Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na americké základně na Kubě dojde k napadení a následné smrti vojína Santiaga. O případ se vážně zajímá kapitánka JoAnne Gallowayová, vojenská prokuratura však obhajobou obviněných pověří mladého ambiciózního právníka,  poručíka Kaffeeho. Gallowayová je pověřena alespoň dohledem nad celým případem a je také Kaffeeho nadřízenou.Danielovi Kaffeemu se zdá případ obviněných vojáků Downeyho a Dawsona naprosto jasný a nehodlá se jím podrobněji zabývat – chce svým klientům doporučit, aby se přiznali, a vymoci jim co nejnižší trest. Svým přístupem ovšem vzbudí silnou nelibost Gallowayové, která má na celou tragickou událost jiný názor. Domnívá se, že oba obvinění pouze provedli rozkaz svého velícího důstojníka a že za tím je skrytá šikana, kterou nazývají „rudý zákon“… Gallowayové se nakonec podaří přesvědčit Kaffeeho, aby se pokusil o nemožné – dokázat nevinu obžalovaných. Společně a ještě s asistentem Samem Weinbergem začnou shánět potřebné důkazy. Je to ovšem velice nesnadný úkol, zvlášť když časem zjistí, že stopy vedou do vyšších míst, než si původně mysleli… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicka sudnicka drama netradicne z vojenskeho prostredia. Jej prevedenie mi pripada slabsie. Je tu kopa znamych tvárí, ale jediny kto naozaj exceluje je Jack Nicholson. Lenze je tam prilis kratko. Ostatni si odohraju len svoj standard. Bohuzial aj Cruise, ktory tu hra toho svojho typickeho namachrovaneho fracka, cim mi neskutocne liezol na nervy. A moja oblubena Demi Moore tu zase hra dost chladnu zensku vdaka comu mi tiez nesadla. Takze kedze ma hned dve hlavne postavy riadne stvali, tak to dost poznacilo môj vysledny dojem z filmu. Davam tomu mierne nadpriemerne 3* a viackrat to uz vidiet nechcem. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak se mohlo povést dát dohromady zrovna toto herecké složení? Skvělý výkon Jacka Nicholsona nikoho nepřekvapí, zajímavé bylo sledovat Toma Cruise před tím, než začal k následujícím filmům automaticky dostávat spolu se scénářem i bouchačku, a Demi Moore překvapila sympatiemi, které ve mně vyvolala. Škoda jen toho jejího věčného obočí... ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

S blížícím se koncem dvacátého století se se soudními dramaty roztrhl pytel, snad každá větší hvězda si na svoje konto jeden podobný kousek připsala. Zřetelně si vybavím, jak jsem žánrem až trochu pohrdal jako něčím, od čeho stačí vidět jen to nejočividnější, protože zbytek už bude pouhá variace toho samého. Ale zaprvé to není pravda a zadruhé se žánr z filmové pozice vytratil do seriálových vod a pořádné velkorozpočtové drama s emocionálně zařvaným "Námitka!" aby divák pohledal. A právě Sorkinova vojenská odbočka je pozapomenutým šperkem, na jehož průměrném hodnocení je vidět, že vzpomínky na něj jsou relativně pozitivní, ale že si ho divácká obec tehdy nevážila, protože něco podobného přece přijde za chvíli znovu. Pár správných chlapů je ale jak napínavá kombinace všech myslitelných žánrů, tak sedánek brilantních herců, kde se devadesátková síla v podobě Toma Cruise a Demi Moore protla s Jackem Nicholsonem ve snad životní formě, rozvážně přežvykujícím každou svoji repliku a kdy může nestřežený moment přejít v nejmrazivější výjev. Poklad, který otevřel dveře novým televiizním fenoménům typu JAG nebo NCIS, jejichž odkaz pokračuje i o desítky let později. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tentokráte vážená poroto nečekejte žádné nečekané svědky, žádné důkazy na poslední chvíli ani skandální odhalení. Zde se bude hrát na úplně jinou notu a to hlavně na chlapskou ješitnost. Jack Nicholson v jednom ze svých exkluzivních představení. Každou scénu ve které účinkuje (není jich mnoho, dohromady tuším 4) si suverénně uzme pro sebe. Hodně se mi ale líbil i mladý právník v podání Tondy Cruise, který bývá mnohdy neprávem opomíjen a jeho výkony na plátně často nedoceněny. Určitě film, který stojí za to vidět, trošku se stydím že já tak učinil až nyní. 85% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Medzi zlaté deväťdesiatky patrí aj tento výborný film. Nemám filmy z okruhu armády veľmi rád, ale tento je mimoriadne vydarený, keďže ide o právne záležitosti, vyšetrovanie. Pozerať sa po rokoch a dnes už vlastne už spomínať, aký bol Jack Nicholson pán herec, že v pohode aj z Cruisa urobí amatéra, je v súčasnosti pohladením na duši. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (22)

  • Ve filmu se objeví slovo "sir" celkem 164krát. (don corleone)
  • Autor původní předlohy Aaron Sorkin se nechal inspirovat příběhem jeho sestry, která mu vyprávěla o podobném incidentu na Guantanamo. Při něm však došlo pouze k vážnému zranění a nebyla vyšetřována vražda. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

24.11.2013

Kdysi jim to spolu parádně šlapalo v klasice Pár správných chlapů. Proto si je umíme představit i v hlavních rolích akční komedie studia Warner bros. El Presidente. Projekt se vyvíjel několik let s… (více)

Reklama

Reklama