Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám koho vůbec napadlo na sklonku 90let obsazovat Travoltu do akčních filmů a dělat z něj akční star. Podle mně to byl pořádný risk. Tehdy vedle Van Damma, Schwarzeneggera nebo Seagala působil až skoro legračně, ale přesto byl vždy lépe herecky vybaven. To možná rozhodlo, že i režisér John Woo neváhal a svěřil mu hlavní zápornou roli v tomto akčním hitu, který především sází na akci a brutalitu. Dnes už je to spíše film pro pamětníky a i Slater po čase zapadl a Travolta už akční role nedostává. A co se týče filmu jde o slušně odvedený akčnák s pořádnou porcí akce, který by možná ve své době získal i vyšší počet hvězdiček, ale dneska se už k tomu vracet nemíním a 3 hvězdy jsou tak akorát. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Major Vic Deakins je leteckým esem US Army, které ve volných chvílích s pobavením snižuje v ringu sebevědomí kolegovi Haleovi. Z Vica vyzařuje na všechny strany pohoda, stylovost jeho kouření ho předurčuje ke hraní v reklamách a nespokojenost se svým platem takřka nedává najevo. Nehodlá však čekat na vojenskou penzi a proto při jednom cvičném letu s jadernými hlavicemi přátelsky katapultuje kolegu Halea a zahajuje se světem hru na téma: Hledární nukleárních bombiček. Vicova doživotní dovolená na vlídném ostrůvku uprostřed oceánu začíná nabývat pevné obrysy, ale zarputilý Hale by si rád ještě jednou zaboxoval s šampiónem. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

I přes do očí bijící a do koulí kopající nesmysly a nelogičnosti se na to dá vcelku v pohodě mrknout. Faktem je, že víckrát už to vidět fakt nechci. Travolta jako vždy vynikající. Slater se sice snaží být klasickej akční hrdina, ale já mu to nevěřím. Je to čistě jen můj pocit. Fajn bylo to, že kamoška nebyla jen na ozdobu, ale skutečně pomáhala. Směšný ale bylo, že měla lepší mušku, než cvičení vojáci. Velmi dobrá byla hudba, které se většinou nevšímám, ale tady tak nějak fungovala. No 60 za lepší průměr. Ale jen díky JT a s přihlédnutím k tomu, že nějakej pátek už tenhle film existuje. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy jsem tenhle film měl docela rád. Drsný Travolta, hudební motiv vždy, když se objeví na scéně, všechno ví, všechno zná. Jenže když jsem pak film viděl znovu a znovu, říkal jsem si, že vlastně nevím, čím je tak zajímavý. Že v něm těžko hledat logiku, to už tak bývá, i když tady mi některé věci přijdou už přepísknuté. Ale on ten drsoň Travolta vlastně celou dobu nic nevymyslel, jen se tvářil. A co je mi platné, že chvilku se někdo mydlí v kaňonu, chvilku v dole, na řeku asi nezbyly peníze, a nakonec ve vlaku, když i zde to postrádá jakousi vnitřní logiku. Nakonec člověk vlastně ani neví, proč původní sponzor chtěl ty bomby. Zpomalovaček tu naštěstí není tolik, ale občas přece jen jsou už poněkud k smíchu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

John Travolta v záporné roli je hlavní hvězdou filmu a předvádí ze všech zúčastněných nejlepší herectví. Christian Slater je buď nevýrazný a nebo přehrává. Akční scény jsou dobré, téma je sice už po několikáté ohrané, ale nad tím se nechá zamhouřit oko. Celkově je však film zmatený a místo extratrháku plave v béčkových vodách. Celkově vzato asi jediný (či jeden z mála) film Johna Woo u kterého jsem po druhém hodnocení neslevil. 60%. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Terry Carmichaelovú mala pôvodne hrať Jennifer Aniston. O túto rolu sa tiež uchádzala Halle Berry, ale producenti ju odbili slovami "nie sú tam žiadni čierni správci parku". (matt6)
  • Okolo podzemného jadrového výbuchu vo filme zaznie niekoľko nezmyslov. Napríklad hlavný hrdina povie, že z podzemnej explózie sa neuvoľnila radiácia. Avšak mohli sme jasne vidieť, že výbuch vymrštil ohnivú guľu von z bane, čiže došlo k úniku rádioaktívneho odpadu po explózii. Taktiež plán vydávať jadrový výbuch za zemetrasenie je nezmysel, pretože po celom svete sa nachádza mnoho seizmologických staníc, ktoré by toto tvrdenie ľahko vyvrátili. (ČSFD)

Reklama

Reklama