Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (150)

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Moje původní hodnocení muselo jít dolů poté, co jsem ten film nedávno znovu viděl celý... Ty odkazy na české filmy jsou skvělé, rukopis Zdeňka Podskalského, který se projektu ujal po smrti Oldřicha Lipského, je tu zcela patrný a herci moc pěkně přehrávají. Co mi ovšem pilo krev, to byla absence jakéhokoliv náznaku příběhu, neskutečně trapný humor (někdy i v případě těch odkazů) a jakýsi zvláštní tvůrčí záměr (nevím jestli jsem ho jen nepochopil, nebo jestli žádný nebyl), při němž Oldřich Kaiser v roli veksláka nejen že neustále měnil hlas (ne při přeskakování z Oldřicha Kaisera na veksláka, jen ten vekslák mluvil pořád jinak), ale navíc mluvil ještě několik dalších herců (Lukáš Vaculík, Michal Suchánek)... Co to mělo znamenat, to nevím... Nicméně mě po letech ten film dost zklamal... Ovšem za to hafo odkazů na jiné filmy (Vrchní, prchni, Rozmarné léto, Jáchyme, hoď ho do stoje, Upír z Feratu, Signum Laudis atd. atd.) dám ty dvě hvězdy... Některé odkazy byly fajn ("Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným.") ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Vlastne je ten film skvelým symbolom 80. rokov. Trápny pokus o bláznivú komédiu, ktorá bola najmenej 10 rokov za tým, čo letelo na Západe, natočený s gigantickými nákladmi na hercov a výpravu bez rozmýšľania o výnosoch a nákladoch, s výsledkom, ktorý sa dal čakať: prepadák obludných rozmerov. Boľševici v poslednom predsmrteľnom kŕči, bez nápadov, bez rozumu. Trpký záver celoživotného diela Oldřicha Lipského. ()

Reklama

Martas011 

všechny recenze uživatele

Sdílím taky názor že je to jen nepovedená slepenina a zachraňuje jí jen Kaiser a Lábus. Původní idea byla sice zajímavá a točit v interiérech výstavy jen tak někoho nenapadlo, ale co z toho vylezlo je i pod úroveň Podskalského feérií typu Trháku. Jedna hvězdička z nostalgie - ta výstava nebyla až tak nezajímavá... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Přehlídka hereckých hvězd let osmdesátých, nic víc, nic méně. Jinak mě toto dílko neoslovilo, jako film u mě nefunguje, přestože ho má táhnout dvojitá dvojice populárních komiků. Koukám na něj z nostalgie, protože filmovou výstavu jsem jako malý kluk navštívil s babičkou a dodnes si pamatuji golema a vycpaného medvěda, u jehož tlapy ležel ulomený dráp a já jsem si ho nevzal...dodnes lituji :-) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Velká filmová loupež sa mi zdá byť podobnou veselou "taškařicí" ako mnohé iné staré české komédie, ktoré tu majú červené hodnotenia - nechápem prečo tento film je taký zaznávaný. Iste, konzistentná humorná línia s hláškami je často nahrádzaná situačnými gagmi, ale stále na tom nevidím nič zlé. No a nespočetné popkultúrne odkazy na súdobú československú kinematografiu sú extrémne milé :-) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Komedii začal točit režisér Oldřich Lipský. Po jeho náhlém úmrí v říjnu roku 1986 filmování dokončil Zdeněk Podskalský. (Olík)

Reklama

Reklama