Reklama

Reklama

Bridgertonovi

(seriál)
  • USA Bridgerton
Trailer 2
USA, (2020–2024), 24 h 38 min (Minutáž: 52–73 min)

Tvůrci:

Chris Van Dusen

Předloha:

Julia Quinn (kniha)

Hudba:

Kris Bowers

Hrají:

Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Jonathan Bailey, Sabrina Bartlett, Harriet Cains, Bessie Carter, Adjoa Andoh, Florence Hunt, Ben Miller, Luke Thompson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál inspirovaný knižním bestsellerem sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců z mocné rodiny Bridgertonových a jejich touhu po lásce. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (209)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prekvapily me ty desitky milionu divaku a treti nejsledovanejsi serial na Netflixu u nas,tak jsem si pustil prvni dil. Je to trochu lepsi telenovela s pekne nadrzenymi hrdiny. Povrchnejsi a do sirky nafoukla Pycha a predsudek, v niz vyborne zahrala ta britska vychrtlina s predkusem. Nerikam ze tato hlavni hrdinka neni uhranciva kocka. Je videt ze ve streamovacich spolecnistech maji dobre specialisty, kteri zjistuji co chteji lidi opravdu videt.Nejzabavnejsi pro divaky budou hindsti, cernossti a indicti slechtici.Scenaristka vymyslela, ze si kral vzal cernosku a to umoznilo mensinam ziskavat tituly hrabat. ()

