Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná akční komedie o velkém a přitom tajném závodu napříč USA a to s kuriozními pravidly. Kdo bude první, získá fantastickou sumu peněz. Každý chce vyhrát a každý na to jde jinak, což přináší řadu komických, ale i napínavých situací, plných gagů a hlavně dobré zábavy. Tato atraktivní komedie je doslova plná známých hereckých tváří. Burt Reynolds, Roger Moore, Farrah Fawcettová, Dom DeLuise, Dean Martin a další tomuto filmu dali skutečně neotřelý humor, který již pobavil milióny diváků v kinech v řadě zemích. (Golden Crown)

(více)

Recenze (67)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Roger Moore sebeparoduje roli Jamese Bonda, kterého ztvárnil celkem v sedmi filmech. V každé scéně v níž se Roger Moore (role Seymour Goldfarb, Jr.) objeví, hraje hudební motiv z filmů o Jamesi Bondovi. Seymour Goldfarb se závodu účastní ve voze Aston Martin DB5, který proslavil Sean Connery ve filmech Goldfinger (1964) a Thunderball (1965), ale Moore v jakémkoliv voze Aston Martin jako James Bond nikdy neseděl. Během bitky na konci Seymour Goldfarb hraný Rogerem Moorem říká motorkáři: "I must warn you, I'm Roger Moore!" (narážka na: "Jmenuji se Bond. James Bond.") s hudbou hrající bondovské téma. Nezapomenutelný je Jack Elam jako doktor Nikolas Van Helsing. Jackie Chan jako japonský řidič Subaru nemá moc prostoru, ale v závěrečné bitce má kratičký souboj. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Konecne som si pustil tento velky zavod, ktory mi zase nejak extra velky a ani strhujuci nepripadal. Ano je tu kopa hviezd tej doby, ale vsetci si na rôzne vytunenych autach idu pokojnym vychadzkovym tempom a nikto tu nezavodi. Akurat sem tam sa dockame nejakeho karambolu. Najväcsi problem vidim v tom, ze to vôbec nie je vtipne. Vtipy asi mali pramenit z ucasti vsetkych tych hviezd, co skoro vôbec nefunguje. Naviac dnes uz vela ludi neoceni ani tie hviezdy, kedze su davno zabudnute. Mna bavil jedine Roger Moore a jeho neustale narazky na Bonda a potom Jackie Chan a Michael Hui ako japonski zavodnici aj ked cely cas rozpravaju cinsky. Takisto bol nezvyk vidiet Jackieho v Subaru namiesto jeho tradicneho Mitsubishi. Ma tu dokonca aj jednu bitku v ktorej nakope Petera Fondu a par dalsich motorkarov. Predvedie par peknych dynamickych chvatov, ale cely cas ocividne mlati vzduchoprazdno desiatky centimetrov od superov. Pocas zaverecnych titulkov bezia nepodarene zabery v ktorych vidno, ze sa vsetci zucastneni neskutocne bavili. Bohuzial sa tvorcom nepodarilo tuto dobru naladu sprostredkovat aj divakovi. Ale Jackieho ucast v tomto filme mala aspon jeden prinos. Prave vdaka tomuto filmu zacal aj on na koniec svojich filmov davat legendarne nepodarky v ktorych sa neraz skoro prizabil. 4/10. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

912. hodnocený film: Honba za vítězstvím a sposta kompromisů, které jsou patrné pro celou část filmu. Ano, máme tu plno nadupaných kár a pár filmových hvězd, ale autoři k nám byli dosti štědří a nakonec film nepůsobí vůbec dobře. Hodně prvoplánové, málo vtipné a přestu zábavné. Ani už nevím, proč bych měl tenhle film doporučit... 3* josu proto maximálním hodnocení, protože snad jen ta auta a duch osmdesátek vám může udělat dobře. Aha, už vím proč... :-) 3* ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Kdyz zkrizite animovany Wacky Races s brutalnim Death Racem, medianem se dostanete na 'tajny zavod'. Mam filmy se zavodenim rad, ackoliv jich moc neni, ale tohle nebyla uplne trefa do cernyho. Pozitivem je ten 80-kovej feel, kdy si filmari delali srandu ze stereotypu vseho druhu, a hvezdny obsazeni velky plejady znamych (povetsinou jiz zesnulych) hercu. Negativem je, ze to zas az tak vtipny ve finale nebylo. Celkove ten film ma ale feel good vibe a tak tomu davam rachitickou trojku. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Klasická velkolepá bláznivá závodní taškařice, jakých tu již bylo spoustu. Typicky pestré složení postav a strojů (Japonec s hypermoderním Subaru, šejk s Rolls-Roycem, Brit ála James Bond v Aston Martinu atd) zažívá ty nejbláznivější situace a my se u toho zlehka usmíváme, protože tady není čas se nudit a i když je to občas až přehnaně trapné, je to vlastně vtipné. No, celý film vlastně vypadá asi jako předešlá věta. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Policista, který poprvé staví Lamborghini Marcie Thatcherové (Adrienne Barbeau) a Jill Riversové (Tara Buckman), je dablér Burta Reynoldse. (ČSFD)
  • Vo filme je množstvo odvolávok na filmy o agentovi 007, ako dôsledok toho, že Roger Moore podpísal špeciálnu zmluvu s producentom Albertom R. Broccolim. V každom filme, v ktorom bude hrať, sa podľa nej bude snažiť nejakým spôsobom upozorniť na snímky o Jamesovi Bondovi. (Peter-1307)
  • Film vychádza zo skutočných pretekov s názvom „Cannonball Baker Sea-To-Shining-Sea Memorial Trophy Dash“, ilegálneho podujatia, ktoré sa uskutočnilo v 70-tych rokoch štyrikrát. Začínali sa na Manhattane v New Yorku na 31. ulici v „Red Ball Garage“ (neskôr v „Lock, Stock and Barrel Restaurant“ v meste Darien, štát Connecticut) a končili v „Portofino Inn“ v Redondo Beach, California, južne od Los Angeles. (Peter-1307)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Reklama

Reklama