Reklama

Reklama

KOndoMEDIE

  • Česko S barvou ven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Francois Pignon (tohle jméno se objevuje téměř v každé komedii France Vebera) je tichý ušlápnutý úředník v jedné středně velké firmě na kondomy. Dozví se, že má být vyhozen, jeho žena jím pohrdá, syn mu nemá co říct. Cítí se osamocený a zbytečný. Od sebevraždy ho zachrání nový soused, bývalý psycholog velké společnosti, který přesně ví, jakou ostudu si v současné době žádná firma s dobrou pověstí nemůže dovolit pouze, nesmí vyhodit na dlažbu homosexuála. A Pignonovi poradí jednoduchý trik, jak zůstat v zaměstnání. Za co jeho kdysi vyhodili, za to Pignona dnes naopak musí v zaměstnání „držet“. Vyrobí fotomontáž, na které je Pignon v gay klubu v poněkud choulostivé pozici a kterou spolu pošlou přímo šéfovi firmy. Nic se nešíří tak rychle, jako informace mezi kolegy. Události se však brzy začnou zúčastněným vymykat z rukou... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

cross 

všechny recenze uživatele

Další opravdu výborná, vtipná a skvěle napsaná i zahraná francouzská komedie. Bezvýznamný človýček, který si inteligentní lží snaží zachránit práci (a potažmo i samotný život) a postupem času získá mnohem víc, je sice zcela v rámci okoukaných klišé, ale vzhledem k žánru se jich pouze příjemně dotýká a odlehčuje je vynikajícím, jemným humorem. Velmi příjemná a na první pohled zábavná komedie! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Komedie z prostředí továrny na kondomy, ve které hlavní hrdina předstírá homosexualitu? To je námět jak z nějakého filmu psaného na tělo Adamu Sandlerovi a to celé dokořeněné přívalem fekálního humoru. Jenže pak zrak zavadí o jméno režiséra a je jasné, že nic takového nehrozí. Tradiční francouzská komedie založená především na situačním humoru, vybroušených dialozích a hercích. To je to oč tu běží. KOndoMEDIE rozhodně pobaví, díky stopáži i zabaví, jenže je až příliš tuctová. Vše co v ní vidíme již Francis Veber nejednou zpracoval. A většinou i lépe. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Polievka zo sekery. Výborný základný nápad, ktorý však tvorcovia vyčerpajú behom 20 minút a potom už k tej sekere prilievajú len veľa vody a tvária sa, že nám ponúkajú výživnú polievku. Opak je pravdou - zvyšok filmu je ukážkou scenáristickej bezradnosti. Herecké výkony nevyrovnané - hrozne sa mi páčil civilný Auteuil, no o to viac ma iritoval prehrávajúci Depardieu. Od Vebera sme už teda videli iné kusy... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

***1/2 příjenmá,neurážející komedie,o chlápkovi,kterému se začne v životě dařit,až když se začně vydávat za homosexuála.depardieu v zajímavé roli jednoduchého hrubijána za kterého se díky dobře miřeným léčkám a zlomyslným našeptáváním stane ten největší mýlius na světě.nejvtipnější scéna,u který sem se fakt řechtal,je ta jak účetní drapne tu roštěnku,hodí jí na ten pult a hupsnou nato a mezitím je pozoruje banda zvědavých japončíku na exkurzi.máš kondom???sme přeci v továrně na kondomi!!! :-) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Francis Veber .. Nejslabším článkem této podařené francouzské komedie je její tupý český distribuční název! Osvědčení herci a zajímavé téma homosexuality a jednoho účelového podvodu skvěle fungují. Francis Veber prostě dokáže výtečně pobavit, přesto je tento kousek z tria jeho posledních tří filmů nejslabší, ovšem stále na vysoké úrovni, které jen tak nějaká komedie nedosáhne. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • V době natáčení ve Francii žádná továrna na kondomy neexistovala. Filmová továrna byla postavena podle japonského vzoru. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama