Reklama

Reklama

David živí svoji rodinu tím, že vybírá výpalné pro mafii. Když se ale na scénu vrátí bývalý nepřítel, octne se spolu se šéfem a parťákem Creeperem v nebezpečí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho se těšíte na nového Ayera až se ucho utrhne. Tuctový příběh o hodném gangsterovi, kterému začne téct do bot je často až nechtěně vtipný. Kecy o cti a rodině si s výhrůžkami o mučení moc nerozumí. Herecky je to mizérie a spíš to připomíná mexickou telenovelu. Jediný kdo má co hrát je Shia a i tomu by pomohlo, kdyby na začátku ustřihl několik prstů a rozklepal pár kolen, aby se dal brát vážně. Rejža neumí pracovat s flashbacky a mate diváka. Stříhá, abychom neviděli mučení? Vyměkl? Tentokrát je to bída homie. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ayerovi přeskočilo a natočil film o dvou rádoby gangsterech, jednom uchcanějším než tom druhém, kteří místo zastrašování ostatních celou dobu jen prohrávají, umírají a pak to skončí. Prázdný, hloupý film, který se nemůže opřít dokonce ani o řemeslné kvality, protože je místy vyloženě debilně sestříhaný a hnusně natočený. Naprostá ztráta času. 2/10 ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem si vědom toho, že kritici film totálně strhali a VoD pravděpodobně nepokrylo ani náklady, natož nějaké to Ferrari navíc; já ale nechci být přísný jen z principu...Moc důvodů k radosti mi ale film nedal. Kdo čte mé komentáře pravidelněji, ten ví, že si často stěžuji na zbytečně nafouknou stopáž, která nemá dějové opodstatnění, ale má pouze udržet déle lidi na streamovací platformě či v kině (snad aby se necítili okradení o tolik peněz za krátký film?). A jsem rád, že mohu říct, že toto není případ The Tax Collector, mít to o půl hodiny více, jdu nejspíše na dvě hvězdičky. Horší je, že hodina filmu je naprosto generický příběh z ulice, které má David Ayer tak rád (stejný svět jako Harsh Times a Training day), jež ale absolutně ničím nepřekvapí a snaží se nám pouze přiblížit nijak extra zajímavé postavy (Shia LaBeouf podle mě tu vyšinutost vůbec nemusí hrát) a já se již neubránit rozptýlení mimo obrazovku. Posléze se odehraje několik celkem zajímavých přestřelek, ale na to, jak jsem měl Ayera ve svém soukromém žebříčku ještě před pár lety docela vysoko, je to zkrátka málo a ničím mě to neobohatilo...5/10 ale pochopím i horší vízo. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ubrat stupidní telenovely, přidat to ještě krvavější, temnější a víc "toxicky macho", no a byl by to Ayer (konečně) zpět ve formě. I tak ale fajn odpočinkový béčko - plochý, cool a uspokojivě drsný ve dvou větších přestřelkách, plus charisma LA. V rámci Chicano gangů velmi bledne vedle nedávné art pecky Too Old to Die Young, ale jasně, to se ani nedá srovnat. Shia úplně sprostě brownface (x), tak samozřejmě :D ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurečně nejslabší ayerovka, která nemá ani šťávu, ani zajímavý děj. První polovina je generická a nudná, v druhé se dočkáme trošky povedené akce, ale to film nezachrání, protože těm postavám se prostě fandit nedá. Jakkoli z nich chce film dělat klaďase, jsou to prostě bezcharakterní hajzlové. Laciná vizualizace úvodních a závěrečných titulků je vyloženě odpudivá a působí nepatřičně telenoveloidně. Ostatně to místy i samotný film. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Film sa odohráva v rovnakom univerze ako aj ďalšie dva Ayerove filmy Training Day (2001) a Drsné časy (2005). Cle Sloan si zahral vodcu gangu Bloods menom Bone aj tu a aj v Training Day a fiktívny gang Hillside Trece (ten je zároveň odkazom na skutočný gang Eastside Trece) bol spomenutý vo filme Drsné časy a bol súčasťou príbehu tu a v Training Day. Postava Letty sa objavuje aj v Drsné časy aj v Training Day a v oboch ju hrá Samantha Esteban. (Real Tom Hardy)
  • Creeper (Shia LaBeouf) má vytvořené tzv. karfiolové uši a na pravé tváři dvě jizvy pod sebou. (Arnyfe)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama