komedií všech dob v roce 2006. (don corleone)
  • Budoucí švagr Jamie Lee Curtis Nicholas Guest se ve filmu objeví jako Harry. (Kulmon)
  • Don Ameche je silně věřící a víra mu nedovoluje mluvit sprostě. Měl velký problém se scénou na konci filmu, kdy má zařvat "Fuck him!", proto se scéna musela natočit na jeden záběr. Ten byl ochotný postoupit. (don corleone)

Reklama

Reklama