Reklama

Reklama

Muž mírné povahy už nechce být jenom obětí šikany a přihlásí se do karate. Záhadný instruktor ho pak uvede do silně maskulinní subkultury, ze které jde strach. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (113)

janesX 

všechny recenze uživatele

Nie je to v pravom zmysle komédia, aj keď situačne sa možno zasmejete, alebo skôr pousmejete. Viem si predstaviť, že skúsenejší režisér - scenárista by z toho vedel spraviť poriadny nárez. Bojového umenia ako v martial arts filmoch sa tu nedožijete, nech vás názov filmu nemýli. Napokon tvorcovi o to asi ani nešlo, alebo na to nemal "gule" a tak obsadil do hlavnej úlohy komika. Príbeh, aj keď jednoduchý, nebol na zahodenie a celkom milo sa na to pozeralo. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu ma to síce až tak neťahalo, skôr ma k tomu prilákali Jesse Eisenberg a Imogen Poots. Ale napokon celkom fajn film s prvkami čiernej komédie. Kopu irónie, sarkazmu a dôvtipných dialógov - to všetko ja môžem. A samozrejme, nechýbal ani moment prekvapenia, takže to celkovo ten film potiahlo k ešte väčšej atraktivite, ako som pôvodne očakával. Akurát to karate a bojové umenia nie sú zrovna moja srdcovka, ale našťastie mal film celkom iný odkaz, a za to som rád. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zvláštní film...Eisenberg si dal dalšího asociálního podívína a ještě zhruba ve třech čtvrtinách film jede podle nijak nepřekvapivého scénaře.Pak se ale vydá poměrně nečekanou cestou a vlastně díky bohu za to.Do té doby totiž nemělo Art Of Self Defense co nabídnout a těch posledních cca 20 minut tak diváka alespoň vytrhne z letargie...50% ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Roztomilý indie film o násilí. Je na něm krásně vidět autorská vize, do jejíž realizace nekecal nikdo shora, a která navíc – navzdory vší bizarnosti – docela drží pohromadě a dává smysl. Tím zase nechci tvrdit, že nějaký vyšší smysl se skrývá i za celým filmem; ta „správná“ maskulinita je tu servírována spíš způsobem, který pobaví, než že by o něčem vypovídal. Ale to mi tentokrát úplně stačilo. A Sensei je postava, která v sobě kombinuje sympaťáka s psychopatem natolik fascinujícím způsobem, že ji z hlavy jen tak nedostanu. 73 % ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Námět je takový lehce nenápadný, ale film je dost bizardní, má surreální atmosféru, syrovější vtípky a zajímavou režii. Místama i dost nepředvídatelný se skvělým koncem. Výborný herecký výkony a špičková audiovizuální stránka. Pokud máte chuť na kvalitní alternativní jednohubku, Art of Self-Defense by vás měl dostatečně ukojit. Riley Stearns je šikovnej režisér. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Louisville (Kentucky, USA). (vojacekr)
  • Pravidla Dódžá jsou: 1. Žádné boty na matraci. 2. Žádné jídlo nebo pití na matraci. 3. Uklonit se. když vcházím nebo odcházím z matrace. 4. Vždy si nosit svůj pásek. 5. Prát si svoje Gi (kimono). 6. Respektovat svého protivníka. 7. Klepnutí, jinak uslyšíte prasknutí. 8. Klepněte, jinak si zdřímnete. 9. Zůstaňte hydratovaní. 10. Pokud to funguje, využijte toho. 11. Zbraně jsou pro slabochy. (Bawnjourno)

Reklama

Reklama