Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 6

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Videa (37)

Trailer 6

Recenze (1 511)

castor 

všechny recenze uživatele

Jak to celé shrnout? Prostě skrz naskrz obyčejné. Zisk především, chladné, bez nápadu, bez emocí. Žádná filmová událost. Star Wars jsou přesně 40 let totálně výnosnou a silnou značkou, Lucas pro mnohé polobohem, fantazie a sny diváků tehdy i roky poté se protáčely na maximum. Jenže za mě měl tenhle svět zůstat právě v 70. a 80. letech. Děj nestrhne, režie je těžkopádná, vtahy mezi postavami mdlé. Kvantita, nýbrž kvalita. Několik vymazlených scén si přesto odneseme, ale na 133 minut a takovou legendu je to zatraceně málo. Finále fajn. Jinak další prázdný popcorn. A to se na nás hrne další. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Iné Star Wars. A výborné! Odvážne, ale skvelé obsadenie často neopozeranými tvárami, obzvlášť pri hlavných postavách, ktoré nie sú žiadni vyvolení Jedi, ale obyčajní smrteľníci, ktorých osudom je splniť v ságe jedinú, ale o to dôležitejšiu úlohu. K prasknutiu našlapaný spád s rôznorodou a fantasticky epickou akciou. Krásne, kreatívne nadizajnované lokality a do nich koulervúcne zakomponované dianie (obrí ATATs na maledivskom "atole" sú oživeným detským snom). Vydarené epizódky kultových SW postáv s vypointovaným dejovým prepojením na prvú trilógiu. A konečne pútavá a hutne dramatická spleť väčšieho množstva postáv, z ktorých každá má svoju dôležitosť a ktorých činy definujú piliere prvej trilógie. Toto proste napísali ľudia, ktorí milujú Star Wars, ale tiež vedia dramaturgicky pracovať s postavami a príbehom v iných, než iba pohádkových mantineloch. A mytológiu SW univerza nevykrádajú, ale dopĺňajú a rozvíjajú. Bravo! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

“POJĎ MÉ DÍTĚ. MÁME PŘED SEBOU DLOUHOU CESTU...“ /// Tak vono dohromady není vočem vypravovat… taková přetechnizovaná pohádka s kusem ftipu, ve který se zachraňuje lidstvo. Teda aspoň jeho část. Moc mě to nechytlo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že už i vesmír je plnej Číňanů. 2.) Jsem fanda. 3.) Thx za titule „-OverLord-„. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Je vcelku jedno, jak složená grupa prdprdká v raketce vesmírem ukrást návod na Smrdihvězdu, důležité je, že se podařilo lépe, než v posledních dílech ságy samotné, vyvážit patos, akci, infantilitu a triky. Nečekané plus - nejen, že tam klaďasové hynou jak Němci na dovče (tedy hoooodně), ale je přidána i otázka morálnosti konání zlého ve jménu dobra. Snad se z přemíry přemýšlení typičtí konzumenti komicků nesesypou. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Rebellions are built on hope." Píše se rok 2016 a Star Wars už oficiálně nejsou jenom pro děti. Jsou i pro dospělé děti, kterým nevadí špinaví Stormtroopeři, libují si v komplikovanějších (být pořád celkem přímočarých) zápletkách, baví je postavy, které se chovají amorálně a hlavně, nepotřebují šťastné konce, aby... byli šťastní. Rogue One je bez debaty nejhezčí film z předaleké galaxie, zároveň ale i jeden z nejšťavnatějších. V podstatě zamrzí akorát slabší soundtrack (a to mám prosím M. Giacchina mezi nejoblíbenějšími skladately, tohle ale zjevně nestíhal) a příliš krátká stopáž (ano, chci víc, žalujte mě). Kromě toho jsem ale dostal přesně ten drsný nášup, po kterém jsem dlouhé roky toužil. A teď, když vím, že to funguje, nechci Sola, nechci Obi-Wana Kenobiho ani epizodu VIII, chci toho podělanýho Revana a Starou republiku! Make it happen, Disney. Rogue One: A Star Wars Story - 9/10 edit:// třetí shlédnutí a ten film je čím dál tím lepší. Dokonce už jsem slyšel i Giacchina (přehrávání vzkazu a zničení Jedhy!) :) ()

Galerie (233)

Zajímavosti (72)

  • Ve filmu se objevují odkazy na animovaný seriál Star Wars Povstalci (od r. 2014). V jedné ze scén lze spatřit jeden z prvních rebelských transportérů spolu s lodí posádky Ghost v doprovodu rebelské flotily. V další scéně pak lze spatřit náladového robota Chopera. (Veskoslav)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama