Reklama

Reklama

Ave, Caesar!

  • USA Hail, Caesar! (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Komedie
USA / Velká Británie / Japonsko, 2016, 106 min (Alternativní 102 min)

Scénář:

Joel Coen, Ethan Coen

Kamera:

Roger Deakins

Hrají:

Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Ralph Fiennes, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Frances McDormand, Channing Tatum, Jonah Hill (více)
(další profese)

Někteří lidé mají úžasnou schopnost vyřešit i ten největší problém. Prototypem takového člověka je Eddie Mannix, jehož polem působnosti jsou hollywoodská filmová studia. Den „žehliče problémů" Eddieho (Josh Brolin) začíná brzy ráno riskantní záchranou pověsti mladičké hvězdičky, která už už padá do morálního bahna a do spárů policie. Hned nato smiřuje rozzuřené církevní představitele, které naštval scénář připravovaného biblického velkofilmu. Režisérovi sofistikovaných dramat (Ralph Fiennes) musí do hlavní role vnutit hvězdného představitele kovbojů, který sice umí házet lasem, zato neumí mluvit. A to není všechno. Problémy mu dělá i hvězdná plavkyně Anna (Scarlett Johansson), jež má choulostivé osobní trable, a slavný tanečník Burt (Channing Tatum), jenž se z ničeho nic začal chovat divně. A to pořád není všechno. Největší vrásky na čele mu vykloubila superstar Baird Whitlock (George Clooney), který byl unesen neznámou organizací, jež si říká Budoucnost, uprostřed natáčení velkofilmu Ave, Caesar! Pro ostříleného Eddieho ale sebevětší krize není problémem, nýbrž výzvou. (CinemArt)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (362)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Ave, Caesar a trochu tápu! Jediné slovo, které mě při konci filmu napadlo byla nekonzistentnost. Námět naprosto skvostný a výprava přímo malebná, ale jen mi to prostě nedrželo pohromadě. Coenovic rochnění se v bizarnostech je nesmírně zábavné a je tu široká paleta vtipných scének, ale nepronikl jsem do toho kolotoče, jak by mělo být hodno. Příběh mi tak trochu unikal a nejsem si jistý, jak snímek uchopit. Tři hvězdy myslím hovoří za vše. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Mám predtuchu, že bratia Coenovci sú momentálne v tvorivej kríze, z čoho pramení tento NEPODAROK, odfláknutý, fušersky film o filme. Preboha živého, takmer nepozerateľný film ! Absolútne nefunguje ako celok, ale len v dvoch scénach, jednak muzikálové číslo s Channingom Tatumom a scéna so strižne s Frances McDormand, ktorá je žena, Joela Coena ( Za čias classic hollywood bolo úplne bežné, aby filmy strihali ženy, to zachytili dobre + napozerali klasické snímky, ale ako vidieť, to nie je všetko, skrátka - nestačí to ! ). Tému by som pochopil, t.j KOMUNISTI a SCENÁRISTI Vs. HOLLYWOOD, v tom šéf štúdia ( Eddie Mannix ) - Capitol Pictures, ktorému uniesli najväčšiu HVIEZDU - Baird Whitlock, ale potom to naberá tak debilné obrátky, že sa normálne čudujem, toto je od bratov Coenovcov ? Bohužiaľ, áno, a to ma mrzí, že kedysi talentovaní vyprávači zaujímavých a celistvých príbehov, takto klesli k niečomu, čo sa na nich nehodí ! Jebnutý film ! Nemajú ani poňatia, ako by sa mal nakrúcať, skutočne kvalitný film o filme, Billyho Wildera sa už opýtať môcť určite nebudú, ale Tim Burton by im poradiť mohol, či skôr mal. Je neskoro, vážení, toto je skoro odpad ! Ani herecké obsadenie, či tradične prospešná kamera, dvorného Rogera Deakinsa, nezachráni už tak strašne rozpačité DOJMY ! SKLAMALI ma, a ak prídu opäť po rokoch s niečim tak príšerným, ako je toto, tak teda zbohom aj s batohom, dúfam, že sa spamätajú, pokiaľ je čas, lebo mám rád ich staršie filmové chuťovky, ako sú - No Country for old men, Fargo, či Big Lebowski, ale ako vravím, naposledy, fakt dobrý film nakrútili pred ôsmymi rokmi, Burn After Reading, tak skúste byť opäť tými, ktorými ste boli... ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Lidi k těmhle Coenovcům přistoupili s předsudky a takhle to dopadlo. Přitom je to semtam zase ta jejich bezvadná komedie, jakou oni umí. Vyloženě mě nadchnul v pidiroli Jonah Hill a potom jako režisér Ralph Fiennes. Historie dějepisu se opět rozdává plnými hrstmi. Tvůrci mají retro prostě v malíčku. Hodně zvláštní film, nicméně zábavný. O muzikál se opravdu nejedná. Hlásím spokojenost. 65% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Filmový bonbonek pro poučeného diváka. Naprosto skvělá podvratná satira a zároveň okázalá a přiznaná pocta klasickému Hollywoodu, té legendární továrně na sny. Pastiš hned několika žánrů, které jsou tak skvěle natočené, mají ten správný oldschoolový švih a přitom jejich záměrná prostoduchost je ozbrojující - Ježíš, jenž není na plátně vidět a jehož představitel si není jistý, jestli je hlavní hrdina filmu, typický unifikovaný historický hollywoodský kostýmní velkofilm, který má ,,umělecké" ambice změnit svět, ,,pásová výroba" westernových nicotností, vyprázdněná vztahová konverzační dramata ze života společenské smetánky, skrytý homosexuální podtón v muzikálovém čísle stepujících námořníků, choreograficky dokonalá muzikálová čísla s aquabelami, některé scény a nasvícení jakoby z temných noir detektivek...to vše zasazeno do hlubšího kontextu mccarthistického honu na čarodějnice (na toto téma doporučuji skvělý film Na černé listině s excelujícím Woody Allenem) a odkaz právě na známou černou listinu (na které bylo nejdříve 10 a později stovky osob - zejména scenáristů, ale i herců, režisérů atd.), kterou vytvořil Výbor pro neamerickou činnost...aneb aktuálněji píchnutí do salónního marxismu, který i u nás má i dnes živnou půdu... Osobně kvituji i fakt, že roli komunistickými ideály pomatené hollywoodské hvězdy hraje právě George Clooney, v civilu známý coby levicový politický aktivista...minimálně coby projev oceněníhodné sebereflexe...(sám Clooney na téma mccarthismu před deseti lety režíroval skvělé drama Dobrou noc a hodně štěstí) Po formální stránce pečlivá rekonstrukce filmů hollywoodské zlaté éry, která ovšem po coenovsku vždy a všechno shodí (v jejich podání kupříkladu tzv. desítka opravdu kolaborovala s Rusy) a nebere se ani trochu vážně... Inu, taková typická coenovština... PS: Na téma mccarthismu byl natočen o rok dříve ještě další film, totiž skvělé životopisné drama Trumbo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Je to trochu rozhárané, nedrží to pohromadě, jsou tu zábavné scény, pak méně zábavné a pak úplně připitomělé (sovětská ponorka). Ale jako celek to je pořád milá exkurse do doby, kterou mám rád nade vše, tedy do zlatých 50.let ´Zlatého Hollywoodu´, kdy kinům vládli naivní westerny, ještě naivnější béčková sc-fi a sandálové filmy. A řeknu jedno jméno - Alden Ehrenreich. Ten kluk mě hodně baví, z něho bude jednou hvězda, dejte na mě. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Fiktívne filmové štúdio Capitol Pictures sa taktiež objavilo v jednom zo starších filmov bratov Coenovcov, Barton Fink (1991). (beso74)
  • Dolph Lundgren má ve filmu malé cameo jako velitel ruské ponorky. V závěrečných titulcích však není uveden. (fisus)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Lucasfilm potvrdil nového Hana Sola

Lucasfilm potvrdil nového Hana Sola

17.07.2016

Dva a půl měsíce. Tak dlouho Lucasfilmu trvalo potvrdit, že si Alden Ehrenreich opravdu zahraje mladého Hana Sola. Celý internet o jeho obsazení ví od 6. května, nikdo z tábora Star Wars o něm ale… (více)

Našel se mladý Han Solo

Našel se mladý Han Solo

06.05.2016

Star Wars vesmír se ještě letos rozroste o spin-off Rogue One a v prosinci 2017 nás čeká klasická Epizoda VIII. Řada fanoušků se ale těší i na prequel s mladým Hanem Solem, který nám v květnu 2018… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama