foto

Jason Statham

  • nar. 26.7.1967 (50 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jason Statham se narodil v roce 1967 (některé zdroje uvádějí 1972) v Londýně. Zkusil si opravdu pár zajímavých profesí. Jako člen Anglického potápěčského týmu se umístil 12. na světovém šampionátu v roce 1992. Jako model pracoval u firmy Levi's Jean, pro kterou předváděl džíny. Tady si jej všimnul Guy Ritchie, který jej pozval na konkurz svého nového snímku. A tak Jason získal roli Bacona ve filmu SBAL PRACHY A VYPADNI (1998). Tato role ilegálního prodavače diamantů mu vynesla pozvánku k další spolupráci s Guyem Richiem na ještě ambicióznějším filmu PODFU(C)K (2000), kde si zahrál malého gangstera, který se zaplete do velkého problému kvůli ilegálním boxerským zápasům a ukradeném diamantu. O rok později se objevil ve vedlejších rolích tří filmů. S Jetem-Li ve filmu JEDINEČNÝ s Vinniem Jonesem v MEAN MACHINE a pod režijní taktovkou Johna Carpentera ve sci-fi DUCHOVÉ MARSU.

Opravdu velkou hlavní roli ale dostal až ve filmu KURÝR (2002) z produkční dílny Luca Bessona. Tady se objevil jako bývalí voják Frank Martin, který musí zlikvidovat své mafiánské šéfy poté co na něj nastražili nepříjemnou past. Poslední roli zatím dostal v remaku legendární britské akční komedie The Italian job z roku 1969. Ve filmu LOUPEŽ PO ITALSKU (2003) si zahrál postavu Fešáka Roba, který patří do týmu lupičů, kteří se rozhodnout ukrást zlaté pruty v hodnotě 35 milionů dolarů. Jeho filmotéka zatím moc titulů neobsahuje zvláště pokud začal točit před šesti lety. Brzy k nim určitě přibude další.

Jiří "Isherwood" Valášek

Herecká filmografie

Filmy

2020 The Expendables 4
2018 Crank 3
Meg: A Novel of Deep Terror
Spy 2
2017 Gong shou dao
Rychle a zběsile 8
2016 Mechanik zabiják: Vzkříšení
2015 Divoká karta
Rychle a zběsile 7
Špión
2014 Expendables: Postradatelní 3
2013 Crazy Joe
Nevyřízený účet
Parker
Rychle a zběsile 6
2012 Expendables: Postradatelní 2
Safe
2011 Blesk
Elitní zabijáci
Gnomeo & Julie
Mechanik zabiják
2010 Expendables: Postradatelní
13
2009 Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí
2008 Čistá práce
Kurýr 3
Rallye smrti
2007 Boj
Ve jménu krále
2006 Růžový panter
Zastav a nepřežiješ
2005 Chaos
Kurýr 2
London
Revolver
2004 Cellular
Collateral
2003 Loupež po italsku
2002 Kurýr
2001 Duchové Marsu
Fotbal za mřížemi
Jedinečný
2000 Podfu(c)k
Turn It Up
1998 Sbal prachy a vypadni

TV seriály

2017 Viva La Madness (TV seriál)

Dokumentární

2013 Black Rose That Grew Through Concrete, A
2012 Le Mans - Každá vteřina se počítá
2010 Inferno: The Making of 'The Expendables' (TV film)
2009 Direct Your Own Damn Movie!
2008 Truth in 24
2002 Jet Li Is 'The One'
Ultimate Fights from the Movies

TV pořady

2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2013 Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2012 Evening Urgant (TV pořad)
2009 Spike's Guys Choice (TV pořad)
2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2003 UFC 44: Undisputed (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 G-Eazy & Kehlani - Good Life (hudební videoklip) - a.z.
Lil Uzi Vert, Quavo & Travis Scott - Go Off (hudební videoklip) - a.z.
2014 Calvin Harris - Summer (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace