Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superšpion Orson Fortune (Jason Statham) a jeho tým špičkových agentů naverbují největší hollywoodskou filmovou hvězdu Dannyho Francesca (Josh Hartnett), aby jim pomohl při tajné misi, jejímž cílem je zabránit miliardáři a zprostředkovateli zbraní Gregu Simmondsovi (Hugh Grant) v prodeji nové smrtící zbrojní technologie, která hrozí narušit světový řád. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (283)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Keď už čakanie na skutočnú pecku, od tohto režisérskeho esa, začalo byť nepríjemne dlhé, tak v roku 2019 naservíroval Gentlemanov. Operace Fortune: Ruse de guerre nemá absolútne žiadne ambície šperkovať kariéru kohokoľvek. Mission: Impossible a Dannyho parťáci hodení do nevážna. Nemôže chýbať starý Ritchieho obľúbenec Statham a jeho noví obľúbenci Josh Hartnett, a Hugh Grant. Treba uznať, že práve oni sú najzábavnejšími postavami celého filmu. Hugh a jeho záverečný monológ je presne ten moment, kedy si jedinec ovládne miestnosť plnú testosterónu. Aubrey Plaza nebola ani žhavá, ani vtipne drzá. Ana de Armas či Margot Robbie zrejme nemali čas/boli pridrahé, tak sa hráblo mimo no. Keby išlo o stathamovku, tak si poviem v pohode, nemám problém. Keďže je to ritchieovka, tak som sklamaný. On nemá točiť  v pohode filmy, ale skvelé filmy v ktorých cítiť jeho rukopis. Ak však vedľa tohto postavíte Red Notice (2021), tak by mal Ritchie dostať všetkých Oscarov sveta. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Povrchní špiónská srandička, která parazituje na bondovkách a Mission: Impossible a nic vlastního nepřidává. Emoce na nule, humor chabý a akce - vzhledem k žánru - překvapivě málo. Na Ritchieho matné, tonálně i tempem nevyvážené a s minimem jeho typické hravosti a nápaditosti. Po nadupaných peckách typu Král Artuš, Gentlemani a Rozhněvaný muž docela zklamání. 60 % ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie by nejspíš natočil skvělou bondovku, ale on to nemá zapotřebí. Raději si hraje na svém dvorku, který dobře zná, a dává nám to, co máme rádi i my. Tentokrát nečekejte velké dějové zákruty, nýbrž přímočarou akční zábavu, která tak trochu kombinuje Krycí jméno U.N.C.L.E. s Gentlemany a kromě více či méně viditelných Ritchieho režijních nápadů (už začátek s kroky, které přejdou v hudbu, mě nadchl) stojí hlavně na hereckých výkonech. Jason Statham je opět Jasonem Stathamem, ale tentokrát v té vtipné poloze, naprosto dokonalá je pak Aubrey Plaza a každá společná scéna Joshe Hartnetta a Hugha Granta je milionová. Na takhle chytře zábavné filmy mě baví chodit do kina nejvíc. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dějově vlastně nic převratného. Tým supertajnách agentů má za úkol zabránit padouchům v uskutečnění obchodu, který může zcela převrátit světový řád. A probíhá to tak nějak podle předpokladů. Ani co do akce se nejedná o nic převratného. Pár slušných momentů tu sice je, ale po závěrečných titulcích o nich nebudete vědět. Nicméně Ritchiemu se povedlo trefit casting a to od A až do Z, přičemž všemožné kombinace všech možných postav dokonale fungují. A druhou velkou devízou jsou vtipné dialogy, což asi není úplně něco, co by člověk od podobné akčňárny čekal, ale mě to sedělo. Zlatým písmem se film do historie určitě nezapíše, ale na jedno či dvě pobavení funguje dokonale. 75% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu nějaký vizuální highlight, nějaká pamětihodná scéna, kvůli který byste si to s chutí pustili znova. Ale jinak to šlape celkem solidně, a klidně bych si dokázal představit Ritchieho jako novýho režiséra Bonda, ačkoliv on asi po tom ani netouží, jemu je dobře ve společnosti těch podivných lidiček z podsvětí, tam si je jistý v kramflecích. Grant je tady excelentní slizoun, Statham je prostě Statham, furt stejná herecká poloha, kvůli který ho máme tak rádi, Aubrey Plaza je zlatíčko, pokud není zrovna zmalovaná a nesnaží se tvářit sexy (to jí fakt nejde), ale kdo mě moc příjemně překvapil, byl Josh Hartnett. Nechápu, proč a kde se takový zábavný charismatický týpek doteď babral ve svý zpackaný kariéře, snad po tomhle a Oppenheimerovi bude líp. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Pôvodný názov filmu bol "Five Eyes", čo malo odkazovať na spravodajskú alianciu zahŕňajúcu Austráliu, Kanadu, Nový Zéland, Spojené kráľovstvo a Spojené štáty americké. (Arsenal83)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama