foto

Veronika Freimanová

  • nar. 24.9.1955 (61 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Veronika Freimanová se narodila v roce 1955. Jako dítě navštěvovala hodiny baletu, hrála ve filmu a TV (Studio Kamarád). Při studiu Státní konzervatoře již hostovala v Činoherním klubu, kde později byla v angažmá. Přes dětské role a role princezen - O CHUDÉM KRÁLOVSTVÍČKU, PTÁK OHNIVÁK - se do širšího podvědomí zapsala rolí učitelky Hanky ve filmu SNĚŽENKY A MACHŘI. V dalších letech se objevila v několika inscenacích, seriálech a filmech. Vyzkoušela i roli moderátorky, a to především zábavních a kulturních pořadů.

Veronika Freimanová je v současnosti na vrcholu své kariery, úspěšně účinkuje v Divadle U hasičů a také v Divadle bez zábradlí. Na plátnech kin se objevila v rolích maminek v teenagerovských komediích SNOWBOARĎÁCI a RAFŤÁCI. Starostku Vítovou hraje v seriálu HRABĚNKY pod režijní taktovkou svého manžela, kameramana a režiséra (držitel čtyř Českých lvů) Jaroslava Brabce. Je matkou dvou dcer, Terezy a Markéty.

Veroniku můžete spatřit na divadelních prknech, na plátnech kin a televizních obrazovkách, mimo pracovní činost se stala patronkou Linky proti rakovině prsou kosmetické značky Avon a je patronkou občanského sdružení Luka, jehož cílem je plnohodnotné včlenění handicapovaných do společnosti.

Petr "contrastic" Kubíček

Herecká filmografie

Filmy

2015 Korunní princ (TV film)
Lovci a oběti
2014 Jakub a jeho pán (divadelní záznam)
2013 Nepravděpodobná romance
2012 Prstýnek (studentský film)
Stín smrtihlava (TV film)
2010 Mezi nimi
Vyprávěj - ohlédnutí (TV film)
2009 O království z nudlí a štěstí bez konce (TV film)
2008 Hrobník (TV film)
Sněženky a machři po 25 letech
2006 O Šípkové Růžence (TV film)
Rafťáci
Šťastní sebevrazi (TV film)
100 + 1 princezna (TV film)
2004 Nadměrné maličkosti: Nehoda (TV film)
Snowboarďáci
2003 Kobova garáž (TV film)
Probuzená skála (TV film)
Stín viny (TV film)
2001 Ideální manžel (TV film)
O víle Arnoštce (TV film)
2000 Gambit (TV film)
1999 Žena z druhé ruky (TV film)
1997 Cesta do Paříže (TV film)
Lakomec (TV film)
1996 Kolja
1995 Holčičky na život a na smrt
1994 Báječný víkend (TV film)
1993 Krvavý román
Kryštof a Kristina (TV film)
1992 Dva z nás (TV film)
Gudrun
Osvětová přednáška v Suché Vrbici (TV film)
Tvář za sklem (TV film)
1991 Lorna a Ted (TV film)
Nepoužitelný Max (TV film)
Pofoukej mi jahody (TV film)
Svědkyně (TV film)
Zálety koňského handlíře (TV film)
Žebrácká opera
1989 Bludiště (TV film)
Divoká srdce
Fubu (TV film)
Na letním bytě (TV film)
1988 Bludiště cest (TV film)
Nefňukej, veverko!
Ten zázračný dotek lásky (TV film)
Veverka a kouzelná mušle
1986 Domácí lékař (TV film)
Hříšný Václav (TV film)
Můj obchod se psy (TV film)
1985 O chamtivém strašidle (TV film)
O Rozárce a zakletém králi (TV film)
Perly a růže (TV film)
Putování za měsíční nitkou (TV film)
Spící princ (TV film)
1984 Čertův švagr (TV film)
Lucie, postrach ulice
Rubikova kostka (TV film)
Tři princezny tanečnice (TV film)
1983 ...a zase ta Lucie!
Darmošlap z Nemanic a princezna Terezka (TV film)
Píseň o plané růži (TV film)
Vnitřní zrak (TV film)
Vzpurní svědkové (TV film)
1982 Od vraždy jenom krok ke lži
Potrhlá Andula (TV film)
Sněženky a machři
Vinobraní
1981 Skleněný dům
Tři v tom (divadelní záznam)
V zámku a podzámčí (TV film)
1980 Jen si tak trochu písknout
O Ptáku Ohniváku (TV film)
Pohádka z šafránové louky (TV film)
Půl domu bez ženicha
1979 O chudém královstvíčku (TV film)
1978 Julie pod balkonem (TV film)
Šaty po tetě (TV film)
1977 Šestapadesát neomluvených hodin
1973 Láska

TV seriály

2015 Vraždy v kruhu (TV seriál)
Na nejvyšší úrovni (E12)
2014 První republika (TV seriál)
Štvanice (S01E22)
Svědci z onoho světa (S01E19)
Španělská chřipka (S01E04)
další epizody (6)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Byl lásky čas (E08)
Špačkovi v síti času (TV seriál)
A je to v kufru! (E15)
Na útěku (E10)
Tatínek na objednávku (E04)
další epizody (4)
Vyprávěj (TV seriál)
Něco končí, jiné začíná (S05E22)
Dobrý skutek (S05E21)
Tsunami (S05E20)
další epizody (23)
2012 Nejlepší Bakaláři (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
Civilka (S04E15)
The Rolling Stones (S04E14)
Sbohem, babičko (S04E13)
další epizody (27)
2011 Vyprávěj (TV seriál)
Chmelová brigáda (S03E14)
Osmdesátiny (S03E13)
Burza (S03E12)
další epizody (14)
2010 Cesty domů (TV seriál)
Zázraky života (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
Šok! (S02E16)
Charta 77 (S02E15)
Vánoce (S02E14)
další epizody (24)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
Bonboniéra (S01E18)
Silvestr (S01E17)
Vánoce (S01E16)
další epizody (18)
2007 Hraběnky (TV seriál)
Bohatá úroda (E02)
Dům u moře (E01)
Světla pasáže (TV seriál)
Trapasy (TV seriál)
Četnické humoresky (TV seriál)
Pamlsek (S03E03)
2005 Náves (TV seriál)
Snowboarďáci (TV seriál)
2004 Místo nahoře (TV seriál)
Náměstíčko (TV seriál)
Stěhování (E10)
Máti (E05)
Banální diagnóza (E04)
další epizody (6)
Pojišťovna štěstí (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
1999 Hotel Herbich (TV seriál)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
1996 Draculův švagr (TV seriál)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
1992 Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Ruce s dlouhými prsty (E06)
1991 Co teď a co potom? (TV seriál)
1989 Případy podporučíka Haniky (TV seriál)
Muž, který nesměl domů (E06)
1985 Slavné historky zbojnické (TV seriál)
1984 Slané pohádky (TV seriál)
1982 Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Kuchařinka (E09)
Včelař (E04)
1980 Lucie, postrach ulice (TV seriál)
1973 Kamarádi (TV seriál)

Dokumentární

2011 Příběhy slavných: Ten, který skákal přes kaluže (TV film)
2009 Film o seriálu: Vyprávěj (TV film)
2006 Film o filmu: Rafťáci (TV film)

TV pořady

2013 Exkluziv! (TV pořad)
Polívka na víně (TV pořad)
TýTý 2012 (TV pořad)
2012 Tajemství rodu (TV pořad)
TýTý 2011 (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Vyprávěj - O čem jsme nevyprávěli (TV pořad)
2010 Český lev 2009 (TV pořad)
Silvestr až do dna aneb s Čmaňou půlnoc nepropásnete (TV pořad)
2009 Zázraky přírody (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
Žito (TV pořad)
2005 O češtině (TV pořad)
Veselé vánoční (pří)hody (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace