Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je dar a stojí za to o ni bojovat... Čtrnáct let strávil Danny Flynn v belfastském vězení. Vešel do něj jako devatenáctiletý mladíček za atentát, jehož se s ostatními členy IRA zúčastnil, vychází z něj jako dospělý muž, který ztratil nejkrásnější roky svého života a už nechce páchat násilí. Jenže z Irské republikánské armády se nevystupuje. A rozum – i rozumní lidé – Dannymu radí: Odjeď pryč! A pak je tu Maggie, dívka, kterou tehdy miloval, na kterou myslel celých těch čtrnáct let a která teď před ním stojí skutečná. Jenže to není tatáž Maggie. Je vdaná, má syna a muže ve vězení. A irská žena, jejíž muž sedí ve vězení, je posvátná, nedotknutelná. Toho, kdo by se o ni pokusil, čeká kulka do hlavy. O důvod víc, aby Danny odešel někam daleko. Ale Danny nechce odejít. Tady je doma, a tady chce teď žít. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

baribal 

všechny recenze uživatele

Sportovní drama moc ne, ale mnohem více klasické irské sociální drama. Když říkám klasické, tak myslím KLASICKÉ, žádné velké překvapení se nekoná, příběh stejný jako v mnoha jiných filmech o tom samém z Irska. Takže o originalitu taky prostě nezakopnete, na druhou stranu Day-Lewis a Watson jsou výborní a Sheridan špatné filmy netočí, hlavně když v nich hraje Daniel. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Obdivujem, ako sa britský herecký elegán Daniel Day - Lewis dokáže na 100 % stotožniť so svojou rolou, a toho BOXERA mu uveríte všetkými desiatimi, a to akože vážne, bez srandy, s istou vážnosťou. Nič mu nie je cudzie, dokáže sa prevteliť do mrzáka, prezidenta, naftára, hawkeyho, Billa mäsiara..., a vždy je to udalosť spomedzi všetkých hereckých výkonov, ktoré sú v daný rok k dispozícii. Nazýva sa to aj : Stanislavského metóda, ktorú obľuboval slávny Brando. Herec si zrejme dobre porozumel s írskym režisérom Jimom Sheridanom na predchádzajúcej spolupráci na V mene otca, a to nehovoriac taktiež i na pôvodnej, originálnej, brilantnej Mojej ľavej nohe, ktorá mu absolútne zaslúžene priniesla cenu Akadémie - pre najlepšieho herca v hlavnej úlohe. Zdá sa mi ale, že je B.O.X.E.R z tejto trojice - najslabší ? Hm... Aspoň mne sa to tak určite javí, i keď som vyslovene občas chcel udeliť za štyri hviezdičky ! Niekde som normálne čítal, že by sa Dano profesionálne uživil boxom, ( s tým nesúhlasím, pretože by som bol extrémne ochudobnený o jednu vynikajúcu LEGENDU, ktorou sa právoplatne stal, a to nielen kvôli trom zlatým plešivcom za hlavné úlohy, stačí sa pozrieť, na hoc aký film, kde si zahral, a pozorovať jeho unikátnu angažovanosť... ) áno, je strhujúci a excelentný, ale film ako celok, nedrží pohromade, aj keď má po ruke fenomenálnu, fantastickú herečku E.M.I.L.Y W.A.T.S.O.N, na ktorú sa chystám v prelomovom debute - Prelomiť vlny, od dánskeho provokatéra von Triera. Najslabší článok v snímku je najmä strihová zložka + scenár, ktorý miestami nedrží po kope, škrípe. Kvôli hereckým výkonom, a občas trochu drsnejšej, autentickej výpovedi z problematického ĺrska, film funguje na plný plyn, ale niekedy sa pozerám na scény, ktoré zaváňajú nudou, ktorá nakoniec otupuje výsledné hodnotenie, ktoré podľa mňa, nie je na 80 %. Skôr - 7 bodov z desiatich, by bolo na mieste... To sa bohužiaľ ešte zatiaľ nedá takto hodnotiť ( na mysli mám CSFD. cz ), a preto sa prikláňam k šesťdesiatkovej variante. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Předně,nenechte se zmást názvem snímku, o samotné téma BOX zde jde až v druhé řadě. The boxer je politický snímek řešící tolik vděčné téma IRA. Je to příběh belfastského boxera Dannyho Boye Flynna ( v podání EXCELENTÍHO - jako vždy Daniela Day-Lewise), bývalého člena IRA ,čerstvě propuštěného z vězení. Příběh o tom, jak těžké je udělat tlustou čáru za minulostí a začít žít " obyčejným životem ". Na pozadí toho všeho se odehrává milostný příbeh mezi Dannym a jeho láskou z dětství, v podání vynikající Emily Watson. Je to snímek, který se vám s každou další postupující minutou dostává čím dál tím více pod kůži a vy Dannymu i přes nepřízeň osudu přejete " naplnění snu". Nemůžu nezmínit úvodní píseň Oh Danny Boy..... nedokážu si jednoduše představit lepší pozvánku na následující okamžiky. Já byl chycen za srdce hned...... Po druhém shlédnutí zvedám na plné hodnocení! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Boxer překvapivě o box nejde. Čekal jsem že Danny po návratu z vězení si vyřídí staré účty se všemi, kteří ze jeho uvěznění mohli. Ale nakonec z toho byl úplně jiný příběh. No nevadí. Daniel Day - Lewis stejně předvádí své herecké mistrovství v plné palbě. Mimoto mě ovšem tenhle film nechal překvapivě chladným a to i přes to, že se mě předchozí Ve jménu otce moc líbilo. 50% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zajimavej film, ale prislo mi, ze se tak trochu nemohli tvurci rozhodnout, jesli vypravet o vztahu boxera s bejvalou pritelkyni, o pomerech v Anglii, IRA a nebo o boxu a je z toho takovej spletenec vseho dohromady, ale musi se uznat, ze se to povedlo skloubit dobre. K tomu tu je perfektni obsazeni, predevsim Watson a Day-Lewis, kterej vypada fakt hodne ve forme a boxersky zapasy jsou natoceny hodne slusne. Slusny drama, ale na 5* nebude. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)
  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)

Reklama

Reklama