Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"What have you become?" "I am what you've made me." ________ Zpočátku jsem byl na rozpacích kvůli lazy-writingu a celkově směru, jakým se epizoda ubírala – pak ale na scénu přišel Anakin Dripwalker a celou si ji ukrad pro sebe. Dramaturgický pacing příběhovýho napětí taky není moc ideální (naháněčka Vadera s Obi-wanem a závěr působí lehce dětinsky až směšně), těch nelogických scénaristických děr je opět víc jak v cedníku (Reva na konci tunelu, nebo Obi-wan který zažehne svůj světelný meč po víc než 10 letech jen proto aby si posvitil?!), o narušení oficiálního kánonu radši ani nemluvě (Grand Inquisitor je asi fakt tuhej lol), no a to že Evžen MekŘehoř neřekl svou ikonickou hlášku je největší promarněná šance tohoto tisíciletí. To že se ono "legendární" setkání odehraje mezi hromadou štěrku radši ani neberu v potaz. Navíc 40 minutová stopáž je strašně krátká, takže uvidíme co grilování s Obi-wanem přinese příští týden. Jen aby se do tý doby kvůli hypu někdo omylem nespálil – if you know what I mean ( ͡° ͜ʖ ͡°) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jako jo, je tu Vader (navíc dost evil Vader), což by mě jakožto nenáročnému divákovi stačilo na čtyři, ale upřímně bych si takové setkání představoval trochu jinak. Takhle je to sice fajn, ale dojem, že jim nezbylo na triky a museli to natočit někde v pískovně u Berouna to bohužel nesmaže. Na to, že jde o jeden z nejočekávanějších seriálu první poloviny roku je to zatím takové vlažně poloviční.Kritika téhle epizody opravdu není o nevděčnosti fanoušků, ale o neschopnosti natočit takhle zásadní okamžik tak aby si to divák ještě dlouho pamatoval.Přičemž to jde vlastně dost jednoduše.Stačí si vzpomenout na Vaderovo zjevení v Rogue One, které bylo sice počítano maximalně na desítky vteřin ale i tak bylo lepší než tady celá polovina dílu..Osobně jsem na tom v polovině série podobně jako jeden z uživatelů tady - na jednu stanu mám Obi-Wana rád a na tu druhou mi strašně se*e...65% ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Půlka Obi-Wana je ukrojena a bohužel to vypadá, že nám stárnoucí Jedi zabředl do monstrózního MEH, což je krásně univerzální výraz z angličtiny (a můžeme k němu přihodit špetku WTF). Jsem vážně zvědavý, jestli se z tohohle rutinního balastu dá ještě nějak vybruslit - provedení zatím nasvědčuje, že si dal dramaturg jeden večer u Star Wars Wiki a scenárista jel na autopilota. Pojetí akce toho moc nezachraňuje, nemluvě o podezřelé logice jednání zúčastněných. Do toho tu máme scény, jež zjevně variují jiné populární scény, ale dělají to tím nejméně zajímavým, případně zhola nesmyslným způsobem (stormtroopeři v náklaďáku - jedno velký HAHAHA). PROČ? Nešel by ten autopilot vypnout, když začíná dělat kokotiny? Z postav je paradoxně nejpůsobivější fanatická Třetí sestra, přestože o jejích pohnutkách moc nevíme a nejkomičtější malá Leia, která je zábavná chtěně i nechtěně (přesně půl na půl). Ani nevím, jestli se má SW fanda ještě na co těšit - což je možná dobře, protože po dosavadní náloži tvůrčího papundeklismu už může seriál jedině překvapit. Po božím Mandalorianovi každopádně pozorujeme solidní sešup dolů. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vím, že propracovaný příběh nikdy nebyl nejsilnější stránkou Star Wars, ale tohle začíná už hodně bolet. Deborah Chow si počíná jako fanynka která píše své první dívčí fantazie, jelikož tak rozbředlý scenáristický vývar jsem už dlouho neviděl. Nestačí, že Obi-Wan je vykreslen jako churavý dědula se sklerózou, který si ani v dobách největší perzekuce neobtěžuje sundat jedijskou kápi, a pomalu nepřeveze ani partičku pitomých stormtrooperů (co takhle: "tohle není princezna, kterou hledáte"). Ale i černá sestra je naprosto geniální lovkyně, která hravě najde jakýkoliv tajný úkryt a úspěchy má tak mimořádné, že sám Vader by ji nejradši pozval na večeři. Ten si zase počíná jako šéf zelenáč, který si užívá svých nově nabytých pravomocí, a trapně terorizuje náhodné občany civilního městečka. To vyústí v směšnou naháněčku dvou bývalých mistrů, kde Obi utíká jako vyděšená slípka a Vader na něj občas bafne zpoza stromu, a vrcholí to těžce odfláknutým barbecue (vlasy ani látka totiž přece nehoří). Fakt, že Ani nechá svého starého mistra (zřejmě pro zábavu) opět utéct, už ani nekomentuji. Nevím, zda najdu sílu shlédnout další díl. 35% PS: Milému AllShallFallovi, který se tu opět do všech naváží, bych doporučil vytáhnout hlavu z té břečky nostalgie, z níž nejspíš seriál pozoruje, a otevřít oči :) ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Tak po prvních dvou dílech, které nebyly až tak špatné (až na to Obi-Wanovo neustálé používání blasteru) se nám to dostalo přesně tam, kam nikdo nechtěl. Záporačka je pořád otravná. V prvním a částečně druhém díle to alespoň vypadalo, že má na Obi-Wana nějakou osobní pifku a že tedy uvidíme nějaký zajímavý dějový oblouk, ale teď to vypadá, že se jenom chce zalíbit Vaderovi. Ten konec s chycením Leii byla navíc slušná haluz. Do toho Obi-Wan, jeden z nejlepších Jediů tady dostane šílenou nakládačku od Dartha Vadera, což mě přivádí k otázce, jak chtějí vysvětlit jejich rozhovor v Nové naději. Nebo se Vader pořád považuje za učedníka a to, že z Obi-Wana udělal totální trosku, to nic neznamená? Ta lokace byla navíc strašně nezajímavá, stejně jako samotná bitka. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Když Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) halucinuje a má vizi Anakina Skywalkera (Hayden Christensen) na Mapuzo, přízrak je oblečený ve stejném tmavě hnědém obleku rytířů Jedi, jaký měl na sobě Anakin na konci Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů (2005). Je to proto, že Kenobi ještě nezahlédl černé brnění Dartha Vadera, takže si může Anakina představit pouze v jeho bývalém obleku rytíře Jedi. (Veskoslav)
  • Quinlan Vos, jeden z nejzvláštnějších Rytířů Jedi, který na čas podlehl temné síle, prožil milostný románek s Asajj Ventress a po rozkazu 66 se vypařil a jednou stranou byl považován za mrtvého, druhou za nezvěstného. Třetí epizoda potvrdila, že Quinlan Vos patřil mezi promile přeživších Řádu a aktivně se podílel na pomoci pro přeživší rytíře Jedi, padawany a děti citlivé na sílu. (Veskoslav)
  • Poprvé se zde představí trůní sál Dartha Vadera (Hayden Christensen), který se nachází v jeho pevnosti na planetě Mustafar. Místo, kde zemřel Anakin Skywalker a zrodil se Darth Vader. Některé části návrhů místa pochází přímo od Ralpha McQuarrieho a poprvé jsou prezentovány v roce 2022. Samotná pevnost si odbyla svou premiéru již v roce 2016, a to v Rogue One: Star Wars Story (2016). (Veskoslav)

Reklama

Reklama