Reklama

Reklama

Fallout

(seriál)
  • USA Fallout
Trailer 4
USA, (2024–2025), 15 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (321)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

No tak já tady asi rozhodně nebudu pozitivní jako většina ostatních, kterým očividně stačí k uspokojení málo. Od Falloutu jsem čekal nabušenou scifi jízdu, ve které dostaneme nářez vizuál, nekompromisní zákony pustiny a hromadu gore, skvělé míchání příběhu lidí tam "shora" a z Vaultů a celé to bude podpořeno neutichající akcí a vývojem příběhu, ale doslova nic z toho tady nebylo ani zdaleka. Vizuálně to působí "jen" dobře, ale nic vyloženě zásadního nebo nějaký wow prvek z celého světa nedostaneme, gore je zde možná tak ve 2 scénách a i celkově seriál jede místo na brutální vlně na hodně úsměvné vlně a než aby se snažil být tím pravým postapo drsňáckým zážitkem, dělá ze sebe snad i parodii, hláškuje v nejméně vhodných momentech, ze všeho si dělá srandu a vlastně úplně zapomíná, v jakém žánru se pohybuje. Celková lore lidí je taky chabá, za celých 8 dílů nedostaneme ani pořádné vysvětlení, co a proč se tehdy událo a ani jaký byl vývoj lidí z Vaultu v posledních 200 letech. No suma sumárum prach a bída a pro mě dost možná největší zklamání poslední doby, jelikož tahle série si zasloužila epické zpracování a místo toho dostala jen nezajímavý průměr, který jak kdyby vůbec nevěděl, čím chce být. Bleh. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Škoda. Ako zarytý fanda série som veril, že to bude na mňa fungovat. Lebo dvojku mám síce na nejakom pomyselnom piedestáli izometrických rpg, no nostalgicky musím priznať, že som si dávno-pradávno užil aj ten facelift, čo tomu spáchala Bethesda, potažmo Obsidian. A nie, žeby som si z tohoto televízneho fanservisu občas s úsmevom čosi nevyzobal. Vlastne som si to dal takmer na jeden záťah, no problemo. No ako celok je to skôr také cosplayové hranie sa na hru. Síce s povedomou a sympatickou estetikou, brutalitou, hudbou atď.... ale tá nádejne nastrelená atmosféra sa rosypáva s pribúdajúcimi postavami a epizódami len v nejaké kulisy, v ktorých tá story v závere už mala bližšie k teenegerským Hunger Games, než k tomu depresívnemu cynickému postapu, na ktorom som bol odkojený. ()

Reklama

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi milé a co si budeme říkat, nečekané překvapení, které nešlo vymyslet o mnoho lépe, respektive o temnou post-apo depresárnu jako ve filmu "Road" davy ani moc nestojí. Mohlo se ubrat na infantilním humoru a trochu přidat na té "šedivé budoucnosti", ale jinak velmi dobré. Mr.Hlad - až jsem taky srdcař prvních dvou dílů, nesouhlasím. Tyhle hry moc dnešních diváků VOD  nepamatuje a startovací díl byl pro mnohé ten průměrný Bethesdí. Nehledě na to, že seriál nešéfuje TimCain, ale Todd Howard a ten si chce rozhodně vařit svou polévku. ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Takhle se dělají videoherní adaptace! Žádné předělávky známého příběhu, nýbrž seriál, který stojí na vlastních nohou. A přesně tím Fallout je. Známý videoherní svět slouží spíše do pozadí a seriál je stavěn na originálním příběhu a postavách. Na skrz všemi epizodami proudí skvělá atmosféra sedící jak do postapokalyptického světa, tak do šedesátých let minulého století. Stejně tak skvělé snímání záběrů, hudba nebo praktické efekty seriálu dodávají pomyslnou duši. Hlavní příběh stojící na třech hlavních postavách, přičemž se jedna liší od druhé mě stále neomrzel a do seriálu se nesmírně hodí. Walton Goggins spolu s Ellou Purnell seriálový Fallout nesmírně tahají a jejich příběhové linky vás baví snad po celou dobu. Aaron Moten rozhodně není špatným hercem, jeho postava Maximuse je též zajímavá, ale bohužel tahá za slabší konec než zmíněné dvě další postavy. Seriál si umí pohrávat s tempem a dobrým načasováním. Střídání vážnějších témat za ty odlehčené funguje na jedničku. Ovšem někdy bohužel trávíme s určitými příběhovými oblouky, které jsou těmi slabšími až moc času a jedná se snad o jediné minus celého seriálu, který jinak šlape jako hodinky. Seriálu, který si vás na začátku zaháčkuje, přičemž se ani nenadějete a jste u poslední epizody. Sem s další sérií! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejsem hráč, ale tohle je postapo nátěr se všemi ingrediencemi, které v tomhle žánru miluji a sjel jsem to celé na jeden nádech. Na zemi vypukne jaderná apokalypsa a přeživší žijou v protiatomových bunkrech, které se nazývají Vault ( Čti SILO!) na povrchu je totiž radiace, banditi, ghoulové a mutanti. Hlavní hrdinka Ella Purnell se svým velkým kukučem je roztomilá a dá se s ní velmi sympatizovat, byť to není žádná akční mašina, o akci se tu převážně stará výborný Walton Goggins, který hraje ghoula a je to nejlepší postava seriálu, byť je to antihrdina. Má výborné hlášky, v akci je nekompromisní a všechny scény s ním patří k tomu nejlepšímu ( dokonce i ty flashbacky). Bavil mě i Maximus, ikdyž mě štvalo, že půlku seriálu běhá bez toho božího Warhammer armoru. Akce je hezky brutální a stylová, ikdyž v druhé půlce seriálu je jí o dost méně než bych chtěl a zvířecí mutanty tu všehovšudy dostanem jen dva, což je celkem škoda, ale vše to vynahazuje skvělý příběh narvaný zvraty,atmosférou,tajemnem i napětím. Scény z Vaultu ve mně hodně evokovalo Silo, má to výborné tempo, nikdy to nesklouzne v takové to zdlouhavé Drama, kde klouzalo Last of Us, tohle je prostě odlehčenější a bláznivější  i dostatečně zvrácené, ten svět mě bavilo prozkoumávat a v závěru z jistých dialogů o zničení konce světa slušně mrazí. Došlo i na akčnější finále, takže spokojenost. Trochu mne mrzelo i fakt, že z frakce Bratrstva jsme se toho příliš nedozvěděli, přitom se jevili velmi výživně. Season 2 chci hned! Chytlo mě to za koule řádně. Je teprve Duben a už teď by se dala poskládat seriálová TOP 10tka, takhle silný seriálový rok tu nebyl 10 let. 9/10. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (23)

  • Obyvatelé Vaultu 33 nosí Pip-Boy 3000 Mark IV. Stejný Pip-Boy má hráč ve videohře „Fallout IV“. (Veskoslav)
  • V seriálu můžeme vidět spousty a spousty zbraní. Nalezneme zde ikonický Tommy gun z videohry „Fallout 2“. Lucy (Ella Purnell) začíná s tzv. Select Blaster, aby následně přešla na 10 mm pistoli z videohry „Fallout 4“. Vojáci, kteří chrání vědecký komplex, jsou vybaveni zbraněmi Institutu, a to zejména laserovými puškami. NCR velitelka Lee Moldaver (Sarita Choudhury) má pak klasickou laserovou pistol. Maximus (Aaron Moten) má pro změnu Colt 6520. (Veskoslav)
  • Píseň „Orange Colored Sky“ z roku 1950 byla také použita v televizní reklamě na New Vegas a později ve videohrách jako „Fallout 4“ a „Fallout 76“. (Veskoslav)

Související novinky

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno