Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel nočního podniku, kněz, čínská mafie a andělé, kteří vše komplikují. Gérard DepardieuChristian Clavier v bláznivé akční francouzské komedii... Hlavní postava příběhu, majitel pařížského nočního podniku Antoine Carco, se vypraví do Hongkongu, aby odsud dopravil syna svého dávného přítele La Pince k jeho matce do Paříže. Nedělá to však nezištně, umírající La Pince mu slíbil dvacet procent ze čtyřiceti milionů, které ukradl bossovi mocných Triád, panu Mo. Antoine vyzvedne chlapce jménem Baoa a pod smyšlenou záminkou se mu ho podaří vnutit francouzskému knězi Tarainovi, který tu je s několika svými svěřenci, mladistvými delikventy, na výletě. Tajně ukryje cenné papíry v knězově diáři a na útěku před zabijáky Triády nastoupí do stejného letadla jako kněz, kterému se pak dalšími smyšlenkami pokouší vysvětlit, proč se tak náhle vrací do Francie. Sotva se mu však podaří svěřeného chlapce na pařížském letišti zbavit, objeví se v jeho autě anděl strážný, který je jeho dvojníkem a nabádá ho k nápravě. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

Georgex 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla nekontrolovatelná jízda! Typická francouzská akční komedie, která nás vtáhne do děje a naše bránice mají na téměř dvě hodiny vystaráno. Neodolatelné duo francouzských komiků Depardieu, Clavier nám opět dokazují, že když se spolu potkají o srandu je postaráno. Upřímně nedokážu si tento film představit právě bez zmiňovaných herců, jelikož jsou to právě oni, kdo tuto komedii táhnou. Film nás ze začátku přivítá v rušném Hongkongu, kde se nám vytvoří zápletka, kterou musejí hlavní hrdinové vyřešit ve slunné Francii. Upřímně začátek ve stylu asijských akčních filmů mě poměrně vyděsil, ale po nasednutí do letadla a přesunutí děje do Francie nám začíná nekontrolovatelná zábava v podání zmíněných herců. Hlavní podíl na tom má zjevení se strážních andělů, kterého si každý ze zmiňovaných herců zahraje sám. Vyskytne se nám proto nevídaná příležitost v jeden moment vidět dvojnásobné duo Depardieu, Clavier. Vtipných momentů a scének najdeme ve filmu jako hub po dešti, film tedy rychle ubíhá a nuda jde stranou. Konec filmu je sice trochu předvídatelný a v porovnání s celkovým průběhem slabší, nicméně to nemění nic na tom, že je tento film parádní komedie, která pobaví i po opětovném shlédnutí. Svůj podíl na oblíbenosti bezpochyby nese i dokonalý dabing. Moje hodnocení 80% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Svižná akční komedie přesně tak, jak to umějí jen Francouzi. Gérard Depardieu opět v roli tvrďáka ve dvojici nikoliv s Pierrem Richardem, ale tentokrát s neméně komediálně zdatným Christianem Clavierem. Ne, roztržitého ňoumu tu opravdu nehraje. Oba už měli za sebou úspěšný snímek ´Návštěvníci´ a jak již dnes víme, v následujících letech společně natočili nejen pokračování, ale i komiksové příběhy o Asterixovi. V tomto snímku je v centru dění malý čínský chlapec, balík cenných papírů, kněz, čínská mafie a andělé. Tohle všechno tvůrci hbitě smíchali dohromady a vznikla taškařice, která je odvyprávěna rychlostí kulometu. Vlivem rychlého střihu a střídání scén se stačí jen na chviličku ohlédnout a divák v ději okamžitě ztratí nit. Dynamiku to má úžasnou. Akční scény v hongkongském stylu komediálnost neruší. Naopak jej dokonce výborně doplňují. Snímek jako celek prostě funguje. Jean-Marie Poirév v podstatě ve své režijní tvorbě dělá to samé co Francis Veber, jen daleko živějším dojmem. Jestli se z toho stane komediální klasika se v budoucnu uvidí. Potenciál na to má. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Francouzi v Hong Kongu. O tom, jak dostat z Hong Kongu 300.000 dolarů. Pamatujete na film Otec a otec? S přimhouřením všech očí se dá příběh připodobnit aspoň ze začátku do doby, než se objeví ti tzv. andělé. Taková trochu šílená akční komedie s nádechem první poloviny devadesátek. Nutno dodat, že Gérard Depardieu je skvělý, za to Christian Clavier je dost strašný a absolutně nezábavný. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tehle druh expresívního humoru s prvky burlesky, na kterém postavil svou kariéru především Christian Clavier, mi jednoduše nesedí. Humor vychází také z parodování hongkongské akční školy, jenže to je opět něco, co nemusím. Ono zkušet parodovat s nadsázkou něco, co samo o sobě už fraškou je, je obtížné. Celá řada komických situací není dobře vypointovaná a ve filmu se najde spousta hluchých míst. Kladem je hvězdné obsazení a lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem se vůbec nezasmál, ale těch situací bylo pomálu. Nevyrovnaný film, který ztroskotal na slabším scénáři. Celkový dojem: 40 %. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Priemerná dobrodružná komédia, v ktorej  Christian Clavier robí dvojicu  Gérardovi Depardieu. Nejde mu to však tak dobre ako v prípade Jeana Reno, ale na vine bude skôr scenár. Príbeh majiteľa kabaretu, ktorý sľúbi svojmu priateľovi s dušou na jazyku sľúbi, že sa postará o jeho malého syna a dopraví ho k matke. Využije na to kňaza, ktorý sa s deťmi vracia z Hongkongu do Paríža. Zamlčí mu však, že tu ide hlavne o tučnú sumičku a na krku má čínsku mafiu. K tomu ešte jedna žiarlivá snúbenica. Už len táto konštelácia prináša dostatok bláznivých situácií, scenáristovi to ešte nebolo dosť, takže prihodil ešte postavu "anjelov strážnych". Tým sa väčšina gagov zvrhla na hádky s neviditeľnými sprievodcami a útokmi na nich, ktoré samozrejme vždy zasiahli niekoho iného. Podľa série pokazených záberov sa však hlavní protagonisti bavili veľmi dobre. Bonus: Eva Herzigová v plnej kráse. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Film sa svojím rozpočtom 16,2 milióna eur stal vo svojej dobe najdrahším filmom francúzskej kinematografie. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama