Reklama

Reklama

Výjimeční přátelé

  • USA A Beautiful Day in the Neighborhood (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Novinář Lloyd Vogel (Matthew Rhys) je pověřen, aby napsal článek o oblíbeném tvůrci a moderátorovi dětské televizní show Fredu Rogersovi (Tom Hanks). Poslušně se vydá do studia, kde Rogers natáčí svůj pořad, a záhy mu začne klást zvídavé otázky. Fred má však zjevně jiné plány. Dotazovaný se náhle promění v tazatele a pomůže Lloydovi překonat trauma z minulosti i znovu objevit víru v lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané a nezáživné. Jediné, co je na tom dobré je herecký výkon Toma Hanske, který I tak nudný film dokáže poznést tak, že je to koukatelné. Bez něj by to byl pdoprůměrný brak s ním se to k tomu průměru alespoň trošičku blíží. Je škoda, že režisérka z toho nevyždímala vice emocí. Nevím proč se hlouběji neponořila do vztahu mezi Lloydem a Jerrym, aby to v divákovi vyvolalo alespoň trochu emocí. Bohužel v takovém případě vystupuje Hanks jen jako sekundární andělíček štěstí a to je trochu otravné. Za mě naprosto zbytečný film, který vůbec nemusel vzniknout. Ale Tom musí mít radost, protože ten zbytečný film mu přinesl nominací na Oscara. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Beautiful Day In The Neighborhood" považujem za ďalší prínosný film. Myslím si, že v čase, keď je vo svete obrovská dávka násilia, nenávisti a veci, ktoré nás rozdeľujú je príjemné stretnúť niekoho, kto naopak by videl v každom človeku len obyčajného človeka. Bez akýchkoľvek predsudkov alebo negatívnych emócií. No na druhú stranu poviem, že ak chcete vidieť film, ktorý sa reálne venuje Fredovi Rogersovi, tak odporúčam pozrieť minuloročný dokument "Won't You Be My Neighbor?". Pretože napriek tomu, že je Tom Hanks na všetkých posteroch, reálne to nie je jeho film. Ako to myslím? Film sa viac venuje osobe, o ktorej chce Fred Rogers rozprávať. Novinárovi, ktorý o ňom mal napísať článok menom Lloyd Vogel. Človek, ktorý má veľmi problémový vzťah so svojim otcom, zvyká si na to, že sa sám stal otcom a sám nevie ako sa k tomu všetkému správne postaviť. A jeho život je veľmi emocionálny a hlavne plný strachu a hnevu. Ktorého sa nevie zbaviť. Pravda je taká, že Lloydov príbeh je skvelý. Matthew Rhys podal vynikajúci výkon a plne som mu všetky scénky veril. Myslím si, že najlepšie momentky filmu sú práve keď sa s ním začnú rozprávať Fredove bábky a keď sedia s Tomom Hanksom oproti sebe a majú minútu ticha. V tých dvoch scénkach sú všetky potrebné emócie, ktoré tento film potreboval. A všetky scénky s Tomom Hanksom sú skvelé. No keď sa dostaneme do rodinných problémov Lloyda, trošku film stráca tempo a nadobúdam ako divák pocit, že by som chcel vidieť viac Toma Hanksa. A najmä ak chceme hovoriť o vzťahu otca a syna, tak oveľa viac ma emocionálne vždy zasiahne "Big Fish". Tam to pre mňa funguje stopercentne. Aký je ale celkový dojem z filmu? Podľa mňa veľmi dobrý. Som rád, že som ho videl. Myslím si, že Tom Hanks nádherne stvárnil Freda Rogersa a prial by som si, aby som ho mohol vidieť viac. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Taká agitka na výchovu a na riešenie rodinných problémov a vzťahov. Kde sme to už len videli? Jaaaj, šak všade. Stále je to o tom istom. Tu ale musíte byť dofetení alebo správne nastavený aby vám to sadlo. Zase raz nerozumiem Hanksovej nominačke, ale sošku zobrali už aj za horšie úlohy, takže, všetko je otvorené. Mentálne ma tento film zničil, preto nemôžem inak ako ODPAD! ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní a notně sentimentální počin, který není určen cynickému divákovi. Tuzemské publikum postavu pana Rogerse nezná a je dost zajímavé, že jeho vystoupení můžou na někoho působit opravdu dost bizarně a jeho charakter se celou dobu pohybuje mezi laskavým a dobromyslným strýčkem a skrytým násilníkem, protože jeho úlisnost a dobráctví vypadají až nebezpečně. Tom Hanks tuto polohu vyhmátl naprosto dokonale a je to právě on, kdo drží snímek nad vodou, i když tu tolik není, ačkoli je hlavním hybatelem dění. Matthew Rhys tak výrazný není a Chris Cooper nemá moc prostoru, aby se k něčemu zásadnímu rozehrál. Marielle Heller jinak jede celou dobu na jistotu, protože od počátku nasazuje pomalejší tempo a melancholickou atmosféru, z níž je jasné, že se bude hrát na city. To se postupem stopáže samozřejmě děje čím dál častěji, ale málokdy to úplně vyjde, protože vše je očekávané, nepřekvapivé a dost utahané. Chybí tu jakýkoli výraznější moment, který by vytrhl z až přílišného a laciného sentimentu a prvoplánového poselství, které je bohužel jasné po pár úvodních minutách. A Beautiful Day in the Neighborhood není vysloveně špatný film, ale k tuzemskému divákovi, který není poznamenán pořady pana Rogerse, si bude hledat cestu těžko, protože nemá moc co nabídnout a je až moc prvoplánový. 60 % ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Takový kontaktní film. Film o soustavné práci stát se lepším člověkem. Hanksův portrét Mr. Rogerse je roztomilý, takže jen díky tomu se na toto rodinné drama dalo dívat. Ale po čase u mě film přestával účinkovat a cítil jsem , že s každou scénou degeneruje do kádě s cukrovou vatou a gumovými medvídky. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama