Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Laosu je z amerických letadel shazována humanitární pomoc, ale i zbraně. Jedno letadlo dostane zásah a zřítí se. V televizi zatím prezident Nixon vysvětluje přítomnost amerických sil ve Vietnamu, ale nikoliv v Laosu. Tam se totiž snaží Američani tajně zabránit převzetí země komunistickým Vietnamem... Ve Státech je právě z místa pilota vrtulníku vyhozen Billy Covington. Naverbuje ho muž pro společnost zvanou Air America – američtí civilní piloti v Laosu převážejí uprchlíky a zásoby. Billy nastoupí, přijímá ho Rob Diehl a pilot Gene ho vezme na ukázkový let. Přistanou u malé vesnice, kde Gene koupí od domorodců bedny zbraní, které tam nechali Rusové. Večer se v hospodě Billy seznámí s Corine, která pracuje pro humanitární organizaci. Na kontrolu přijíždí senátor USA. Rob s majorem Lemondem varují laoského generála Soonga, aby zavřel laboratoř na heroin, kterou má ve staré továrně, alespoň než odjede senátor. To ale generál odmítá, protože peníze z drog potřebuje na financování války. Gene vyzvedá senátora a má ho odvést na misii. Cestou chce senátor pořád vědět, kde jsou tajné základny, ale Gene předstírá, že žádné nejsou. Na misii Corine řekne senátorovi, že CIA nechá generála Soonga obchodovat s drogami a on jim za to půjčuje své vojáky. Major Lemond senátorovi řekne, že někteří piloti při svých letech pašují opium, ale že on je pochytá. Billy při rozvozu zásilek dostane zásah a Gene ho rádiem navede na starou dráhu. Tam nakonec dokáže přistát a on i kolegové to přežijí. Za nimi přistane generál Soong, přeloží si z vraku letadla část balíků, ve kterých je opium, a zase odletí. Trosečníky tam nechá, ale těm na pomoc přiletí Gene a vyzvedne je. Nepřátelské jednotky však sestřelí i jeho vrtulník a Gene s Billym opět havarují. Ostatní piloti je hned hledají a oni zůstanou přes noc v džungli... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Air America je mix akční komedie a protiválečného filmu s parodickými prvky. Zklame všechny ty, kteří chodí na hvězdy a tenhle snímek chtěli shlédnout jako typickou akční jízdu Mela Gibsona, protože jeho role je spíš vedlejší a hraje nebývale umírněně. Vůbec je to snímek, který jako valná většina filmů balancujících na pomezí žánrů zklame ty, kteří chtěli vidět parádní komedii nebo parádní akčárnu. Od každého je tam prostě jen kousek, nicméně právě tenhle mix mi docela sedl. Není to výjimečná záležitost, ale pár absurdních scén, několik zdařilých gagů a jiskřících dialogů plus slušná dávka charakterního herectví mi stačily na 75 % celkového dojmu a čtyři hvězdičky. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě jeden z nejslabších filmů Mela Gibsona. Zápletka prakticky žádná, akce minimum a jako válečná satira to taky zrovna dvakrát dobře nefunguje. Až zbytečný film řekl bych. Navíc ve všech aspektech tak šíleně nevýrazný, až to hezké není. Herecké výkony víceménně nulové a vtipných scén je tam jako šafránu. Akce poměrně solidně natočená, avšak na akční film jí není dost. Na čistokrevnou komedii je tento snímek zase až příliš tématicky závažný. Vzniká tak žánrový mutant, kterému je nejlepší se vyhnout. Spottiswoode umí mnohem lépe. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Na akčnú komédiu to bolo príliš málo akčné (skoro vobec) príliš málo vtipné (skoro vobec - tých pár scén, čo malo byť vtipných posobilo neprirodzene, krčovito a teda vysledok bol nasilnicky a trapny) nemalo to žiadnu zápletku, ktorá by niekam spela alebo sa stupňovala, herecké výkony neboli nič moc a účasť mela gibsona a roberta downey jr. pripisujem tomu, že ešte neboli dostatočne slávni a uznávaní, aby si mohli vyberať a odmietať úlohy vo filmoch, rozhodne nie, ak sa jednalo o akčnú komédiu s vyššími ambíciami (ktoré bohužiaľ ani zďaleka nedosiahla). Nehovorím, že film nemá pár dobrých miestečiek, ktoré však úplne zanikajú. Keď sa však vrátite večer s krčmy a chcete si podriemkavať na gauči a prepenete si na tento film, ak ho náhodou dávajú v telke - no problemo ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Zase se jednou Melovi něco podařilo. Již poněkolikáté se mi stalo, že jsem díky csfd očekával srajdu, a ono přitom jde o velice povedený film. Nejspíš to bude Melem Gibsonem (když já ho mám tak rád). A taky Downeym, kterému to s Melem jde samo od sebe a jde o (po Smrtonosné zbrani) nejlepší ústřední dvojici. Sranda to je taky (jedna z nejvtipnějších scén na začátku - sestřelení nákladního letadla puškou), pár hlášek taky zazní a vše se to odehrává v tak nějak přitažlivém prostředí.. Zase jednou musím vyvenčit hvězdičky. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Průměrná akční komedie, která mě rozesmála jen v některých momentech. Neříkám, že je to nuda, ale přece jen jsem od Mela Gibsona čekal víc. O to víc mě příjemně překvapil Robert Downey Jr. Kdo hledá ve filmu nějaký hlubší smysl, bude asi míň zklamán než ten co se chce bavit. Je to takový šedý průměr. 55% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (19)

  • Postava generála Lu Soonga (Burt Kwouk) bola vytvorená na základe skutočného generála Vang Paoa. (Da_reba)

Reklama

Reklama