Reklama

Reklama

Třináctiletý Sam Cleary (Javon 'Wanna' Walton) má podezření, že jeho záhadně samotářský soused pan Smith (Sylvester Stallone) je ve skutečnosti legendární hrdina Samaritán, který byl před 25 lety prohlášen za mrtvého. Zločinnost je na vzestupu, město balancuje na hraně chaosu a Sam se rozhodne vylákat svého souseda z úkrytu, aby zachránil město před zkázou. (Prime Video)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (241)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ach jo Slaji bylo to nutný? Bohužel musím konstatovat, že tenhle pokus o drsný temnější stařecký superhrdinský film se vpravdě nepovedl. Já neříkám, že se to Sly nesnaží alespoň narozdíl od jiných dělat oldschool, ale působí to stejně hnusně digitálně jako většina dnešní filmový produkce. Navíc celá ta linie s tím otravným klukem šla úplně mimo mě a tak mě nerozhodilo ani to rádoby překvapivé rozuzlení. No nic k některým hrdinům mého dětství chovám pořád respekt, ale možná už by bylo lepší kdyby nic netočili.15% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Lepsi nez jsem cekal, ale horsi nez to mohlo bejt. Rozhodne plus je, ze film nema pres dve hodiny a nesnazi se napodobovat rozjuchany digifesty od MCU. Tohle je svoji spinavou a drsnou atmosferou mnohem bliz Spawnovi, Robocopovi a vlastne i Batmanovi, ono se ostatne to mesto moc od Gothamu nelisi. Dej i scenar jsou sice extra jednoduchy a dialogy se omezujou jen na nutny minimum, ale nejakym zazrakem to proste funguje, film i kdyz odsejpa hodne pomalu a bliz ma spis k nejakymu drama z ghetta, tak po celou dobu bavi a kdyz uz dojde na nejakou akci, tak je hodne fajn. Jako celek proste fajn oldschoolova zalezitost s perfektne charismatickym Slyem, kterej se sice musi hodne snazit, aby jeho postava nezacala pripominat Rockyho, ale do role se hodi skvele. Takze za me proste spokojenost. ()

Reklama

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Rambo, chceš piko? - Jasný! Prime presents: Rambo na piku! Do toho říznutý s LSD, aby se vymazala veškerá krev a dojezd působil jako bezduchost. PG-13 forever! A jak krásně by to před-finále dopadlo aspoň na ty dvě hvězdy s tím R-Rating, co? Scénář jednoduše vyhrabán z roku 2007, jenže v tý době by to aspoň bylo cool. Stallone se překvapivě do snímku docela hodí, protože mu to scénář v rámci možností dovoluje (btw takovou jednoduchost fakt psali čtyři lidi??) What a.... Julius Avery se po úžasném Overlordovi nechal vyplatit pěkně nudnou sračkou (chudák, ale zároveň trošku dickhead). Stopáž je i na těch 90 minut hrozná přepálenost, nástupce Morbiuse je tu! Jednoduše řečeno, absolutně zbytečný film, který doporučím maximálně fanouškům Lil Pumpa, protože... no však uvidíš proč. Soundtrack jediný rád pochválím, ještě možná ta kamera občas nevypadala úplně k zahození. Jedna ušmolená hvězdička z principu, že si nechci zasrat profil odpadem. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Bylo mi jasné, že to nebude žádný zázrak a upřímně jsem to podstoupil jen kvůli vkusnému traileru a hlavně mé oblíbené postarší hvězdičce. Ukázka naslibovala hory doly, realita však byla úplně jiné kafe. Sledovat pak po většinu stopáže malé, nesympatické děcko v hlavní roli mi činilo opravdu velké utrpení. Jako by nestačilo, že příběh za moc nestál a celé to bylo přinejmenším hloupé. Snaha získat si mladší diváky takto kýčovitým malým fakanem je skutečně pozoruhodná. Proto jsem se docela dost nudil a vlastně bych vám ani nedokázal odpovědět, proč jsem to dokoukal až do konce. Později sice Samaritán dostane výrazně více prostoru, ale jen těžko již může něco zachránit. Vždyť já ani nedokázal pochopit z jakého důvodu si toho kluka vůbec oblíbil. Jasně, byla to s prominutím tak trochu sračka. Na druhou stranu však smekám před výkonem Sylvestra Stallone, neboť ten mne rozhodně nezklamal. Je až k neuvěření, jakou roli je ve svých takřka osmdesáti schopen věrně ztvárnit! 30% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Když smícháte celkem slušný koncept s nudným provedením, vznikne Samaritan. Sylvester Stallone si tady zahrál chlapíka, jenž má své superhrdinské dny už za sebou a snaží se dožít v míru. To se však podle očekávání nepovede a on musí znovu ukázat, že v něm ještě kousek síly zbyl. Problém je v tom, že je to docela nuda. S filmem mám hned dva problémy. První trefou do koulí je absence jakékoliv brutality. Tyhle typy snímků nejsou typickými superhero filmy a tak si můžou dovolit mířit na dospělejší publikum. Problém tedy tkví v tom, že tady se to vyloženě nabízí a já se nedočkal ani kapičky rudé tekutiny. Akce, i když jí není moc není vyloženě špatná, ale v některých scénách ty urvané končetiny a otevřené zlomeniny prostě chybí. (Zdravím seriál The Boys). Druhý problém mám s provedením. Od režiséra Overlord, jenž byla docela fajn žánrovka, bych čekal svižnější režii. Tentokrát jsem dostal docela zdlouhavou, ne moc zábavnou historku o tom, že i superhrdinové stárnou a pomočují se v noci. Když už mám dostat drama právě o tom, čekal bych větší razanci v napětí, lidském dramatu nebo aspoň náznaku toho, že mě postavy budou zajímat. Ale abych jen nenadával, tak samozřejmě samotný Sly má obrovské charisma a sám by utáhl i film o prodejci salámu v Bille. Pořád na to herecký má a většinu snímku si krade pro sebe. Škoda jen, že scénář i režie mu berou vítr z plachet. Dále docela potěší záporák, který je správně agresivní, nesympatický a většinu času, co stráví na obrazovce si tu zápornou roli fakt užívá. Akční scény jsou rutinně natočeny, přesto jich je však víc, než bych čekal.   Verdikt: Samaritan, jenž měl původně jít do kin, ale nakonec šel na stream (proč asi?), není vyloženě špatný film. Akorát doplácí na línou režii, rutinní akci a mění celkem zajímavý koncept v superhero žánru na béčkovou věc, která sice neurazí, ale druhý den si nebudete pamatovat, o čem byla. Chybí zde jakýkoliv náznak brutality, invence v akci či snaha trošku hlouběji prozkoumat charaktery postav. Stallone je klasicky super, jen je škoda, že nemá prostor ukázat víc. Dobrý herec je bez debat, ale hraje se špatnými kartami. Dobrý záporák a občas zajímavá bitka, tak zachraňují snímek od úplného odpadu. Daleko od něj, však není. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Když jde Joe (Sylvester Stallone) v dešti po ulici a začne ho sledovat gang, má kapuci, která je součástí bundy. Tu má v některých záběrech nasazenou a v některých ne. (Fenk)
  • V 65. minúte nastáva scéna, kedy Joe (Stallone) aj s malým dievčaťom preskočí cez auto, prevrhne ho a ukryje sa zaň pred hodeným granátom. Takým, aký v minulých scénach dokázal vyradiť všetku elektroniku v okolí výbuchu. Tu však nevyradí ani len mobilné telefóny početných pozerajúcich sa ľudí, ktorí celú scénu na mobil natáčajú. (baclajean)

Související novinky

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

15.08.2022

Studia MGM a Warner Bros. Pictures uzavřela novou několikaletou smlouvu, podle níž v budoucnu přeberou Warneři zodpovědnost nad mezinárodní (tedy mimo USA) filmovou distribucí MGM. To mělo doposud… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama