Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deset krásných let se mladá Mija (An Seo Hyun)  starala v srdci jihokorejských hor o svou obří zvířecí společnici Okju. Vše se ale změnilo ve chvíli, kdy se Okji zmocnila nadnárodní společnost Mirando Corporation, která ji přemístila do New Yorku. Bezcitná ředitelka společnosti Lucy Mirando (Tilda Swinton) má se zvířetem své vlastní plány a Mija se musí vydat na dlouhou a náročnou záchrannou misi, aby mohla svou milou Okju dovést zpět domů. Na cestě se ale setkává s dalšími lidmi, kteří mají o osudu zvířete své vlastní představy. (Kiisaki)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (148)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná věcička, domácí mazlíček za zlaté prasátko, zajímavé propojení.. Ta malá holčina se mi líbila od samého začátku, byla mi srozumitelná, vím, jaké to je, mít ráda.. Sdělení i myšlenky jsou tu jasné a já musím zcela upřímně přiznat, že mi tvůrce zadrnkal do noty.. Tilda skvělá, ostatně jako vždy, za zmínku stojí určitě i Paul Dano, způsobil mi příjemné překvapení.. Celkově filmová spokojenost, u mě dobrý, dost dobrý.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé spojenie kórejského a amerického filmového priemyslu. Okja je netradičný film, možno skôr filmová rozprávka pre staršie deti . Je isté, že túto sviňu kríženú s hrochom?? alebo čo to má byť si určite všetci obľúbite. Cesta za ziskom v podaní Tildy Swinton v dvojúlohe i ceta za záchranou je plná prekvapení, vrátane drsných scén, kde tieto milé tučné stvorenia čakajú na masovú i mäsovú popravu, následne potravu...Toto deti asi už nebudú chcieť vidieť, ale i taký je život. 80%. ()

Reklama

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Za ta léta se můj vztah k aktivistům hodně změnil, stejně tak jako k ekologii a masnému průmyslu. No a upřímně řečeno to hlavními a prvními podněty byly právě filmy, ať už dokumentární nebo ne, jsem rád, že si lidi víc a víc uvědomují, co je nezbytné k tomu, abychom mohli fungovat né jako jednotlivci, ale jako jeden sjednocenej celek v nějakém přijatelném soužití. Kupodivu je masný průmysl řadu let úspěšně přehlížen a kulinářský prasata z celého světa mohou dál debužírovat nad ostatky nevinných a mírumilovných tvorečků, kteří prostě proti nám nemají šanci. Takové genocidní tažení nemá žádné ospravedlnění a tvrzení, že ''silnější vyhrává'' zde nejsou na místě - zde je pouze a jen na místě poukázat na lidskou tupotu a zbabělost, vždyť své morče taky nesežerete. Hold svět není fér, řeší se kolem velké finanční tahanice a nelítostní dementi bez špetky slitování, či empatie nás povedou nejprve k výčitkám a lítosti a pokud budou další generace podobného přesvědčení, že je v pohodě denně předčasně ukončit miliony živočichů, pak i do bodu, který kolísá s nezvratitelnou záhubou. S naší nevyzpytatelnou společností je jakýkoliv scénář opravdu možný. Přesto musím zasalutovat Lilly i celému týmu za poctivě odřenou práci. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo....jiný. Ale taky hodně zajímavý a dobrý. Všichni vegani, vegetariáni a lidi za práva zvířat tohle budou mít jako svůj kultovní film. Ale doporučuji všem aby se na ten film podivali. Za prví si Okju zamilujete, za druhý téma je aktuální a vtáhne Vás děj. A za třetí je tam chvilkama Gyllenhaal a zase hraje šíleně dobře. Na tenhle film si asi každý musí udělat názor sám ale má co říct i po hereckých nebo po stránkách efektů je to dobrý film. 80% ()

t.mon 

všechny recenze uživatele

Dokonalá parazitovská poslední půlhodina mě naprosto odzbrojila, přidejte si naprosto famózní Swinton a Gyllenhaala a výpravu první části filmu a vypadne vám naprosto neprávem opomíjená netflixovská paráda, která snad časem (nejlíp teď po úspěchu již zmíněného Parazita) dostane trochu zasloužené pozornosti. ()

Galerie (161)

Zajímavosti (7)

  • A.L.F je skutočná organizácia, ktorá zachraňuje zvieratá z bitúnkov a klietok a taktiež narušuje ekonomiku veľkých firiem tohto odvetvia. (Astonko)
  • Tvár Okji bola vymodelovaná na vzor Lamantína. Ide o morské zviera aké obýva oblasť od juhovýchodu USA až po severovýchod Južnej Ameriky a karibskú oblasť. (dwdb)

Reklama

Reklama