Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ztřeštěná komedie, přecházející řadou absurdních prvků do grotesky, vypráví zamotaný příběh vypečených sourozenců Zuzany a Petra, recesistů, kteří rádi připravují svému okolí, především Zuzaninu nesmělému nápadníkovi Karlíkovi, drsná překvapení. Kromě povedeného pana Horáka a figuríny, hraje důležitou roli také ochotnický soubor Dalimil, který neúnavně nacvičuje "avantgardní" provedení Jiráskovy Lucerny... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

MonarC 

všechny recenze uživatele

Tak na tuto komedii jsem narazil úplnou náhodou, a protože to byla spíše náhoda a moje očekávání nebyly žádné, tak to nehodnotím tak zle. Ale jooo, když nad tím člověk moc nepřemýšlí, tak je to docela zábava. Jednoduchá komedie u které se člověk občas zasměje a možná víc pousměje. Jak už zde někdo zmínil, konec mohli zkrátit, tak o 5-8 minut. Ten už je docela naškodu. ()

Vladajsoucna 

všechny recenze uživatele

U Hodináře byla režisérovi zřejmě vytýkána značná nesrozumitelnost děje, proto se ve svém dalším (a posledním) filmu pokusil o crazy humor v daleko diváčtějším balení. Kouzlo dadaismu předchozího snímku tak zcela vyprchalo a výsledek je jen trapný a těžkopádný jako ty nejslabší italské série se Spancerem a Hillem. Jednu * dávám jen za několik slibných ujetých momentů, ze kterých mohl režisér vyčerpat více, ale neučinil tak. ()

Reklama

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Podle mě udělal režisér Tomáš Svoboda pro československý film jedinou pozitivní věc - předčasně zemřel. Jediný jeho celkem průměrný počin byla povídka Kapsář z filmu Motiv pro vraždu. Zbytek jeho filmotéky je jeden velký omyl, gradující jeho posledním filmem Blázni, vodníci a podvodníci. Nedůstojné zakončení herecké kariéry pana Hrzána. Film se pokouší rozesmát rádoby zábavnými dialogy a situacemi, avšak nedaří se. Film nudí od úvodních do závěrečných titulků. Jednu hvězdu dávám pro Luďka Sobotu, neboť mě opět suverénně přesvědčil, že je Ještě větší blbec, než jsme doufali... ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že tvůrci se museli při natáčení ohromně bavit. Přes zoufale žalostný výsledek a nebetyčně blbý scénář si umím představit, že u řady scén a s tak dobrým hereckým ansámblem v zádech mohlo proběhnout na place hodně humoru. Pro diváka však neprobíhá nic, co by zaujalo. Luděk Sobota s výjimkou Jáchyma nehrál nikdy v ničem dobrém, totéž lze říct i o komediálních rolích Veškrnové z této doby, o to více mi bylo líto osobnosti kalibru Josefa Kemra, jehož trdlování v potápěčských ploutvích nebylo hodno předního barda Národního divadla. Ale je dobře, že nám TV Barrandov připomíná i tyhle odstrašující příklady "klenotů" československé kinematografie. ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Dejte do mixéru hromadu vynikajících herců (no, i méně vynikajících) a komiků, spusťte a pak vylejte. Výsledkem bude hnusná břečka. Tak nějak asi tvůrci vyplodili tento film. Nepovedené dílko, kde každý rádoby vtip je dopředu avizovaný a už to jej zabíjí. Scénář je hloupý, střih špatný, děj unylý a roztříštěný...Je mi líto, v jakých pitomostech hráli moji oblíbení herci, pánové Somr, Kemr a další. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kde je vodník (Jiří Hrzán) tažen na vodních lyžích na laně za autem, je možné si všimnout, že lyže mají zespodu kolečka. (boul)
  • Rybník, kde se natáčely divadelní scény, se jmenuje Knížecí. (pávek)

Reklama

Reklama