Hannibal1913 odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudou z toho malý děcka zmatený, že královna Anglie z roku 1813 je arogantní černoška a že v této době byl mezi panstvem a šlechtou každej pátej člověk černé pleti? Co bude následovat? Faraona bude hrát Izraelec s jarmulkou? ... Dabingforum: V českomoravském znění: Ivana Korolová - Phoebe Dynevor (Daphne Bridgertonová), Oldřich Hajlich - Regé-Jean Page (Simon Basset), Martin Písařík - Jonathan Bailey (Anthony Bridgerton), Ilona Svobodová - Ruth Gemmell (lady Violet Bridgertonová), Vendula Příhodová - Claudia Jessie (Eloise Bridgertonová), Dana Syslová - Julie Andrews (lady Whistledownová - vypravěčka), Jan Battěk - Luke Newton (Colin Bridgerton), Michal Holán - Luke Thompson (Benedict Bridgerton), Pavla Rychlá - Adjoa Andoh (lady Danburyová), Sabina Rojková - Ruby Barker (Marina Thompsonová), Simona Postlerová - Polly Walker (Portia Featheringtonová), Klára Nováková - Nicola Coughlan (Penelope Featheringtonová), Lucie Kušnírová - Bessie Carter (Prudence Featheringtonová), Barbora Šedivá - Harriet Cains (Philipa Featheringtonová), Jan Szymik - Ben Miller (Lord Featherington), Viktorie Taberyová - Ruby Stokes (Francesca Bridgertonová), Mikuláš Poláček - Will Tilston (Gregory Bridgerton), Mariana Franclová - Florence Hunt (Hyacinth Bridgertonová), Vanda Károyli - Golda Rosheuvel (královna Charlotte), René Slováčková - Kathryn Drysdale (Genevieve Delacroixová), Petr Lněnička - Julian Ovenden (Henry Granville), Malvína Pachlová - Sabrina Bartlett (Siena Rosso), Martina Kechnerová - Molly McGlynn (Rose), Vlasta Žehrová - Joanna Bobin (lady Cowperová), Anna Theimerová - Jessica Madsen (Cressida), Milena Steinmasslová - Pippa Haywood (paní Colsonová), Filip Tomsa - Freddie Stroma (princ Friedrich), Simona Vrbická - Geraldine Alexander (Wilsonová), Ondřej Kavan - Jamie Beamish (Nigel), Jiří Krejčí - Martins Imhangbe (Will), Radka Malá - Lorraine Ashbourne (Varleyová), Pavel Šrom - James Fleet (král Jiří III.), Milada Vaňkátová, Robin Pařík, Roman Hajlich, Pavel Vondra, Ludvík Král, Zdeněk Maryška, Martin Janouš... Překlad: Jana Mindlová. Dialogy: Jitka Tošilová. Texty písní: Pavel Cmíral. Zvuk: Martin Václavík. Hudební režie: Ondřej Izdný. Režie: Kateřina Březinová. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co mne na první dobrou bacilo přes oči, krom vymazleného vizuálu, nádherných úvodních titulků, tak barva pleti některých herců.To nemyslím nijak rasisticky, ale proboha koho zase napadlo, že v rámci rovnosti bude královna vypadat jak Luciferova nevěsta (nebo fakt měla hoódně ráda solárko), někteří šlechtici, (dokonce i vévoda) jako potomci otrokyň znásilněných bílými pány z čajové plantáže a podobně. Už se jen těším, až další Vinetou bude vlastně přeoperovaná Číňanka a otroci na bavlníkové plantáži modroocí blonďáci. Královna Šarlota Meklenbursko-Střelická se ve společnosti zcela běžně ukazovala s černou lady, která relaxovala u kouření doutníku. - jako fakt?! Já vím, že jde o hisoricky velmi volný romantizujíci seriál, ale když už si tvůrci dali takovou péči s prostředím, chováním a etiketou, tak tohle rozhodně neměli přehlédnout. Jinak krásná hudba, herci hrají dobře, byť emoce po nich poněkud kloužou. Scénář plytký a ohraný, dialogy stupidní. Druhý díl se táhl zcela ve stínu prvního, pak dva díly výrazně lepší, postavy se někam posouvaly, odhalovaly svoji emociální stránku, objevil se i humor a drama a pak hop a přímý sešup do vágní červené knihovny, kde už zbývalo jen zapnout onu příslovečnou večerní lampu. Prostě nuda, unylé pohledy, slzičky, hysterie a nekonečné kecy o lásce prokládané stále stejnými plesy, sem tam trocha sexu. Jako celek jsem dosti zklamaná, myslím si, že potenciál příběhu zůstal zcela nevyužit. Veškerý svůj um vyplýtvali na krásný vizuál a nazdar. Za mne dvě a půl hvězdy, tedy 50%. DRUHÁ ŘADA: docela jsem byla zvědavá, kam se děj posune a posunul se........někam. Zůstal sice krásný vizuál, nádherné i když historicky velmi nepřesné kostýmy, podmanivá hudba (madona v orchestriální podobě, byla fakt pecka), ale to je tak vše. Zcela chyběl humor, nějaké to sexuální napětí a i dramatická linka kulhala, jak stará kobyla. A dosti trapně působily i některé, rádoby dobové momenty v chování. Na stranu jednu, nesměla být dáma s mužem o samotě, na stranu druhou, se mohla courat bez garde po všech čertech a nikdo si ničeho nevšimnul. Sečteno a podtrženo, zatímco jednička působila svým pojetím alespoň novátorsky, nechyběl jí šmrnc, dvojka je jen ubohá, hezky vybarvená červená knihovna pro zoufalé fanynky Rosamunde Pilcher. Za mne 25 max. a trětí řadu už fakt sledovat nebudu. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizody se neskutečně vlečou a seriál je hrozná nuda. Vztah ústřední dvojice je navíc založený jen na neustálém zdůrazňování jejich "předstíraní", a to do takové míry, že o ničem jiném ani nemluví. Jejich zamilovanost pak spočívá v pohledech a fantaziích. O komunikaci se za celou dobu nenaučili vůbec nic. Ze všech těch postav mi byly dlouhou dobu nejsympatičtější matky Bridgertonová a Featheringtonová. Což je na romanci teda dost bída. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Doufám, že ti, kdo tu tak strašně brojí proti "přepisování historie", byli podobně vytočení i u Tarantina, různých filmů z devadesátek, kde hraje amerického prezidenta černoch, a asi všech zpracování muzikálu Jesus Christ Superstar. Není to podle skutečných událostí, není to dokumentární film, je to FIKCE. A zatraceně zábavná, ideální eskapismus na jednodenní binge. Pokud vás (jako mě) vždycky zajímalo, jak by vypadala díla Jane Austenové, kdyby v nich bylo o hodně víc sexu, budete (jako já) nadšení. A herecké obsazení je prostě skvělé. ()

Galerie (441)

Zajímavosti (56)

  • Luke Newton (Colin Bridgerton) je ve skutečnosti levák, avšak v seriálu je nucen šermovat pravou rukou. Takto omlouvá, že v šermu není nijak dobrý. (klara.leb)
  • Nicola Coughlan (Penelope) a Luke Newton (Colin) prozradili, že při natáčení scény, kdy Penelope lichotí Colinovi, že má krásné oči, nemohli udržet vážnou tvář a hrozně se smáli. (klara.leb)
  • Golda Rosheuvel si v seriálu zahrála královnu Charlottu. Tato královna skutečně vládla v Anglii v letech 1761–1818 a byla manželkou Jiřího III. (u kterého se vyvinula duševní choroba). Podle řady historiků byla královna Charlotte první britskou královnou, která pravděpodobně měla africké předky. (Jitomirka)

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Reklama

Reklama