Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 022)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Nejen první polovina mě zarazila, užasnou nudou, kde jsou hluchý místa i během filmu (na rozdíl od prvního dílu, kde to sršelo atmosférou už od začátku do konce). Slabší pokračování, kde zaostává tak precizní scénář, scény a brilantnosti jako v jedničce. Wachowski se soustředili hlavně na vizuální efekty, které ale nezakryjí všechno a ta příšerná hudba. Pokračování mi vůbec nesedlo. Velký plus na mém hodnocení mají kostýmy a více akce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tvůj život je součtem zbytků rovnice vzniklé při programování Matrixu." Tak tohle naprosto všechno vysvětluje. Já jsem však mírně zabržděný, takže mám v chápání Matrixu stále ještě mírné mezery, ale to je jedno, protože se mi líbil sám sebe kopírující agent Smith, dvojčata, honička na dálnici, létající bitky a hlavně vizuál. Přesto jsem se v některých chvílích chtěl vymazat jako zbytečný program, protože filozofickým blábolů tam bylo až moc a technopárty v Sionu byla příšerně dlouhá. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Převratnost prvního dílu je vytlačena ještě většími vizuálními a hudebními orgiemi, akční scény vrcholné kvality (kromě poněkud tristního ztvárnění Nea v bitce se stovkou Smithů) se střídají s rozporuplně hodnocenými filozofickými dialogy, které mně osobně připomněly večery strávené nad Gibsonovým Neuromancerem, takže i v nich spatřuji pozitivum:) Rozhodně nejefektnější podívaná roku, ale slabší a kdesi jinde než part one. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Výjimečně odvážný sequel, který dojel na to, že se nespokojil s tradičními řešeními druhých dílů. Wachowští sice nabouchali do filmu víc akce, laťku digitálních efektů položili o pěkných pár let dál, hlavně ale zrelativizovali a v jistém smyslu převrátili jednoduchý superhrdinský koncept jednotky. Publikum - nasrané monumentální reklamní kampaní - to jaksi odmítlo akceptovat, proto se pokusy o rozšíření strohé jedničky tak často vykládají jako blbost hanící první díl. Pravý opak je pravdou, jen to chce neřistupovat k Reloaded jako k nataženému blábolu, naopak otevřít oči a nebát se poznat skutečnou povahu Matrixu. Stejně jako Neo. Naštěstí, soudě dle trvalého růstu procentuálního hodnocení u obou pokračování, na přepálenou kampaň se pomalu, leč jistě zapomíná a zůstávají jen skvělé filmy. Další generace se třeba narodí do doby, kdy bude Matrix víceméně všemi vnímán jako soudržná trilogie konkurující těm nejlepším triptychů Hollywoodu. Nezlobil bych se. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andy Wachowski, Larry Wachowski .. Po skončení filmu jsem cítil obrovské zklamání, ale na druhou stranu touhu vidět i třetí část, kde se to konečně smysluplně dořeší. Co tento snímek drží hodně nad vodou je vizuální a zvuková stránka, ikdyž slíbená super dálniční honička mě moc nebrala.. Takže čekám na trojku a ... ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Trénink bojových umění pro herce v hlavních rolích trval osm měsíců. (HellFire)
  • Na začátku filmu odkopne Neo (Keanu Reeves) jednoho z agentů do pouliční lampy s nápisem Darrow Industries. Koncepční návrhář prvního Matrixu (1998) se jmenoval Geofrey Darrow. (HellFire)
  • Role Serapha (Collin Chou) byla napsána pro Jeta Li. Když ale odmítl, změnila se načas postava v ženu a byla nabídnuta Michelle Yeoh, která ji nepřijala kvůli pracovnímu vytížení. (HellFire)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama