Reklama

Reklama

Hrana zlomu

  • angličtina Repulse (více)
Trailer

Obsahy(1)

Temné drama v hlavní roli s nečekaně maniakálním Štěpánem Kozubem a labilní hrdinkou v podání Pavly Gajdošíkové. Kateřina s Robertem vychovávají malou dcerku v luxusní vile, těžko však jejich domácnost nazvat harmonickou. Dospělý Viktor žije s matkou v polorozpadlém domě na samotě, jejich soužití však není o nic zdravější. Osudy dvou dysfunkčních rodin se protnou v ambiciózní temné příběhové mozaice, která si Lynchovsky pohrává s divákovou potřebou vytvářet si domněnky o tom, kdo je oběť a kdo pachatel. (Bionaut)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

úplné nadšení ze sice z Hrany zlomu nedostavilo, nicméně je fakt, že na lokální poměry jde o odvážný a poměrně originální kousek, kterých se u nás moc netočí (rozuměj netočí se vůbec). Chvilku mi sice trvalo, než mi došlo, že styl vyprávění není zrovna lineární, takže zkraje sem byl docela zmaten, ale bohatě mi to vynahrazovala nepříjemná psycho atmosféra ve stylu hollywoodských vidláckých hororů ala Texaský masakr a další. Kozub je jako česká vesnická obdoba Normana Batese velmi dobrý a jen dokazuje, že je docela škoda, že se teď utápí v pitvořících komediích a rolích šišlajících a šilhajících idiotů...silné tři...70% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto bola seriózna bolesť. Ani na triezvo, ani po pivku, stále som si myslel, že podanie plastovou vidličkou je lepší spôsob, ako tráviť čas, jak pri tomto filme. Kým sa to dostane do nejakej zrozumitelnej roviny a tie shoty začnú dávať aspoň trochu zmysel, je divák unudený a dezorientovaný. Kozub neukázal nič a v tomto smere majú bratia češkovia lepších psychoušov. Gajdošíková aspoň mala tielko, aj keď v Chybách bola perfektná, tu nevyužitá. Križka pri písaní scenáru trochu prefúkal. Neni to film na bežné pozretie no. 1 z 5 ()

Reklama

Stegman 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu se tu lidi bojí dát nejvyšší hodnocení, i když v jejich komentáři člověk nenajde jedinou výhradu. Já se 5* nebojím: děj byl pořádně napínavý, o nějaké předvídatelnosti nemohlo být řeči, atmosféra a herecké výkony byly na výbornou, rozdělení příběhu na části ve stylu Pulp Fiction je dnes už osvědčené ozvláštnění... Je tu jen otázka, jestli bude pro diváky Kozub v té roli uvěřitelný i do budoucna; přece jen když jsem tenhle thriller viděl já, tak ještě Kozub nebyl tak známý jako dnes, kdy vystupuje v reklamách, chystají se stand-upy... Ale snad jo. Snad čas potvrdí, že si ten film zaslouží víc než 62 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co se mnou chceš udělat?! Ublížit mi?“ - „Nechci ti ublížit. Ale udělám to…“ Tak tomuhle říkám sebevědomý a nápaditý celovečerní debut! Hrana zlomu je nefalšovaným českým thrillerem, který navíc v mnoha momentech přechází až do hororu. Oceňuju, že jsem po celou dobu neměl potřebu se začít dávivě smát, jak je to hloupé, nebo nadávat, že mě snímek svou tupostí uráží. Je pravda, že způsobem natočení si Křižka ukousl poměrně velký krajíc (jak zaznělo i na besedě po projekci, inspirace stylem vyprávění ala 21 gramů je zřejmá), přesto jsem neměl pocit, že by se mu to nějak výrazně rozpadalo pod rukama. A sbírání střípků, ze kterých si má divák složit celek, mě docela bavilo. I díky filmovému prostředí („přírodní“, nepříliš udržovaný barák se zahradou versus sterilní, moderní byt), nepříjemné atmosféře či ujetým postavám. Představitelka despotické matky byla fajn, ale herecky tu vládne Kozub, který si svého magora zjevně užíval a nic komického na něm nebylo. A zazvonil zvonec a pohádky…dám ještě slabší 4*. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[FEBIOFEST] Tvůrci mluvili, že půjde o netradiční film, což jsem ten den v Česku slyšel už jednou a obojí byla docela pravda. Akorát zde vidíme vskutku syrový deprimující thriller, ze kterého vám může být opravdu až fyzicky špatně a je na tom vidět, že Křižka je vskutku talentovaný a nově nalezený umělec, který určitě bude mít, co nabídnout. Zřejmě bych určitý háček viděl v obsesi na takovéto filmy, kterým úplně neholduji, ale jsem rád, že není nutno vidět nějaké ty samé koncepční české filmy a můžeme vidět něco nového. Příběh je roztříštěný jako Pulp Fiction, akorát trochu po svém, což se zdá být lehce chaotické, ale dokážeme se v tom docela v pohodě najít. Kde už bych viděl určitý problém, že samotné finále nemusí dávat s úmyslem postav nějaký jasný smysl, což zase v celku zbytečně škodí. Nakonec bylo i zajímavé vidět Kozuba, který se snaží odprostit od komické škatulky, což mu jde snadno, protože je skvělý herec, ale dost lidí, kteří na tuto změnu nejsou připraveni mohou být dost šokováni. Film je to drsný, který si ovšem ne vždy libuje v explicitním násilí, což beru, každopádně nejde přímo o můj šálek kávy. Křižku bych strašně rád viděl v lehce umírněnějším filmu. Ale jsem rád, že český film jde někam jinam. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Hrana zlomu je vůbec prvním filmem, který vyšel pod hlavičkou žánrové platformy Planet Dark. (Bionaut)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 3 miliony korun. (SONY_)

Reklama

Reklama