Reklama

Reklama

Prospektor

Trailer 1

Obsahy(1)

Otec a jeho dospívající dcera cestují vesmírem a na mnohdy pustých vesmírných tělesech se snaží těžit drahokamy, které jim umožní vymanit se konečně z bídy a tuláckého života. Jejich poslední zastávkou je neznámý měsíc, v jehož jedovatých lesích se skrývají nejen drahokamy, ale také nebezpečí v podobě místních obyvatel. A honba za zbohatnutím se záhy změní v boj o přežití, v němž nemá nikdo nic jisté. Dívka, která se potýká nejen s nemilosrdnými obyvateli lesa, ale také s otcovou chamtivostí, jež mu zcela zastínila rozum, záhy zjistí, že si musí proklestit vlastní cestu ke svobodě. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Otec s dcerou létají po planetách a těží tam jakési aurelium (nebo jak se to jmenovalo) jednoho dne narazí na další dva těžiče a otec při tom umře . Zůstane dcera s jedním z těch těžičů a snaží se z tam dostat. Celý film vypadá následovně 2 postavy chodí pralesem a po cestě na někoho narážejí první to jsou jacýsi domorodci a pak žoldáci s uzavřeným vězněm (jak se z tama pak dostal ví bůh). O originalitu to ani nezavadilo a kdejaký díl Hvězdné Brány předvede víc. 10 procent za toho vězně a jeho umění dostat se ven v pravou chvíli na pokyn režisérů. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Místy překvapivě syrový a obtížně koukatelný film, na jednu stranu akčnák, na druhou sympaticky analogové poctivé sci-fi, Sohpie Thacher je rozkošná. Problém je, že ten příběh jakoby se ani na jiné planetě odehrávat nemusel. Nic překvapivého se neděje, místy se neděje ani nic nepřekvapivého. Celý průběh je vlastně úsměvný. Hlavní hrdinové potkávají prapodivné skupinky, které působí spíše legračně, protože kostýmy jsou asi levnější. Scénář není nic moc, vztah jednodtlivých aktérů se proměnoval příliš rychle na to, aby byl přenositelný na diváka. Je to ale přesto poměrně solidní film s levnějším vizuálem, sledování nelituji. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V zásadě strašně jednoduché, ale vizuálně i hudebně hodně zajímavé a originální sci-fi, které se odehrává na blíže neurčeném místě, v blíže neurčené době. Celá ta retro-cosi stylizace a opravdu mimozemsky působící prostředí (ač se zřejmě jedná o starý známý kanadský les) působí dost neokoukaně. Slečna v hlavní roli uvěřitelná a sympatická, Pedro Pascal též ok a i přes pomalé tempo mě to jejich putování fakt bavilo. A hlavně ta atmosféra, to je něco naprosto unikátního a přesně pro tohle mám rád sci-fi. Byť dokonalé to samozřejmě není, občas se to přeci jen docela vleče. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vesmírný westernoidní survival. 1) Výprava připomínala seriál Hvězdnou bránu (kus jetého lesa, trocha papundeklu (výsadkový modul), mlha a prach._____ 2) Napadl mě vhodný název pro podobné žánr - spacestern?_____ 3) Podobným béčkům dávám obvykle dvě hvězdičky, ale zde jsem se kupodivu nenudil a tak příděl zvyšuji. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to příjemně nepředvídatelné. Vidíme detailní líčení zkoumání nepřátelského světa, který je vytvořen skutečným deštným pralesem , který vyvolává údiv z mimozemské krajiny a psychedelickým digitálním pozadím. Jsou zde části, které fungují, ale celkově pro mě průměr. Film se soustředí hodně na vztahy mezi hrdiny. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Natočeno podle stejnojmenného krátkého filmu Prospect z roku 2014. (FexteR)
  • Jedovaté častice lietajúce v mesačnej džungli nie sú vytvorené pomocou CGI. Prach bol natočený reálne a neskôr pridaný do záverečnej verzie filmu. (Enceladus)
  • Všechny záběry z exteriérů byly natočeny v deštném pralese Hoh na poloostrově Olympic ve státě Washington. (FexteR)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama