Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pro fanouška formule nic nového. Já osobně jsem si ale z dokumentu odnesl hodně. Nikdy jsem nebyl fanoušek F1, ale věděl jsem kdo byl Schumacher a vlastně jen díky tomuto člověku jsem věděl, co formule je a občas se na závody i podíval. Je to legenda a tou vždy zůstane. Z dokumentu vyplývá, že nebyl jen dobrý závodník, ale také dobrý člověk. On není inspirací jen pro závodníky formule, ale také pro veškeré sportovce, kteří ač jsou výborní ve svém oboru, nemusí být ve svém soukromém životě. On si své soukromý dokonale střežil a teď to dělá jeho rodina jemu. Chápu, že rodina neukázala nic z aktuální situace, ale mlžení okolo jeho stavu je smutné, jelikož jeho největší fanoušci si zaslouží znát skutečnost. Z dokumentu sice není nic moc poznat, ale dle posledních slov nemluví, nechodí, atd., potřebuje denní péči ošetřovatelů a podobně. Je to život, který by chtěl Michael žít? Nechtěl by pro rodinu třeba něco lepšího v jeho stavu? O těchto věcech můžeme jen spekulovat a když bůh dá, třeba ho ještě někdy uvidíme, ač silně pochybuji. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Celá životná cesta najlepšieho jazdca F1 v doterajšej histórií. Jeho vzostupy aj pády. Súboje so životnými rivalmi. Kolegovia z brandže upustia nejedno milé slovo na margo tejto pretekárskej legendy. Prevedenie: Dokument je veľmi dobre zostrihaný, tak ako to Netflix jednoducho vie. Boli v ňom tie najpodstatnejšie okamihy z trate ale aj so súkromného života. Asi každý vie ako nakoniec Michael dopadol a teda sa dal očakávať emotívny koniec ale ja som čakal že sa dočkáme aspoň pohľadu na Michaela v tejto dobe. Asi chcel aby si ho ľudia pamätali v najlepšom možnom svetle. 82% ()

Reklama

char_t 

všechny recenze uživatele

Jako Schumiho fanoušek jsem doufal, že se dozvím něco nového z historie, nebo naopak jeho současnosti... a nic. Dostal jsem jen dvouhodinové shrnutí závodní kariéry, pár záběrů ze závodů, několik mluvících hlav, a konec. Sice hezky zkompilováno, ale totálně bez emocí, nebo nějakých zákulisních informací. Prostě nezajímavý průměr. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s mnohými, že k dokumentu o Sennovi se to nedá ani přirovnat. Ale Senna byl naprosto jiný člověk, než Schumacher....Nebudu hodnotit, jak moc věrně je zdokumentována jeho kariéra, tu zas tak přesně neznám. Ale při pohledu na Corinnu vím jedno:  ona ho hluboce milovala, miluje a milovat bude, až za hrob, jak se říká...ta v životě nedá souhlas s odpojením od přístrojů. Tohle bude asi muset rozhodnout Bůh (nebo příroda pro ateisty). Závěr filmu je  srdcervoucí, mladý Mick vlastně odpověděl, jak na tom otec je - nemohou spolu porozprávět o jeho závodění, otec mu nemůže poradit a předat své bohaté zkušenosti...ten smutek je všeříkající. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Schumacher mi byl vždycky sympatický a tato óda na „Šumiho“ to jen potvrdila. Život velmi cílevědomého člověka, který věděl, co chce a šel si za tím. Velmi sympatická mi je i jeho manželka, která na konci řekla moc hezkou myšlenku „Michael nás vždy ochraňoval. A teď ochraňujeme my Michaela.“ Takže rozhodně nečekejte, že vám někdo ukáže záběry, jak leží bezvládně na lůžku. Jaký paradox, že se mu život obrátí na ruby při obyčejném lyžování. Jinak je dokument proložen velkou spoustou fotografií a videí jak z profesního, tak z osobního života. Jelikož jsem ale viděla nedávno dokument Senna, tak dávám jen 4*. Zkrátka mě tak nechytil za srdíčko. ()

Reklama

Reklama