Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Království za ruce by dal hrdina amerického filmu, který sice není tak úplně člověk, přestože se chová lidštěji než většina lidí v jeho okolí. Edward je výtvorem starého vynálezce, který však zemřel dříve než jej stačil dokončit a nahradit důmyslnou sestavu ostrých břitů lidskýma rukama. Edward zůstal úplně sám v chátrajícím hradě a kdovíjak dlouho trvalo, než jej zcela náhodou objevila podnikavá Peggy a vzala s sebou do města. Přestože Edward vypadá jako nějaké hrozivé monstrum, ve skutečnosti je hodný, milý a velmi plachý. Brzy si získá uznání a obdiv svým střihačským uměním, jenže jak už to chodí, jsou i lidé závistiví a zlí, jímž chlapcova obliba nedá spát, obzvláště když si všimnou náklonnosti, kterou chová k hezké dívce Kim. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (990)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Střihoruký Edward je snímkem s křehoučkou romantickou duší a všestraně příjemným burtonovským obalem, avšak srdce a zjev není všechno, když "to mezi tím" - kostřička a svalstvo - již vypadá v očích dospělého diváka dosti chatrně a prázdně...Film, který by bez potíži zapadl do portfolia Chrise Columbuse určitě oslovuje především děti ...a...nenapravitelné romantiky :-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tim Burton umí na publiku opravdu zapracovat. Přesně odměřené dávky sentimentality, romantiky, dramatičnosti, humoru a napětí dokáže poskládat v jeden kompaktní a jednolitý celek, který umocní ještě působivou hudbou a tím navodí procítěnou atmosféru a má diváka tam, kde chce. Střihoruký Edward je přesně ten případ a Tim mě opravdu dostal. I já, kterého hned tak něco nedojme, jsem byl naměko. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Burton se poprvé se svým dvorním hercem Johnnym Deppem sešel v této moderní bizarní pohádce pro dospělé a hned společně vytvořili nezapomenutelné dílo. Depp jako Střihoruký Edward předvádí famózní výkon (sám prohlašuje že se s postavou dokonale sžil, protože nejsou moc odlišní, což lze stejně tak říci i o Burtonovi) a v této vizuálně fascinující podívané si ho prostě musíte zamilovat. ...Když to teď po sobě čtu, tak musím uznat, že jsem napsal dokonale nudnej komentář. Takže: Winonu bych prcal!!! ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Achjo, když mě je ho vždycky tak strašně líto. Všechny ty lidi z toho satelitního městečka bych nejradši zmlátila za to jak se k němu chovají. A za to, že ten film mě dokázal vtáhnout do pocitů Edwarda, nemůže nikdo jiný než Johnny Depp, který opět zahrál naprosto bezchybně svou roli. A génius mezi režiséry, Tim Burton, který svojí atmosférou dokáže vtáhnout do děje všechny, kdo mají aspoň trochu představivost. 4* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Burtonovsky divné, milé, barevné a prozíravé. Režisér se tehdy nejspíš splnil sen a zároveň započal svou dlouhodobou spolupráci s Johnnym Deppem, která jim, svým způsobem klape již ve Střihorukém Edwardovi. Některé příběhové zvraty jsou z dnešního pohledu tak hloupé až rušivé, ovšem na film mám vzpomínky z dětství a nostalgie tedy stále funguje, když mě od občasné nelogičnosti osvobozuje...75% ()

Galerie (170)

Zajímavosti (65)

  • Sousedství je inspirováno rodným městem Tima Burtona, Burbankem v Kalifornii. (bfa)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

05.04.2013

Jedinečnou možnost vidět na velkém plátně tituly jako Hello, Dolly!, Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediů, 2010: Druhá vesmírná odysea, Mistr, Střihoruký Edward, Smrtonosná past a další budou mít… (více)

Depp a Burton v říši divů

Depp a Burton v říši divů

09.08.2008

Filmový svět zná spoustu dvojic. Momentálně dost možná nejznámější a bezpochyby nejvytíženější jsou Johnny Depp a Tim Burton. Jejich spolupráce začala už v roce 1990, kdy spolu natočili Střihorukého… (více)

Reklama

Reklama