Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

Peabody 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Holmesem z BBC ani nekulhá, prostě je to nesmysl, kromě pár textu kolem hlavy nic společného. Tohle nejsou ani detektivky, je to prostě hláškovací komedie s detektivními prvky, hledat v případech logiku, stavbu, odhalování a pátrání nemá smysl. Některé vtípky jsou vynikající, jiné trapné, prostě k žehlení docela OK. samostatně ani ne. Herecké přehrávání je podstata příběhu. Spíše mne mrzí, že musíme dělat kopie jiných, asi se čeští scénáristé vyčerpali, ovšem ono když vidím ta Místa činu Plzeň, Ostrava anebo Hlavu Meduzy, tak asi opravdu už nápady došly. Takže co bude další? Předěláme skandinávský Most a bude se odehrávat v Praze na Vltavě? Ale zase proti Inspektoru Maxovi, který taky chtěl být hlavně legrační je tohle  lepší, o příšerném Topinkovi ani nemluvě. ()

sorrow odpad!

všechny recenze uživatele

Popravdě, když něco rozkoukám, i když je to někdy hloupé, mám trpělivost to dokoukat. U tohoto seriálu jsem udělal výjimku, kdy jsem viděl jen asi prvních 15 minut první epizody. Důvod? Policistka Polívková předvádí k výslechu spoutaného Kotka (údajně génia s IQ 210). Co čert nechce, přijde kolega Zedníček, že musí jít okamžitě usvědčit jiného podezřelého z vraždy, kterému zrovna končí vazba a dává jí na stůl spis. Génius Kotek zavětří, že by ho snad mohla Polívková pustit, ale ne, nejdřív vyřídím Tebe a pak půjdu na toho druhého, ale teď si půjdu dát kávu!!! Předvedeného Kotka nechává u stolu i se spisem, ten si velmi jednoduše podvlékne pouta dopředu a během pikosekundy nastuduje celý případ, jak se později dozvíme, případ, na kterém 2 roky pracovalo 20 policistů. Jelikož Polívková je taková husa, že si nedokáže koupit kávu v automatu, Kotek se nezištně vydává do výslechové místnosti (je tak geniální, že ví přesně kam v tak velké budově jít) a navíc k mému velkému překvapení má už zase ruce spoutané za zády, tedy mimo záběr si asi jen tak z dlouhé chvíle zase podvlékl pouta za záda, aby pak dorazil do výslechové místnosti a opět si lopotně podvlékal pouta dopředu, proč, to ví asi jen tento „Einstein“… Během dvouminutového výslechu se pak obviněný přiznává člověku s pouty na rukou a to akorát v době, kdy vytřeštěná policistka Polívková s namířenou bambitkou vtrhne do výslechové místnosti. Tento úvod má pak za následek, že banda hloupých policistů z tohoto stupidního seriálu nabídne konzultační spolupráci tomuto neotřelému géniovi, který jim pak v osmi epizodách pomůže s vyšetřením každého případu svými mimořádnými schopnostmi. U toho já ovšem už nebudu, protože ten úvod na mě měl tak odpudivý dopad, že bych se musel stydět tohle sledovat… ()

Reklama

AgnesDee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místy naivní, ale námětové zajímavý seriál (neberu v potaz německý originál), který si hraje s konceptem, že všichni policajti jsou naprosto idioti a jen za pomoci geniálního fyzika můžou vyřešit své případy. Bohužel policajti jsou až takoví idioti, že hlavní hrdina z nich vychází jako naprosto racionálně uvažující člověk, jehož koníčkem jsou fyzikální zákony. Musím ale televizi Prima pochválit za to, že konečně ví, kdy má seriál ukončit (i když jeho konec přišel v podstatě odnikud a cliffhanger naznačuje, že se dočkáme i druhé řady. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

1. díl: Neobyčejně hloupá trapárna. Smát se tomu nedá, jen kroutit hlavou. 70% času jsou prostoje, 90% času blbé kecy, 20% jakési otřesně špatné dětské scénky. Je to mírně nad úrovní Ulice. Ještě zkusím 2. díl než to vzdám. ||| 2. díl: Stejně blbé, protivné a trapné jako 1. díl. Nedodíváno, vypnuto. ||| Zkusil jsem chvilku 7. dílu. Trapný hnůj. Další díly už zkoušet nebudu. (4%) ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálu pomáhájí komediální prvky. Hodně se snaží vyrovnat zahraničí. Kopíruje koncept který už známe. Např. Mentalista nebo Sherlock a podobné kdy je borec divnej ale extrémně chytrej. Tohle lidi prostě láká. Jenže bohužel herecky je to NĚKDY slabé, kolísavá kvalita. Možná je to tím že u nás herci nemají čas se připravovat na role. Spoustu toho co se tvoří je spíš kvantita, ale co kvalita? Herci musí brát velké množství rolí v TV a na divadle aby se uživili. Známá USA produkce dává více peněz i času pro herce. Kotek je zábavnej ve své roli. Ale jeho i ostatní herectví postav je málo uvěřitelné. Máte někdy pocit, že něco předříkávají z papíru. To je škoda. + Některé nelogické děje. Např. ukradnete drogy a pak se cpete do vyšetřování, a vše je prominuto. Vážně. V našem státě? Možná by bylo lepší zkrátit každý díl a pohrát si s detaily a hlavně herectvím. Tady je to ta častější slabina. Nesmí chybět v každém díle nějaký sexík. Nebo někdo bez  trička XD. V prvním díle holka, v 2. a 3. pánové. Některé lidi lákají podivíni protože oni sami se cítí velice často nepochopení. Cítí se jako v tomto seriálu Filip. Scénář se snaží oslovit spíše mladší. Některými fyzickými výkony, hláškami i erotikou. * Jsem v šoku, že se mi toto dostalo pod kůži a s každým dalším dílem. Nerozumím tomu :). Měla bych spoustu výhrad. Ale je to parádní oddechovka. /Je to tak blbé až mě to baví...jako když si náš Einstein Filip zapaluje v 6 díle první řady mrkev a paroduje Colomba. XD ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Premiérové uvedení šesté epizody zhlédlo 695 tisíc diváků (15+), jednalo se tak o nejsledovanější pořad sobotního večera po 20:00. (rublik05)
  • Motorová tříkolka je od italské firmy Piaggio APE, kde se vyrábějí od roku 1945. (sator)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama