Reklama

Reklama

Komediální drama s Petem Davidsonem, Sethem Rogenem a Paulem Danem v hlavních rolích popisuje neuvěřitelný příběh boje Davida s Goliášem, kdy se parta amatérských investorů na internetu rozhodla ukázat, jak je burza na Wall Street křehká, a organizovaně začala navyšovat hodnotu společnosti GameStop (ano, obchod s videohrami), až se z ní stala nejúspěšnější společnost na světě. V důsledku toho utrpěly významné hedgeové fondy a nezávislí short selleři zničující finanční ztrátu. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (118)

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Bizarní skutečný minipříběh byl Hollywoodem přetaven do čehosi s "vyšším posláním", nad čímž by většina aktérů toho minipříběhu asi kroutila nevěřícně hlavou. Kromě toho má tento film specificky antičeský problém v tom, že je strašlivě ukecaný a točí se převážně kolem lidí, organizací a činností, ve kterých se většina Čechů vůbec neorientuje a nikdy o nich neslyšela (přičemž film skoro nic z toho nevysvětluje). Je to ale velmi slušně řemeslně natočeno. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

O niečom takom ako GameStop som veru v živote nepočul, no napriek tomu uznávam, že príbeh o vzostupe tejto spoločnosti ma celkom zaujal. Aj keď som nikdy nejako extra nepochopil, ako hedge fondy fungujú (čo ma asi pripravilo o kus lepšieho pochopenia deju), tak bolo zaujímavé sledovať ako sa absolútne nezainteresovaní ľudia dostali vďaka Keithovi Gillovi k obrovskému balíku peniaz (ako slepé kura k zrnu). Napriek tomu som bol prekvapený, že tí ľudia sa vôbec nebáli riskovať, hoci mali sami väčšinou dlhy a nie práve dobré finančné zázemie. Už som len čakal, kedy to celé padne ako domček z karát. Film rozhodne zaujímavý, aj keď z mojej strany nie úplne pochopený. 3* ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na toto som sa strašne tešil jak kvôli zaujímavej téme tak kvôli môjmu obľúbencovi Danovi. No a po skončení filmu som mal pocit: to bolo všetko? Proste taká nudná preťahovačka na burze medzi veľkými molochmi a zoskupením malých obyčajných investorov. Chýba tomu drajv Social Networku alebo Wall Streetu. Nie je tu žiadny arcizloduch typu Gordona Gekka a ani na kladnej strane nie sú žiadne zaujímavé charaktery. Ten akože náhodný výber príbehov zopár obyčajných investorov sa príliš nevydaril. Niekto z nich na tom získal a iný nie a mne boli všetci ukradnutý. Ani Dano sa tentoraz príliš nepredviedol a tak ako celok tento film nie je oveľa prínosnejší ako článok na wikipédii. Sklamanie. 5/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Další pravdivý strhující a napínavý příběh dle skutečných událostí, který chytne za koule a nepustí. Klidně bych ho zařadil jako bratříčka letošních Air a Tetris, Jde o boj Davida s Goliášem, kde skupina amatérských investorů vsadí na firmu Gamestop, že nezkrachuje a rozcupují tím Wall Street, otřásnou světem a zapíšou se do historie a to díky jednomu muži, který to celé rozjel. Sympatický Paul Dano podává skvělý herecký výkon a na druhé straně potěší i Seth Rogen, který hraje arogantního pracháče. I pro člověka, který není obeznámen s burzou a akciemi je film podán řekněme jednodušeji, aby se i neznalý divák mohl orientovat. O humor se zde stará Pete Davidson a celkový tón filmu je hodně feel good. Jakmile začne jít do tuhého, tak začne příjemná stresující gradace, kdy to opravdu začne být i napínavé a fungují emoce, takhle to šlape až do finiše, kde dojde i na můj oblíbený soudní proces. Dumb Money servíruje svůj příběh s ohromným stylem a zábavou, že si jej může užít prakticky kdokoliv. 8/10. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Film, který není antikapitalistický, jak tu píší někteří, ale naopak o tom, že kapitalismus může být pro každého. Popravdě jsem se divil, že investování na Wall Streetu bylo před zavedením appky Robihood pro "obyčejného člověka" prakticky nemožné, když například u nás je to naprosto v pohodě. Paul Dano to dal na totální klobouček. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Steve Cohen (Vincent D'Onofrio) nosí v jedné scéně čepici s logem baseballového klubu New York Mets. Skutečný Steve Cohen je vlastníkem tohoto klubu. (HellFire)
  • Natáčalo sa v New Jersey (Morris - katolícka univerzita Saint Elizabeth, Essex, Hudson) od októbra do novembra 2022. (Arsenal83)
  • Skutečný Ken Griffin (ve filmu ztvárněný Nickem Offermanem) se tvrdě ohradil proti způsobu, jakým jej tvůrci ve filmu ztvárnili a rozhodl se zažalovat studio Sony Pictures. Oslovil proto přinejmenším dvě advokátní kanceláře a rozeslal několik výhružných dopisů. Griffin argumentoval tím, že „film překračuje pomyslnou hranici mezi vědomě nepravdivým a pomlouvačným vykreslením mé osoby a společnosti Citadel Securities“. (HellFire)

Související novinky

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

14.12.2023

Nadcházející filmový příspěvek do světa monster od studia Universal mění svého hlavního představitele. Podle oznámení z roku 2020 si v nové verzi hororu Vlkodlak měla hlavní roli zahrát populární… (více)

Reklama

Reklama