Reklama

Reklama

Po devatenácti letech vytrvalostního závodění stojí Michael (Mark Wahlberg) naposled na startovní čáře. Během následujících 10 dnů se na mistrovství světa Adventure Racing v Dominikánské republice ještě jednou pokusí dovést svůj tým vítězně do cíle. V náročném terénu napříč latinskoamerickou džunglí ho ale kromě překážek čeká i jedno překvapivé setkání. V divočině totiž narazí na opuštěného psa, který se k němu přidá a stane se součástí týmu. Na 700kilometrové trati pak mezi ním a toulavým psem Arthurem vznikne silné pouto. Věrnost, oddanost a statečnost zatoulaného psa ho doslova ohromí. Všichni si sáhnou daleko za hranice svých sil a závod jim začnou komplikovat zranění. Brzy se ukáže, že společně je nic nezlomí. A že přátelství je možná víc než vítězství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (73)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkný film s Wahlbergem, který se vydává na dobrodružný závod v dřungli, kde potkají pejska a stane se plnohodnotný členem týmu. Trochu mě mrzí, že ten samotný závod postrádá jakési typické survival parametry, krom lanovky tu žádná výrazná napínavá překážka nebyla a celé je to hlavně o vztahu pejska s Markym, které v závěru sice umí vyvolat menší emoce, ale na vyšší hodnocení se nevyškrábu. Pěkné, ale obyč. 6/10. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nejde o pejskařský film, jak se může zdát. Defacto ten pes je ta nejmenší vsuvka, která nemá hlavní roli v příběhu, ale pořád jde jen o basic true-story feelgood man film, který nepotěší ani magory v extrémních sportech, a sebevražedných skocích nepružinových botách z Golden Gate Bridge, ale spíše ty čoklaře. Z filmu ale šíří pohoda, a takových filmů je v dnešní hektické době potřeba. ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný sportovní feel-good film, který staví na piedestal přátelství a pozitivní přístup k životu, před vítězstvím, mamonem a pomíjivími trofejemi. Režisér Simon Cellan Jones ve svém snímku, inspirovaném skutečnými událostmi, vypráví o nezlomné vůli, bojovném charakteru a upřímném přátelství, které můžeme v našich životech navázat na těch nejméně pravděpodobných místech, s těmi nejrůznějšími bytostmi. Nezlomní jsou velmi srdečným a dojemným filmem, který se nesnaží tlačit na pilu a působí naprosto přirozeně. Jedná se o Wahlbergův zvířecí masterpiece s jedinými dvěma vadami na kráse, a to bagatelizováním nebezpečí, kterému v průběhu filmu protagonisté čelí a stavění účasti na Adventure Race nad nemoc blízkého. Čtyři hvězdy. 👍(15.04.2024) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úplne priemerný pejskársky film, nedá sa porovnať s tými najznámejšími ako Psia duša či Hačiko. Chýbalo aj napätie, nebezpečenstvo, aj nejaká srdcervúcosť a dávať plnú paľbu len preto, že je tam pes, to už ťažko niekomu odoprieť. Keby tam bola namiesto psa kapybara, hneď by šlo hodnotenie o polovicu dole. 😅 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZABEREME, BUDEME TRPĚT, VYHRAJEME!…“ Film pro fandy extrémních sportů…. původně teda jsem si myslel… Začátek pozvolnej, pak přijde závod, scéna na laně a začínám chápat, že jako tohle je fakt pro magory. Sport samozřejmě. Pak se do toho připlete ten pes a mají mě! Jasan – začne mě bavit i ta sportovní stránka, páč mám v těle soutěživýho ducha, ale jsem fakt překvapenej, že ten film vlastně není ani tak o Adventure racing…Vlastně teď už je to celkem šumák... Wahlberg a jeho další týpek podle skutečnosti, ve svým standartním bijáku, kterej je fajn, ale plnej citovýho vydírání!    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je založen na skutečnosti a je natočen podle knihy“ Arthur – pes, který přešel džungli, aby našel domov“, kterou napsal v roce 2016 Mikael Lindnord. 2.) Film měl původně režírovat Baltasar Kormákur. 3.) Thx za titule „lordek“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Mark Wahlberg si hneď v prvý deň natáčania roztrhol väzy v kolene a bolesť zo zranenia následne implementoval aj do svojho výkonu. (Arsenal83)
  • Hoci pes je pôvodom z Ekvádoru, filmári neposkytli žiadne vysvetlenie, prečo bola pre film zmenená krajina pôvodu psa. (Arsenal83)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi švédského závodníka Mikaela Lindnorda (Mark Wahlberg) z Mistrovství světa v Adventure Race v roce 2014, které se uskutečnilo v Ekvádoru. (Marcos22)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama