Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (541)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Díky, dědo." - "Nemáte zač, lesby." Clint Eastwood je jistota. I když Pašerák (pokud ho srovnám s posledními filmy, ve kterých hrál) není taková síla jako Gran Torino nebo Million Dollar Baby, je naštěstí mnohem lepší než Zpátky ve hře. Je to zábavný i dojemný film s pohodovou atmosférou proloženou nějakým tím napětím, v hlavní roli a zároveň i na režisérské židli s jedním neskutečně obdivuhodným chlapem. Earl Stone je jedním z jeho nejsympatičtějších hrdinů. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Možno posledný film Clinta Eastwooda. Môže nás ešte prekvapiť, no osobne si myslím, že toto bude záver jeho kariéry. A je vôbec úžasné, že má 88 rokov a ešte nám dokáže priniesť film s takou dávkou energie a charizmy ako tu. "The Mule" som z filmu bral, že pôjde o vážnu drámu. A aspekty toho tam sú, no vďaka Clintovi Eastwoodovi je film v mnohých miestach oveľa uvoľnenejší, príjemnejší a poviem pravdu aj živší než som čakal. Všetky scénky s Earlom sú super a musím povedať, že Clint je bez debaty najlepším elementom celého filmu. Tá jeho charizma celý film robí zaujímavým, pôsobí veľmi úprimne a reálne. Ani raz som pri ňom neváhal. Bol fantastický. Bradley Cooper je podľa mňa tiež dobrý. A celkom mám pocit, že dáva do role typického policajta trošku viac ducha a života. Jeho kolega ale je trošku iná story. Michael Pena je maximálne nevyužitý. V podstate by som sa mohol opýtať, načo je v tomto filme? Nič o ňom nevieme, nič tomu nepridá, len tam proste je. A to je celé. Trošku problémy by som našiel ale aj v príbehu. Najprv som mal pocit, že je to story, kde Earl potrebuje zarobiť prachy na to, aby si opäť získal priazeň svojej rodiny, na ktorú celý život zabúdal. A na prvom mieste boli jeho záľuby a práca. A spočiatku to tak pôsobí. No potom sa vo filme objavujú už len veľmi zriedka. A preto, hoci je pre mňa záverečný moment medzi Dianne Wiest Clintom Eastwoodom uveriteľný, tak som sa nemohol ubrániť pocitu, že to mohlo byť urobené silnejšie, keby sme viac videli, ako sa snažil ku svojej rodine viac dostať a ako sa tie vzťahy opäť obnovovali. To by tomu mohlo niečo dodať. No často ho vidíme užívať si život vo svojom Lincolne. A je tam skvelý, ale mám pocit, že mohol toho viac povedať zo svojho rodinného života. Takže v tomto film trošku mohol podať viac. Ale myslím si, že vďaka tomu príjemnému tónu, Clintovej charizme a celkovo skvelému spracovaniu si ma film získal na svoju stranu. Možno mohol byť ešte o niečo silnejší, no rozhodne ide aj tak o skvelý film, ktorý odporúčam v kine vidieť. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood ve svých 88 letech je pořád v kondici jako režisér i herec a vybral si i slušně atraktivní látku- Jednoho z nejstarších pašeráků drog vůbec. Clint Eastwood hraje jak o život, tančí, pije, střihne si trojku s dvěma kočkama, převáží drogy v obrovském množství sem a tam a do toho stíhá ještě skvěle a trefně hláškovat. Povedla se i dvojice agentů Bradley Cooper a Michael Peňa, kteří jsou Clintovi neustále v patách. Velmi pohodový a příjemný film, který pobaví, napne, dojme a vykouzlí úsměv na tváři. Kdo má rád Eastwooda a filmy z oblastí kartelů a drog, ten zklamaný nebude.80% ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to hlavně kvůli Eastwoodovi, protože to je pořád pašák, ale děj mi sám o sobě zas tak zajímavej nepřišel a to samý platí i o ostatních postavách (včetně Bradleyho Coopera, kterej si svůj celkem nevýraznej part asi musel odehrát z úcty k tvůrci filmu). Třeba Clintovo předchozí Gran Torino mě chytlo o dost víc, ale film je to přesto dobrej, hlavně pokud si chcete užít drsnýho Harryho v jeho asi poslední roli. 70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(85%) PAŠERÁK je film, který mě trailerem trochu zaujal, ale moc jsem od toho neočekával. No, nakonec jsem se na to vrhl a s klidnou duší můžu říci, že jsem docela překvapený jak se to povedlo. Clint Eastwood má už opravdu pokročilý věk. Ve věku 88 letech zrežírovat a hrát hlavní roli ve filmu, to opravdu klobouk dolů. V některých sekvencích je opravdu už vidět, že je to starý pán, ale k tomuto tématu se to hodilo. Herectví mu pořád jde, stejně tak jako režie. Opravdu velký potlesk pro tohoto člověka, který filmovému průmyslu tolik dal. Na jednu stranu doufám, aby se na to už vykašlal a šel na odpočinek, ale třeba nám ještě takový 1 až 2 filmy nabídne, uvidí se. Takže nyní k Pašerákovi. Příběhem je to dost jednoduché. Není tu nic, co by se muselo násilně přidávat, vše šlape jak hodinky. Roli zvládl opravdu bravurně, tam není co řešit. Děj byl v pohodě, ke konci je tu i pár emocí. Dialogy o které se Eastwood postaral, neměly chybu. Například upřímná konverzace Eastwooda s Cooperem o rodině. Konec mi přišel ale takový trochu urychlený, sice to byla téměř dvouhodinovka, ale já bych ještě takových 20 – 30 minut přidal, trochu víc vylepšil scénář, něco ještě víc zapamatovatelného a hned bych šel do plného počtu hvězd. Krom Clinta mě tu bavil i Bradley Cooper. Zato Michael Pena a Laurence Fishbourne zde byly už navíc, ale svoji roli si odbily. Má to docela i dost nadlehčených scén, o které se Clint postaral. No, jsem rád, že jsem si to dílko pustil. Nedá se tomu moc co vytknout. Ještě jednou velký potlesk pro Clinta Eastwooda! Doufám, že i ostatní již stárnoucí borci půjdou Clintovi příkladem. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Snímek se začal točit 4. června 2018 a v prosinci už šel do kin .To není u hollywoodských filmů zvykem, ale Clint Eastwood obvykle točí úsporně a rychle, většinou je dokonce napřed v porovnání s plánem. (Petr.Kocfeld)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 2018 v Los Angeles. (ČSFD)
  • Film s rozpočtem 50 milionů amerických dolarů debutoval v USA a Kanadě na druhém místě žebříčku s tržbami 17,5 milionů dolarů. A protože Clintova cílovka chodí do kina pozvolna a ne nutně o prvním víkendu, po pětačtyřiceti dnech promítání tržby překročily hranici 100 milionů dolarů. Je to v jeho půl století trvající kariéře režiséra teprve pátý kousek, kterému se to povedlo. (Petr.Kocfeld)

Reklama

Reklama